کاهش ۱۰۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران قانونی است؟
دستمزدی که بنا به دلایل قانونی و چارچوبهای حقوقی مصوب شده، هیچکس حق تغییر آن را ندارد؛ در نهایت دولت میتوانست مصوبه را به شورای عالی برگرداند.
به گزارش تازه نیوز، ۲۱ خرداد، این خبری بود که روی خروجی رسانهها رفت: «دولت حق مسکن کارگران را ۵۵۰ هزار تومان تعیین کرد.» این در شرایطی است که پیش از این شورایعالی کار، حق مسکن کارگران را در سال ۱۴۰۱ بهمبلغ ۶۵۰ هزار تومان تصویب کرده بود. این مصوبه، پیشنهاد شورایعالی کار بود که برای اجرایی شدن باید به تصویب هیات وزیران میرسید. البته سال گذشته این رقم ۴۵۰ هزار تومان بود.
در همین ارتباط بخوانید: افزایش حق مسکن کارگران
به گزارش خبرآنلاین، از نظر دولت با ابلاغ افزایش حق مسکن کارگری شاید پرونده افزایش دستمزد سال ۱۴۰۱ بسته شده تلقی شود، اما کارگران اینطور فکر نمیکنند. کاهش این بخش از مزایای مزدی ممکن است به ثبت شکایت جدیدی علیه دولت منجر شود؛ تا جایی که چندی پیش حسین حبیبی، عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، از احتمال طرح شکایت جدیدی بر علیه دولت خبر داد.
در همین رابطه حمید حاجاسماعیلی، کارشناس بازار کار در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: تنزل و کاهش حق مسکن کارگران از ۶۵۰ هزار تومان به ۵۵۰ هزار تومان کاملا غیرقانونی است. این اتفاقات جدید است و در کشور شاهد آن هستیم.
وی افزود: به نظر من دولت به لحاظ بیتجربگی و فقدان تصمیمات کارشناسی دچار سردرگمی است و به همین دلیل، شاهد آزمون و خطا در دولت هستیم.
این کارشناس بازار کار تصریح کرد: اتفاقاتی هم که در هیات دولت و در بین وزرا رخ داد، حاکی از همین دلایل و مسایل است. بههرحال وزیر خیالباف کار که با همین شعارها به وزارت کار رسیده بود، همین مشکلات را برای بازار کار کشور ایجاد کرد و خود اولین قربانی در برکناری وزرا در هیات دولت بود.
حاجاسماعیلی متذکر شد: وزیری که خود تاییدکننده مصوبه شورای عالی کار بود، ولی در دفاع از آن در دولت دچار تزلزل شد و به او دستور دادند که مصوبه شورای عالی کار از طریق رسانهها زیر سوال ببرد.
وی عنوان کرد: من فکر میکنم تغییر مصوبه شورای عالی کار یک ساختارشکنی، سنتشکنی و بدعت محسوب میشود. شورای عالی کار یک نهاد قانونی و حاکمیتی است که دستمزد کارگران در آنجا براساس ماده ۴۱ قانون کار و مولفههای این ماده قانونی که تورم و سبد معیشت است، تعیین میشود. مگر ما میتوانیم در جای دیگری دستمزد را تغییر دهیم.
این کارشناس بازار کار در ادامه گفت: دستمزدی که بنا به دلایل قانونی و چارچوبهای حقوقی مصوب شده، هیچکس حق تغییر آن را ندارد. در نهایت دولت میتوانست مصوبه را به شورای عالی برگرداند. این که دولت مصوبه را تغییر دهد، کاملا غیرقانونی و غیرحقوقی است. ما سابقه چنین کاری را نداشتیم.
حاجاسماعیلی افزود: من فکر میکنم که این ۱۰۰ هزار تومان در کاهش حق مسکن کارگران، توجیهی بود که دولت در خصوص عدم اجرای مصوبه سایر سطوح کارگری برای بازنشستگان تامیناجتماعی مرتکب شد.
وی تصریح کرد: اینگونه اقدامات موجب سلب اعتماد کارگران و بازنشستگان به دولت شده است. این در حالی است که دولت باید در اجرای قانون، پیشگام و پیشقدم باشد. دولت مسوول اجرای قانون و تضمین اجرای قانون در کشور است.
قدیما ضرب المثلی بود که میگفتند ارتش چرا ندارد احتمالاً هیأت دولت جایگاه خود را با پادگان اشتباه گرفتند و انگار امور کشور را دستوری میخواهند پیش ببرند البته که به سربازان هرچه میگفتند قابل تحمل بود چون هم جای خواب داشتند و هم غذایی بود بخورند و خجالت زن و بچه هم نداشتند حالا قضیه فرق میکند و بحث نان و جای خواب در میان است هیچکس خوشش نمیآید بیاد خیابان و ناله کند آنهم انسانهای پا به سن گذاشته و ریش سفیدان جامعه تصمیم گیران و تصمیم سازان این را بفهمید این قشر آبروی جامعه هستند و شایسته احترام و عزت این مهم را بفهمید و درک کنید والا سنگ روی سنگ بند نمیشود دغدغه بازنشستگان دغدغه جامعه هست هر بازنشسته بزرگ یک خاندان است. علاوه بر اینکه این بدعت امنیت شغلی شاغلین تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی را هم تحت شعاع قرار داده و از آینده بازنشستگی خود نگران است