اتصال مستقیم گوشیهای موبایل به استارلینک
ماهوارههای نسل دوم استارلینک به فضا پرتاپ شدند که مهمترین ویژگی آنها فراهم کردن امکان اتصال مستقیم اینترنت ماهوارهای به گوشیهای تلفن همراه است.
به گزارش تازهنیوز، ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس به تازگی گفته است که تا سال ۲۰۲۴، گوشیهای تلفن همراه میتوانند به طور مستقیم به ماهوارههای اینترنتی این شرکت متصل شده و از اینترنت استارلینک استفاده کنند.
به نقل از تجارتنیوز، ایلان ماسک، با انتشار ویدئویی در صفحه توییتر خود نوشت: «اولین ماهواره نسل دوم استارلینک در مدار زمین قرار گرفت.»
این درحالیست که مهمترین مزیت نسل دوم ماهوارههای اینترنت استارلینک، اتصال مستقیم گوشیهای تلفن همراه به اینترنت استارلینک است.»
قابلیتهای نسل دوم استارلینک
اسپیس ایکس که بهتازگی از ماهوارههای مینی نسل دوم سرویس استارلینک با چهار برابر ظرفیت بیشتر نسبت به نسل اول رونمایی کرده بود، اخیراً با کمک موشک فالکون ۹ خود، مجموعهای از این ماهوارهها را از مرکز فضایی کندی در فلوریدا به مدار زمین ارسال کرد.
اسپیس ایکس معمولا نسل اول ماهوارههای استارلینک را در دستههای حدود ۶۰ تایی به فضا پرتاب کرده است، اما اکنون فقط ۲۱ مورد از ماهوارههای ارتقایافته آن به فضا پرتاب شدهاند.
اسپیس ایکس میخواهد با افزودن یک ماژول به ماهوارههای استارلینک، امکان برقراری لینک مستقیم با گوشیها را فراهم کند. تاکنون، چندین درخواست ثبت اختراع از سوی اسپیس ایکس برای کمیسیون FCC ارسال و تایید شده است.
همچنین، به گفته شرکت اسپیس ایکس، نسل جدید ماهوارههای استارلینک دارای طراحی قدرتمندتری هستند که با وجود آن، چهاربرابر ظرفیت بیشتر را در مقایسه با نمونههای قبلی، به مشتریان ارائه میکنند. بنابراین با وجود این ماهوارهها، مشترکان سرویس استارلینک به اینترنت پرسرعتتری دسترسی خواهند داشت.
نسل جدید ماهوارههای استارلینک در دو نوع V2 Mini و مدل بزرگتر V2 ارائه شدهاند. V2 با موشک استارشیپ قدرتمندتر اسپیسایکس که هنوز به مرحله عملیاتی خود نرسیده، سازگار است، درحالیکه مدل کوچکتر V2 Mini که روز سهشنبه به فضا رفت، برای پرتاب با موشک فالکون 9 طراحی شده است.(دیجیاتو)
پیش از این نیز مدیرعامل اسپیس ایکس اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۲۴، گوشیهای تلفن همراه میتوانند به طور مستقیم به ماهوارههای اینترنتی این شرکت متصل شده و از اینترنت استارلینک استفاده کنند.
استارلینک نسل دو، به معنای پایان فیلترینگ است؟
براساس گزارشها به نظر میرسد که سخت افزار جایگذاری شده در دستگاههای اینترنت ماهوارهای اسپیس ایکس عامل ارتباط میان ماهوارههای استارلینک و گوشی کاربران است که اینترنت پرسرعت را برای آنها فراهم میکند و دیگر فیلترینگ در دنیا برای همیشه منسوخ میشود. تعداد کشورهایی که بحث فیلترینگ و ساماندهی فضای مجازی در آنها مطرح نیست، بسیار کم است. چراکه تقریبا تمامی دولتها تا حدودی محتوای داخل اینترنت را مدیریت و کنترل میکنند.
اینکه جزئیات اینترنت نسل دوم استارلینک چیست و آیا با چرخش این ماهوارهها بر مدار زمین، فیلترینگ برای همیشه از بین میرود، احتمالا میتواند با کمی اغراق روبه رو باشد. چراکه از یک سو ایلان ماسک از همان ابتدا شرط فعالیت اینترنت ماهوارهای استارلینک را موافقت دولتها اعلام کرد و از سوی دیگر، در سراسر جهان رها کردن فصای مجازی میتواند فاجعه آور باشد. با این حال در کشورهایی مانند ایران و چین که کاربران حق استفاده از پلتفرمهایی مانند اینستاگرام و واتساپ را هم ندارند و مدام در معرض فیلترینگهای شدید قرار میگیرند، این فناوری میتواند به معنی پایان فیلترینگ باشد.
ماهوارههای استارلینک در جهان یک میلیون کاربر دارند
اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۰ سرویس خود را برای عموم باز و در سال ۲۰۲۱ شروع به دریافت سفارشها کرد. از آن زمان تا به امروز، اسپیس ایکس با استفاده از راکت فالکون ۹ درحال افزایش تعداد ماهوارههایش در اطراف زمین بوده است و در حال حاضر ۳۰۰۰ ماهواره فعال دارد.
در حالی که استارلینک از بیش از یک میلیون مشترک فعال خبر داده، در ماه فوریه ۲۰۲۲ تعداد مشترکان آن به 250 هزار نفر رسید. آخرین بار در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ معاون بخش فروش تجاری اسپیس ایکس، «جاناتان هافلر» اعلام کرد که این شرکت به 700 هزار مشترک، اینترنت ماهوارهای ارائه میکند.