قرص ضدبارداری مخصوص آقایان هم رسید!

دانشمندان طی تحقیقتاتی روی موش‌ها برای آزمایش قرض ضد بارداری مخصص آقایان پرداخته‌اند.

از زمانی که قرص ضد بارداری زنانه برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰تایید شد، محققان به تولید یک قرص مشابه مردانه نیز علاقه مند شدند، دکتر عبدالله النعمان فارغ التحصیل دانشگاه مینه‌سوتا که در این تحقیق مشارکت دارد می‌گوید:«مطالعات متعدد نشان داده که مردان نیزعلاقه‌مند به سهیم شدن مسئولیت کنترل بارداری با همسر خود هستند اما تاکنون تنها دو گزینه موثر وجود داشته است: کاندوم یا وازکتومی.»

در تلاش‌های قبلی برای تولید قرص ضدبارداری مردانه، سعی در الهام و تقلید از قرص زنانه با تاثیر بر هورمون مردانه تستوسترون بود. اما تست‌ها و آزمایشات بر روی این قرص‌ها نشان از عوارض جانبی همچون افزایش وزن، افسردگی و افزایش سطح کلسترول داشت. همچنین قرص زنانه عوارض جانبی مانند افزایش خطر لخته شدن خون نیز ایجاد می کند.

برای تولید یک قرص غیرهورمونی، تیم سازنده به کشف جدیدی رسیده که پروتئین گیرنده آلفا رتینوئیک اسید (RAR-alpha) را هدف قرار می‌دهد. این اسید نقش مهمی در رشد سلولی، تشکیل اسپرم و رشد جنین دارد.

محققان در طول آزمایشات خود دریافتند که موش‌هایی که عملکرد گیرنده های آلفا رتینوئیک اسیدشان مسدود شده بود، عقیم شدند.

بیشتر بخوانید:

هیچ عارضه جانبی قرص ضد بارداری مردانه در آزمایشگاه مشاهده نشد

تیم تحقیقاتی که توسط مؤسسه ملی سلامت آمریکا (NIH) و سازمان غیرانتفاعی «طرح پیشگیری از بارداری مردانه» تأمین مالی می شود، ترکیبی به‌نام YCT529 برای جلوگیری از عملکرد گیرنده آلفا رتینوئیک اسید تولید کردند.

اولین نتایج به‌دست آمده فوق‌العاده است. YCT529 که به مدت چهار هفته به صورت خوراکی روی موش های نر تجویز شده بود، تولید اسپرم را به شدت کاهش داده و ۹۹ درصد در جلوگیری از بارداری موثر بوده، بدون اینکه عوارض جانبی مشاهده شود. شش هفته پس از توقف مصرف YCT529، موش‌ها توانستند دوباره تولید مثل کنند.

پروفسور گوندا که یکی دیگر از محققان این پروژه است می‌گوید:«هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد، اما من واقعاً شگفت زده خواهم شد اگر ببینم تأثیری روی انسان هان نداشته باشد.»

قرار است نتایج دقیق آزمایش‌ها در کنفرانس بهار انجمن شیمی آمریکا ارائه شود. بدین ترتیب گامی کلیدی به سمت گسترش گزینه های کنترل بارداری و همچنین مشارکت و سهیم شدن مردان برای کنترل بارداری برداشته خواهد شد.

۱ نظر
  1. 7891

    نظر من اینه که: نظر پرفسور گوندا از خود این خبر جالبتر و حتی جلب تره. میگه تضمینی وجود نداره ولی شگفت زده میشم اکر تاثیری نداشته باشه!!! اخه این چه نوع خبر رسانی حساب میشه؟ خبر مهندسی داره دکترا داره پلفسل داره فوق پرفسرا هم داره. این از کدوم رتبه خبرشناسی محسوب میشه؟ یعنی پرفسور گوندا اگر ساکت بود جواز بهشت توی دستش بود. خنثی ترین سرد ترین بی نتیجه ترین اظهار نظر.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.