پشتپرده قانونی کردن طرح صیانت/ چه اصراری است؟
براساس گفتههای نوری قزلجه محتوای طرح صیانت در حال اجرا در کشور است اما مهم این است که بدون مجوز مجلس است اما گویی برخی اصرار دارند این مسائل را به صورت قانونی در بیاورند.
به گزارش تازهنیوز، روزنامه اعتماد نوشت: درست روز بعد از اینکه «مرتضی آقاتهرانی»، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و البته رییس شورای مرکزی جبهه پایداری مدعی شد که طرح معروف صیانت در مراحل پایانی بررسی در مجلس است، وزیر ارتباطات هم در حاشیه نشست هفتگی هیات دولت هم از مجرای قانونی فیلتر تلگرام و اینستاگرام در وضعیت فعلی کشور گفته است که مصوبه فیلتر شدن اینستاگرام و تلگرام ربطی به وزارت ارتباطات یا حتی دولت ندارد، این تصمیمی است که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با حضور سران سه قوه گرفته شده است، جمعبندی رسانهها از این اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم یک جمله بود؛ مصوبه فیلترینگ با حضور رییسی، قالیباف و اژهای اتخاذ شده است.
، وقتی این دو نقل قول را در کمتر از 24 ساعت کنار هم میگذاریم و البته مرور میکنیم که از اساس بررسی طرح صیانت در مجلس متوقف شده و محتوای آن نیز از جانب نهادهای دیگر ازجمله شورای عالی فضای مجازی-در قالب نهاد اصلی بررسیکننده طرح صیانت- و شورای عالی امنیت ملی -به عنوان مصوبهای برای حوادث اخیر- در حال پیادهسازی و اجراست، با این سوال رو به رو میشویم که مرتضی آقاتهرانی، چهره شاخص جبهه و حامی اصلی طرح صیانت از حقوق کاربران، از کدام طرح سخن میگوید که بررسی آن هم در مراحل پایانی است؟!
فعالیت کمیسیون ویژه صیانت وجاهت قانونی ندارد
غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در گفتوگو با «اعتماد» تاکید دارد که براساس آییننامه مصوب در این کمیسیون «جلسات آن باید از قبل اعلام و به صورت علنی، پخش مستقیم شود.» او میگوید که بر این اساس، آخرین جلسه رسمی این کمیسیون که سیزدهمین جلسه نیز بوده، یک سال قبل تشکیل شده و یک سال قبل که همزمان با ارایه گزارشی از مرکز پژوهشهای مجلس بود و تنش جدی در جلسه کمیسیون پیش آمد. این عضو رسمی کمیسیون صیانت، همچنین به «اعتماد» میگوید که بعد از آن جلسه به عنوان «آخرین جلسه رسمی»، حدود 11 ماه پیش در زمان بررسی بودجه سال 1400، این کمیسیون جلسهای تشکیل داده که همان زمان با تذکر او در جلسه علنی و ورود رییس و معاونت قوانین مجلس، مصوبه باطل و بعد با رایگیری مجلس از اساس اختیار اصل هشتاد و پنجی شدن بررسی این طرح در کمیسیون ویژه لغو شده و باید در صورت تصمیمی مبنی بر ادامه بررسی طرح، به صورت طرح عادی به صحن برگشته و تصمیم با رای همه نمایندگان اتخاذ شود.
این مطالب را هم ببینید:
- تصویری ناراحتکننده از پدر کیان پیرفلک روی ویلچر
- روایت رسول خادم از وضعیت مردم زلزلهزده خوی +عکس
- پسلرزههای حمله به سفارت: یک شیعه در آذربایجان به جرم سلفی با عکس سردار سلیمانی بازداشت شد +عکس
اشاره نوری قزلجه به رای استمزاجی است که در یک جلسه غیرعلنی درباره لغو اصل 85 شدن طرح صیانت اتخاذ شد. برخی این رایگیری را قبول نداشتند و برخی میگفتند هیات رییسه مجلس این اختیار را دارد تا درباره آن تعیین تکلیف کند. هیات رییسه مجلس اما در این باره سکوت کرد و بعد از اینکه بررسی این طرح در تابستان سال گذشته در شورای عالی فضای مجازی آغاز شد، گویی موضوع در مجلس رو به سکوت رفت. نوری قزلجه همچنین میگوید که از آن زمان تا امروز هیچ جلسه دیگری در این باره تشکیل نشده البته تقلاهای زیادی برای تشکیل جلسه و ادامه بررسی طرح صورت گرفته که هم غیرقانونی و هم بینتیجه بوده است.
چه اصراری است؟
نوری قزلجه در بخش دیگری از گفتوگوی خود تاکید میکند که «بخش زیادی از محتوای طرح صیانت در حال حاضر توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شد و در حال اجراست و برخی مواد این طرح نیز در لایحه بودجه آمده و در حال بررسی است.» بخشهای که این رییس فراکسیون مستقلین مجلس آنها را «نگرانکننده» میخواند و یادآوری میکند که براساس تصمیمات نهادهایی دیگر و شرایط زمان پیاده و اجرا شده است.