جنجال تازه مجلس و فدراسیون فوتبال برسر اساسنامه

پس از تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال در تاریخ ۸ آذر در مجمع عمومی این فدراسیون، برخی بند‌های این اساسنامه سبب شد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی به آن اعتراض کنند.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از تابناک، یکی از بند‌های جنجالی اساسنامه، حذف شرایط سنی است. حذف این بند به این معنی است که افراد بازنشسته نیز می‌توانند در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال شرکت کنند که این مصداق بارز تخلف است. مطابق قانون منع بکارگیری بازنشسته‌ها، نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی تاکید دارند که هیچ بازنشسته‌ای نمی‌تواند در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کند، اما فدراسیون این موضوع را رد کرده و صفی الله فغانپور، مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال در این باره بیان کرد: در اساسنامه جدید، شرایط انتخابات و انتخاب شوندگان برای عضویت در هیئت رئیسه مشخص شده است. شرایط سنی از اساسنامه حذف شده و هر فردی در هر سنی می‌تواند داوطلب هیئت رئیسه یا ریاست فدراسیون شود. ضمن احترام به قوانین کشور و تبعیت از آن، با توجه به اینکه مطابق ماده ۷۱ اساسنامه جدید درآمد‌های فدراسیون در آن تعریف شده و هیچ بودجه دولتی در آن پیش بینی نشده است و در صورت کمک دولت یا هر سازمان و نهاد دیگری در بند ۵ ماده مذکور به عنوان کمک‌های بلاعوض پیش بینی شده است.

احمد راستینه ، نماینده مجلس شورای اسلامی در این باره بیان کرد: بندی در اساسنامه فدراسیون فوتبال وجود دارد که هر شخص با هر سنی می‌تواند برای ریاست این فدراسیون نامزد شود. طبق قانون، امکان به کارگیری بازنشسته‌ها در راس فدراسیون فوتبال وجود ندارد.

در پرونده ویلموتس و تخلف اعضای هیئت رئیسه نیز، احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس بیان کرد: در این پرونده باید سؤالات خود را از دستگاه قضایی بپرسیم و آن‌ها باید درباره سرنوشت پرونده نظر بدهند. این اعلام جرم توسط سازمان بازرسی کل کشور برای این هشت نفر (اعضای هیئت رئیسه) صورت گرفت و مرجع قضایی باید درباره این پرونده توضیح بدهد.

به همین دلیل برخی از افراد معتقدند اعضای فعلی هیئت رئیسه فدراسیون به دلیل نداشتن صلاحیت، نمی‌توانند در انتخابات آتی فدراسیون فوتبال شرکت کنند.

فغانپور در این باره بیان کرد: برخی گفته‌اند هشت عضو فعلی هیئت رئیسه فدراسیون نمی‌توانند در انتخابات آتی شرکت کنند که این اظهار نظر جای تعجب دارد. در جمهوری اسلامی ایران همه موظف به تبعیت از قانون هستیم، چون قانون تکلیف همه را مشخص کرده است. هیچ شخصی فراتر از قانون نیست و کسی نمی‌تواند دیگری را از حقوق اجتماعی و حق شهروندی محروم کند و شرکت در انتخابات چه برای انتخاب شوندگان و چه برای انتخاب کنندگان یکی از حقوق اجتماعی است.

مسئول حقوقی فدراسیون گفت: با توجه به دلایل صدور رای ویلموتس که در گراندز ذکر شده، هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال هیچ گونه اهمال یا خدای ناکرده فسادی در قرارداد مرتکب نشده‌ و به همین دلیل برای حضور اعضاء هیئت رئیسه در انتخابات هیچ منع قانونی وجود ندارد.

فغانپور تصریح کرد: مطابق ماده ۶۱ اساسنامه فدراسیون، کمیته‌های انتخاباتی بدوی و استیناف پس از تصویب اساسنامه جدید شروع به فعالیت نموده اند و مطابق قوانین و دستورالعمل‌های تصویب شده پس از شروع ثبت نام داوطلبان، به صلاحیت‌ها آنها رسیدگی خواهند کرد. امیدوارم همه کمک کنند تا انتخابات فدراسیون فوتبال در فضای آرام و به شکل و قانونمند و پویا برگزار شود. انشاالله با برگزاری مجمع انتخاباتی شاهد رشد هر چه بیشتر و رسیدن به فوتبال پایدار در کشورمان باشیم.

حالا به نظر می‌رسد دعوای جدیدی میان سئول نشین‌ها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وجود آمده است و باید دید آیا مانند مراتب قبل گزارش آن به فیفا می‌رسد یا خیر؟

سابق بر این دیده شده بود پس از پیگیری برخی موارد، گزارش آن به فدراسیون جهانی فوتبال می‌رسید و فوتبال ایران تهدید به تعلیق می‌شد.

به هر حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که حذف شرایط سنی و حضور بازنشسته‌ها در فدراسیون فوتبال غیرقانونی است و مدیران فدراسیون فوتبال نیز با توجه به اینکه هیچ بودجه دولتی در اساسنامه جدید این فدراسیون پیش بینی نشده است، حضور بازنشسته‌ها در هیئت رئیسه این فدراسیون غیرقانونی نیست.

مشکل بعدی نیز به پرونده ویلموتس باز می گردد که نمایندگان مجلس مخالف حضور اعضای هیئت رئیسه و رئیس وقت فدراسیون فوتبال هستند، اما سئول نشین‌ها معتقدند هیچ مشکلی برای حضور افراد در انتخابات وجود ندارد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.