پارکینسون، عارضه جدید بیماری کرونا
موارد مستند حاکی از آن است که عفونت کووید ۱۹ می تواند منجر به بیماری پارکینسون شود.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از مهر، در ابتدا تصور میشد که بروز این عارضه بعد از ابتلاء به کووید ۱۹ اتفاقی نادر است اما موارد گزارش شده از چندین کلینیک در ایتالیا، بریتانیا، آلمان و آمریکا موجب شد محققان به این موضوع توجه بیشتری نمایند.
چندین گزارش نشان داده اند که در مدت ۲ تا ۵ هفته بعد از ابتلاء به کروناویروس، علائم بیماری پارکینسون در فرد ظاهر شده است.
در تمامی موارد، تصویربرداری مغز، کاهش عملکرد سیستم دوپامین مغز را نشان داد که شبیه به بیماری پارکینسون است. هیچ یک از افراد دارای سابقه ژنتیکی بیماری پارکینسون نبودند.
دکتر «پاتریک براندین»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کلورادو، در این باره میگوید: «یافته ها نشان میدهد عوارض جانبی عفونت کووید ۱۹ نظیر التهاب و آسیب به سیستم عروقی، مبنای ابتلاء به بیماری پارکینسون است.»
به گفته محققان، عفونتهای ویروسی نقش مهمی در آغاز اولین مراحل بیماری پارکینسون دارند چراکه این ویروسها منجر به مرگ سلولهای مغزی تولیدکننده دوپامین میشوند. دوپامین ماده شیمیایی ضروری است که فقدان آن موجب بروز مشکلات حرکتی نظیر لرزش و رعشه میشود.
همچنین یک فرضیه دیگر این است که از آنجائیکه بین لخته شدن خون با سیستم عروقی در مغز ارتباط وجود دارد، این شرایط میتواند به منظقه مغزی تولیدکننده دوپامین آسیب وارد کند و فقدان دوپامین میتواند منجر به بیماری پارکینسون شود.