شاخص امید به زندگی در ایران چند سال است؟
شاخص امید به زندگی به بیش از ۷۰ سال افزایش یافته است.
به گزارش تازه نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، منیژه مقدم در مورد شاخص امید به زندگی در ایران گفت: بر اساس آخرین سر شماری انجام شده امید به زندگی در مردان سالمند ۶۰ تا ۶۴ سال در حدود ۲۱.۴ و در زنان ۶۰ تا ۶۴ سال ۲۳.۴ سال است. کشور ما با شیب قابل توجهی در حال سالمند شدن است. نسبت جمعیت سالمند بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵، ۹.۲۸ درصد بوده است و پیش بینی میشود در سال ۱۴۲۰، ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.
کارشناس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت ادامه داد: ایران همچون سایر کشورهای جهان در چند دهه اخیر تحولات جمعیتی بی سابقهای را تجربه کرده است که این تغییرات عبارتند از کاهش مرگ ومیر، خصوصاً مرگ ومیر اطفال و نوزادان و کاهش باروری است.
به گفته مقدم در قرن اخیر شاخص امید به زندگی در بدو تولد افزایش یافته و از سن کمتر از ۵۳ سال به بیش از ۷۰ سال افزایش یافته است. بر اساس پیش بینی سازمان ملل این روند صعودی ادامه خواهد یافت، افزایش امید به زندگی در اثر کاهش مرگ و میر منجر به افزایش حجم جمعیت سالخورده میشود.
او گفت: اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت متولی سلامت سالمندان جامعه است و سیاستگذاری در حوزهی حفظ و ارتقاء سلامت سالمندان و ابلاغ آن به دانشگاههای علوم پزشکی زیر مجموعه در تمامی ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و در همه سطوح پیشگیری صورت میگیرد.