جزئیات پرداخت کمک معیشتی کرونایی مشخص شد
با شروع محدودیتهای دو هفتهای مقابله با کرونا، دولت مجموعهای از تصمیمات حمایتی مالی خود را برای خانوار و کسبوکارها اعلام کرد.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران، به دنبال تعطیلات دو هفتهای در شهرهای قرمز از لحاظ شیوع ویروس کرونا، هفته گذشته هیئت دولت اعلام کرد که بناست برای حمایت از خانوار و کسب و کارهای مختلف تصمیماتی اتخاذ شود. زمان اعلام این تصمیمات شنبه صبح اعلام شد.
حسن روحانی رییس جمهور صبح امروز(شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ما باید همه شیوهنامهها را رعایت کنیم تا فشار اقتصادی بر کسبوکارها، زودتر برطرف شود، اظهار کرد: اگر در این دو هفته هم خدای نکرده به نتیجه مطلوب نرسیم. ممکن است باز هم این تعطیلی ادامه یابد. پس علاوه بر رعایت شیوهنامهها برای سلامتی خود و خانواده و کاهش فشار بر کادر درمان، باید برای رفع تعطیلی مشاغل هم به رعایت این نکات بهداشتی توجه کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه در نظر داریم با اقدامات حمایتی مردم را در شرایط فعلی کمک کنیم، تصریح کرد: امروز مصوب شد که برای نزدیک به ۳۰ میلیون نفر تا پایان سال در هر ماه، ۱۰۰ هزار تومان بلاعوض بدهیم و هم برای ۱۰ میلیون خانوار وام یک میلیون تومانی در نظر گرفتیم. همچنین برخی موارد حمایتی دیگر نیز وجود دارد.
حمایت دولت از کسبوکارها در تعطیلات کرونایی
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور و رئیس کارگروه اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا در مورد تصمیمات حمایتی دولت در زمینه اقتصادی صبح امروز (شنبه) گفت: بعضی از تصمیمات قبلا در اسفند ماه و فروردین که شیوه ویروس کرونا آغاز شد برای دوره سه ماهه اعمال شده بود.
به گفته نهاوندیان با توجه به اینکه که محدودیتهای شدید وجود دارد لذا باید یک فکری برای آثار و تبعات اقتصادی آن میکردیم.
او با اشاره به اینکه این طرح دارای ۱۴ محور است، اظهار کرد: دو مورد از این ۱۴ تصمیم مربوط به خانوارها، ۹ مورد برای عموم کسب و کارها و سه مورد هم برای کسب و کارهای شدیداً آسیب پذیر است.
شناسایی ۳۰ میلیون نفر برای پرداخت کمک معیشتی کرونایی
رئیس کارگروه اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا، در مورد تصمیمات برای خانوارها، تصریح کرد: بر اساس منطقه تصمیم که تعطیلی را در شهرهای با وضعیت قرمز برای گروه ۲، ۳ و ۴ اعمال میشود و در شهرهای نارنجی برای کسب و کارهای چهار و سه هستند خانوارهایی که درآمدشان از غیر از درآمد ثابت است بیشتر صدمه میخورند، این خانوارها شناسایی شدند حدود ۳۰ میلیون نفر از جامعه را تحت پوشش قرار دهد دو اقدام برای آنها خواهد شد.
پرداخت اقساط تسهیلات یک میلیون تومانی از یارانه
او افزود: شبیه آن یک میلیون تومانی که در ابتدای سال به خانوارها پرداخت شد، به افراد مورد نظر تخصیص پیدا میکند که به صورت تسهیلات است و در واقع کارمزد مربوطه آن را دولت تقبل کرده است و اقساط ۳۰ ماهه آن از محل پرداخت یارانه و معیشتی که در آینده تعلق خواهد گرفت و خود خانوار نیاز به پرداخت از جیب خود ندارند.
پرداخت ماهانه ۱۰۰ هزار تومان به سرپرست خانوار تا پایان سال
نهاوندیان در این زمینه اضافه کرد: دوم از آذرماه تا پایان سال ماهانه به هر کدام از اعضای خانوار معادل ۱۰۰ هزار تومان به سرپرست خانوار پرداخت میشود که جبران قسمتی از این کاهش درآمد را بکند که انشالله به ادعای هم وطنان بتوانیم از این شرایط خارج شویم.
توقف وصول مالیات مستقیم تا بهمن ماه
او در مورد اقدامات ستاد برای کسب و کارها افزود: عملیات اجرایی وصول مالیات مستقیم تا بهمن ماه متوقف خواهد شد، برای صدور و تمدید پروانه کسب و کارهای اقتصادی اشخاص حقیقی نیاز به اخذ گواهی پرداخت مالیاتی نخواهد داشت.
نهاوندیان تصریح کرد: در مورد اظهارنامه مالیات ارزش افزوده که هر سه ماه باید واحدهای اقتصادی پر کنند، تسلیم آن برای دوره سوم و چهارم سال ۹۹ یک ماه تمدید میشود که در این مدتی که کسب و کارها تعطیل هستند این فشار زمانی از روی آنها برداشته شود.
او افزود: جرائم پرداخت نشده بدهی مالیات و عوارض قانون تجمیع عوارض تا پایان سال ۹۹ تمدید میشود که فرصت بیشتری خواهند داشت. مهلت قانونی برای اعتراض به اوراق مالیاتی که ابلاغ میشود به مدت یک ماه و نیم این اعتراض تمدید خواهد میشود.
رئیس کمیته اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: در مورد مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقوقی که در فاصله آذر و دی زمان آنها باشد تا پایان بهمن ماه تمدید میشود و برای ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده تا آخر بهمن ماه این مهلت تمدید میشود.
او در مورد صدور مجوزها گفت: همه مجوزهایی که هر دستگاهی لازم بود صادر کند اگر زمان آن تا اول بهمن ماه به پایان میرسد به طور اتوماتیک تا بهمن ماه تمدید میشود و نیازی به مراجعه به نهادها و دستگاهها در این دو ماه نخواهند داشت.
نهاوندیان در مورد پرداخت عوارض پیشه شهرداریها اظهار کرد: مهلت این عوارض تا اول بهمن ماه تمدید شد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در مورد تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا برای کسب و کارهای شدیداً آسیب دیده در دوران تعطیلات بیان کرد: در کارگروه اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا ۱۴ رسته به عنوان رستههای آسیب دیده شدید شناسایی شد مانند واحدهای گردشگری که مقدار زیادی از کسب و کارهای آنها از دست رفته است.
او افزود: اقساط تسهیلات دریافتی آنها که مورد پرداخت آنها در آذر ماه است یک ماه تنفس خواهند داشت و به پایان دوره میرود تا مشمول هیچ جریمه تأخیر نشوند و اگر هم پرداخت دفعی داشتند آن هم یک ماه تمدید میشود.
نهاوندیان تصریح کرد: اگر خدای نکرده در فاصله آذر ماه که تعطیلات کسب و کار بوده مشکلات مالی طوری شد که از این واحدها کسی با چک برگشتی مواجه شود با مراجعه به بانک آثار مترتبه چک برگشتی که تنبیهاتی در سیستم بانکی است آن آثار انجام نمیشود، اما لازم است به بانک مراجعه کنند و شرایط خود را اعلام کنند و همچنین در این واحدها قبض گازی که مهلت زمانی پرداخت آنها از اول آذر است تا پایان دی این مهلت به مدت دو ماه امهال خواهد شد و بعد میتواند پرداخت کند.
پیش از این عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی اینستاگرام خود در خصوص شیوه پرداخت وام قرضالحسنه یک میلیون تومانی توضیح داده بود: «پرداخت وام قرض الحسنه یک میلیونی به حدود ۱۰ میلیون سرپرست خانوار که درآمد ثابت ندارند از محل همان اعتبارات ۷۵ هزار میلیارد تومانی اختصاصی نظام بانکی برای مقابله با آثار کرونا است. برای حفظ ثبات مالی و جلوگیری از انحراف از هدف تورمی، علی رغم نیاز به منابع مالی جهت تأمین نیازهای معیشتی مردم، بانک مرکزی چارهای جز ادامه سیاستهای انضباطی خود و عدم انبساط جدید پولی ندارد.
باتوجه به اهمیت کنترل نقدینگی و تورم، کمکهای دیگری نیز که از سوی دولت و مجلس محترم برای معیشت مردم درنظر گرفته میشود، به این نکته مهم توجه داشته اند و به منابعی غیر از منابع بانک مرکزی، برای تأمین آن، تکیه میکنند. بانک مرکزی درخصوص کنترل تورم حداکثر تلاش خود را به عمل آورده و از تمام ابزارهای لازم استفاده خواهد کرد.
در آذرماه که برای کنترل شیوع بیماری کرونا برخی از مشاغل تعطیل میشوند، شعب بانکها باحداکثر نصف تعداد کارکنان فعالیت خواهند داشت. ضمن قدردانی از تلاشهای فداکارانه تمام همکاران بانکی درشعب بانکها، تمهیدات لازم برای کاهش ضرورت حضور مشتریان در شعب، براساس دستور العملهای ابلاغی، پیش بینی شده است.»
گفتنی است، از صبح امروز (اول آذر ماه) طرح محدویتهای کرونایی در شهرهای قرمز، زرد و نارنجی اجرایی و عملیاتی شد. بر این اساس فعالیت کسب و کارهای مختلف با محدودیتهایی مواجه شد و بسیاری از اصناف مجبور به تعطیلی محل کسب خود شدهاند. اما محدودیتهای کرونایی به تعطیلی اصناف محدود نشده است و تردد خودروها در خیابانها هم با محدودیت همراه شده است.