عملیات نظامی در اقلیم کردستان و اعتراضات ایران؛ غربیها پای مذاکره میآیند؟
یک تحلیلگر سیاسی گفت: کشورهای غربی تا وقتی سرنوشت اعتراضات مشخص نشود، پای میز مذاکره نمیآیند.
به گزارش تازهنیوز، وضعیت بینالمللی ایران پیچیدهتر از گذشته شده است؛ از یک سو به تازگی شورای حکام قطعنامهای اخطاری علیه ایران صادر کرد و از سوی دیگر موضوع پهپادها هنوز ادامه دارد. در این شرایط مشخص نیست وضعیت به کجا خواهد رفت؟ آیا پرونده ایران بار دیگر به شورای امنیت ارسال میشود یا آنکه هنوز میتوان از امضای توافق احیای برجام سخن گفت؟
به نقل از نامهنیوز، علی بیگدلی، کارشناس مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «به طور کلی فضای بینالمللی علیه ایران شکل گرفته است و در موقعیت حساسی به سر میبریم. پیامهای غربیها نشان میدهند شرایط بسیار متزلزل است و علاوه بر مشکلاتی که ایران در عرصه بینالمللی دارد، مانند بحث پهپادها، اوضاع داخلی ایران هم مورد نظر غربیهاست. آژانس میگوید ایران باید توضیحات روشنی ارائه دهد و اجازه راهاندازی دوباره دوربینها را بدهد و اگر چنین نکند پرونده هستهایاش به شورای امنیت میرود».
او ادامه داد: «اگر ایران دست روی دست بگذارد، ممکن است اسرائیل تحرکاتی انجام دهد و متعاقبش آمریکا هم وارد عمل شود که در آن صورت جنگی تمامعیار شکل میگیرد. واقعیت این است که در حساسترین موقعیت در ۴۳سال گذشته قرار داریم».
بیشتر بخوانید:
- بسته پاسخی ایران به قعطنامه شورای حکام تدوین شد
- آمریکا: ایران امید بازگشت قریبالوقوع به برجام را از بین برد!
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «از سوی دیگر ایران وارد یک موضوع دیگر شده و میبینیم که عملیات نظامی در اقلیم کردستان انجام شده است. در داخل هم اعتراضات هنوز ادامه دارد. در این شرایط کشورهای غربی تا وقتی سرنوشت اعتراضات مشخص نشود، پای میز مذاکره نمیآیند».
بیگدلی در پایان گفت: «ایران باید هر سه ماه یکبار به آژانس گزارش ارائه دهد که چنین نشده است. تا اینجای کار شورای حکام بیانیههایی اخطاری علیه ایران داده است که اگر تا سهماه آینده ایران شرایطی که آژانس تعیین کرده را محقق نکند، احتمالا قطعنامهای تنبیهی صادر شود و پرونده ایران بار دیگر به شورای امنیت ارسال شود زیرا نیازی هم به تأیید روسیه و چین وجود ندارد زیرا قبلا قطعنامه قبلا صادر شده است که در آن صورت پرونده ایران باز هم ذیل بند هفتم منشور ملل متحد بررسی میشود و احتمال حمله نظامی هم به وجود میآید».