دلار ارزان می‌شود؟/ بخریم یا منتظر بمانیم؟

رئیس بانک مرکزی خبر از منابع خوب ارزی داده و مدعی تزریق آن به مرکز مبادله ارز و طلا شده است؛ آیا دلالان در حال بالا بردن قیمت‌ها هستند؟

به گزارش تازه‌نیوز، در حال حاضر وضعیت ارز اسکناس در شرایط خوبی قرار دارد و بر اساس آمار‌های بانک مرکزی میزان تخصیص ارز برای کالا‌های اساسی و سایر کالا‌های مورد نیاز کشور بیش از ۸۲ میلیارد دلار بوده است. در حالی که تامین ارز برای مصارف مورد نیاز بیش از ۶۳ میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

به نقل از ایسنا، این آمار بیانگر این است که برگشت ارز ناشی از صادرات در شرایط خوبی قرار دارد و مشکلی از نظر تامین ارز در کشور وجود ندارد از سوی دیگر طبق گزارش رسانه‌های خارجی صادرات نفت ایران نسبت به گذشته وضعیت بهتری را شاهد است. رویترز اخیرا میزان صادرات نفت ایران را بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه اعلام کرده است.

خبرگزاری رویترز چندی پیش در این باره نوشت: صادرات نفت ایران پس از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ و وضع مجدد تحریم‌ها، متاثر شد، اما صادرات نفت ایران پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن که به دنبال احیای توافق هسته‌ای بود افزایش پیدا کرد و طبق برخی برآورد‌ها به بالاترین میزان از سال ۲۰۱۹ رسیده است.

در این گزارش آمده است که شرکت مشاوره پترولجستیک که عرضه نفت را رصد می‌کند اعلام کرد: شاهد روند صعودی صادرات نفت ایران بوده و از نظر این شرکت در دسامبر به بالاترین حد از مارس سال ۲۰۱۹ رسیده است.

این مطالب را هم ببینید:

دلار ارزان می شود؟

شرکت تحلیل داده کتلر هم صادرات نفت ایران در نوامبر را ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز تخمین زد که بالاترین میزان از اوت سال ۲۰۲۲ و نزدیک به رکورد صادرات ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز در آوریل ۲۰۱۹ بود؛ بنابراین گزارش‌ها در حال حاضر کشور از نظر تامین ارز اسکناس مشکلی ندارد و هر کسی که نیاز داشته باشد می‌تواند از سرفصل‌های خدماتی تعیین شده ارز مورد نیاز خود را تامین کند، اما در این میان نرخ سازی‌های تلگرامی و بازار‌های غیر رسمی باعث شده که برای مردم مشکلاتی به وجود بیاید و عده‌ای در تلاشند تا مردم را برای سود خود دچار مشکل کنند.

اما در این میان یکی از سوالات مردم این است که دلار بخرند یا به سخنان مسئولان گوش دهند و منتظر ارزانی باشند.

تحلیلگران بازار ارز معتقدند دسته‌ای از عوامل سیاسی و اقتصادی بر قیمت ارز تاثیرگذار است؛ آن‌ها می‌گویند عامل تحریم‌ها، چشم‌انداز اقتصادی و رکود تورمی، انتظارات تورمی، ریسک‌های سیاسی و پیش‌بینی ناپذیری، تغییرات زیاد سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، صادرات غیرنفتی و تراز تجاری بر رشد قیمت دلار موثرند.

شکل‌گیری انتظارات تورمی مثبت ریشه در مذاکرات هسته‌ای برجام دارد و بسیاری از کارشناسان و معامله‌گران تاکید می‌کنند که در حال حاضر چشم‌انداز مذاکرات تیره‌تر از چند ماه قبل است.

با وجود رکود تورمی پنج سال گذشته به نظر می‌رسد دیدگاه تحلیلگران اقتصادی برای سال آینده چندان مثبت نباشد. آن‌ها معتقدند با وجود تحریم‌ها، کشور از شرایط تورم خارج نمی‌شود و به طور بنیادی التهابات ارزی همچنان ادامه دارد. توجه به این نکته ضروری است که در کشورما استهلاک نیز بیشتر از سرمایه‌گذاری است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.