اقتصاد جهان بعد از کرونا به چه سمتی میرود؟
بسیاری از شرکتها در حال توسعه واکسن کرونا هستند و برخی از آنها نتایج امیدوارکنندهای داشتهاند، اما واکسن نمیتواند به سرعت وضعیت اقتصاد جهانی بهبود دهند.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از دیجیاتو، شرکت فایزر (Pfizer) اخیرا از اثربخشی بیش از ۹۰ درصدی واکسن کرونا خود در فاز سوم آزمایشهای بالینی خبر داده و اگرچه لزوم نگهداری آن در دمای منفی ۷۵ درجه تبدیل به یک چالش بزرگ شده، اما نسخه جدید آن چنین مشکلی را برطرف میکند. با وجود چنین موضوعی واکسن کرونا بنابر دلایل زیر قادر به بهبود سریع وضعیت اقتصاد جهانی نخواهد بود.
چالشهای نگهداری و توزیع واکسن کرونا
واکسن کرونا فایزر باید در دمای بسیار پایینی نگهداری شود، اما این مشکل تنها منحصر به این نمونه نخواهد بود و واکسنهای دیگر شرایط تقریبا مشابهی را تجربه میکنند. تولید، نگهداری، انتقال و همچنین توزیع آنها میان مراکز درمانی چالشهای بزرگی ایجاد خواهند کرد.
عدم اطلاع از میزان اثربخشی واکسن کرونا
اگرچه نتایج واکسن کرونا فایزر امیدوارکننده هستند، اما در این میان سوالات زیادی وجود دارد که برای مثال میتوان به مدت زمان مصونیت افراد اشاره کرد یا اینکه در میان گروههای مختلف چه عملکردی از خود نشان میدهد. در حال حاضر نتایج فاز سوم آزمایشهای بالینی بطور کامل منتشر نشدهاند.
مدت زمان طولانی واکسیناسیون
بدون هیچ شکی همه افراد به واکسن دسترسی پیدا نخواهند کرد. حتی اگر جوامع پیشرفته را نیز مدنظر قرار دهیم، این واکسن ابتدا در اختیار کادر درمان و اقشار آسیبپذیر قرار میگیرد، بنابراین انتظار میرود بسیاری از مردم جهان در سال آینده میلادی همچنان در برابر ویروس کرونا آسیبپذیر باشند که همین موضوع از مصونیت جمعی جلوگیری میکند.
آسیب شدید اقتصاد جهانی
طبق گفته مقامات و کارشناسان، ما به اقتصاد جدیدی دست پیدا میکنیم و بسیاری از کارگران بیکار خواهند شد. اگرچه دولتها محرکهای مالی مختلفی برای اقتصاد خود درنظر گرفتهاند، اما انتظار نمیرود اقتصاد مانند گذشته شود.
کاهش تمایل افراد به خرج کردن
با توجه به اینکه روزانه صدها هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا میشوند و بسیاری از مردم کار خود را از دست دادهاند، احتمالا مردم دیگر مانند گذشته خرج نخواهند کرد و با وجود غلبه بر ویروس کرونا، به علت ترس از شیوع بیماری دیگری در هزینههای خود صرفهجویی خواهند کرد.