به گزارش تازه نیوز، تالار معاملات بورس امروز شنبه شاهد افت ۰٫۸ درصدی شاخص بود و پس از این افت شاخص کل به محدوده یک میلیون و ۵۰۱ هزار واحدی رسید.
این ویدئوها را هم از دست ندهید:
محمد خبریزاد، کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به معاملات امروز بورس، احتمالا فردا بازار کمی متعادل شود. چیزی که مشخص است این است که تنها بازاری که در کشور از ابتدای سال به سهامداران و به سرمایهگذاران بازدهی نداده بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: اگر وضعیت کلی بورس نگاه کنیم میبینیم که بازارسرمایه در کل بازدهی خاصی برای سرمایهگذاران نداشته است. در روزهای اخیر ما شاهد این بودیم که قیمتها در بازارهای جهانی افت کرده است. دلیل و بهانه امروز بازار هم برای افت، بحث قیمتهای جهانی و موضوع مهمتر یعنی برجام بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برجام گفت: مذاکرات نتیجه روشنی نداشته و شاید هم بتوانیم بگوییم که نتیجه منفی داشته است. علیرغم پیشبینیها مبنی بر اینکه شاید به توافقاتی در این دوره از مذاکرات برسند، نتیجهای حاصل نشد و بازار در بخش برجامی هم امروز منفی بود.
بورس تنها ماند!
خبریزاد توضیح داد: در کل به نظر میرسد که بازار به گونه ای توسط متولیان امر رها شده است. هر بخشی هم که زور آن میرسد فعالیتی را انجام میدهد که ضربه آن را بازار سرمایه می خورد. مثلا وزارت صمت در اوج قیمتهای جهانی بخشنامه عجیب و غریب تعرفه گمرکی را روی صادرات شرکتها گذاشت و اجازه صادرات نداد. در حال حاضر قیمتها افت کرده و در آن صعود قیمتهای جهانی بازار ما رشد نکرده اما در نزول با آن افت پیدا میکند. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد علیرغم آن ده فرمان معروفی که در اواخر سال ۱۴۰۰ بیان شد. مبنی بر اینکه نرخ بهره بین بانکی حدود ۲۰ درصد ونرخ سود بانکی را کنترل کند، ما شاهد این بودیم که نرخ بهره بین بانکی برای دو ماه اخیر رشد پیدا کرده است و به حدود بالای ۲۱ درصد رسیده است.
وی اظهار کرد: در کنار آن بانکهای کشور نرخ سود ۲۲ درصد برای پولهای بزرگ پیشنهاد میدهند و همه اینها ضرباتی است که بر پیکر بازار سرمایه مینشیند. میتوانیم بگوییم که بازار سرمایه برای هیچ کدام از این دستگاهها مهم نیست و بورس تنها افتاده است و هر کسی هم زور آن میرسد یک ضربه به آن میزند.
خبریزاد در پایان گفت: باید به این توجه داشته باشیم که اگر این روند فرسایشی ادامهدار باشد. احتمالاً وضعیت از این بدتر میشود. منفیتر شدن بیش از حد بازار در این قیمتها مطمئناً عواقب بدتری برای کلیت اقتصاد خواهد داشت. صندوقهای درآمد ثابت ما حداقل ۱۵ درصد از دارایی آنها در بازار سرمایه است و با هر افت ۱۰ درصدی، یک و نیم درصد از سود این صندوقها به راحتی از بین میرود و عواقب این کار گریبانگیر دولت و بانک مرکزی خواهد شد.