زیان انباشته سه خودروساز بزرگ در ایران/ زیر پای خودروسازان باز هم خالی شد
چاه زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور عمیق تر شد.
به گزارش تازه نیوز، اکوایران نوشت: صورت های مالی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو مربوط به سه ماهه ابتدایی سال جاری نشان می دهد زیان انباشته آنها به نسبت سال گذشته رشدی حدود ۲ درصدی را تجربه کرده است.
آن طور که صورت های مالی سه خودروساز بزرگ کشور در پایان خرداد ماه امسال حکایت می کند آنها در مجموع حدود ۷۷ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان زیان انباشته را به نام خود ثبت کردند. ایران خودرویی ها با درج زیانی حول و حوش ۴۲ هزار و ۹۸۳ میلیارد تومان در صدر جدول زیان انباشته شرکت های خودروساز قرار دارد. با توجه به این زیان انباشته آبی های جاده مخصوص حدود ۵۵ درصد از زیان انباشته کل را به خود اختصاص دادند. بعد از ایران خودرو، سایپایی ها نیز با زیان انباشته ای در حدود ۲۵ هزار و ۵۰۷ میلیارد تومان در جایگاه دوم قرار دارند. سهم این خودروساز از زیان انباشته کل حول و حوش ۳۳ درصد برآورد می شود. پارس خودرو نیز با زیان انباشته هشت هزار و ۷۲۰ میلیارد تومانی علاوه بر اینکه جایگاه سوم را به خود اختصاص داده سهمی نزدیک به ۱۲ درصدی از زیان انباشته کل را در اختیار دارد.
اما زیان انباشته هر یک از سه خودروساز بزرگ کشور در پایان خرداد ماه سال جاری به نسبت انتهای سال ۱۴۰۰ چه شرایطی را تجربه کرد؟
ایران خودرویی در پایان فصل بهار ۱۴۰۱ به نسبت سال ۱۴۰۰ نه تنها به زیان انباشته خود اضافه نکردند بلکه توانسته اند حدود ۰.۰۱ درصد از آن بکاهند بنابراین می توان گفت این خودروساز در زیان انباشته به نوعی ثبات را به خود دیده است. غول آبی جاده مخصوص حول و حوش ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از زیان انباشته خود در بازه زمانی یاد شده کاسته است. اما سایپایی ها در مدت زمان مورد اشاره رشدی حدود ۲ درصدی را در زیان انباشته در کارنامه خود ثبت کردند. در سه ماهه ابتدایی سال جاری نارنجی های جاده مخصوص حدود ۵۳۶ میلیارد و ۴۷۷ میلیون تومان به زیان انباشته خود اضافه کردند. وضعیت پارس خودرو از دو خودروساز بزرگ دیگر بدتر بوده و این خودروساز طی سه ماهی که از فصل بهار امسال گذشت بیش از هزار و ۹۵ میلیارد تومان به زیان انباشته خود افزوده است. این میزان زیان انباشته منجر به رشد حدود ۱۴ درصدی زیان انباشته این خودروساز شد.
وضعیت شرکت های خودروساز با توجه به این حجم از زیان انباشته هر روز پیچیده تر می شود و کارشناسان دلیل آن را حضور دولت در پروسه قیمت گذاری محصولات تولیدی خودروسازان و همچنین ساختار عریض و تحویل این شرکت ها عنوان می کنند.