گلولههای زرهپوش حاوی اورانیوم در جنگ روسیه و اوکراین؟
روسیه تهدید کرد که حملات در اوکراین را تشدید خواهد کرد، پس از اینکه دولت بریتانیا اعلام کرد نوعی مهمات را در اختیار اوکراین قرار می دهد که مسکو ادعا می کند دارای اجزای هسته ای است.
به گزارش تازهنیوز، وزارت دفاع بریتانیا روز دوشنبه تایید کرد که گلوله های زره پوش حاوی اورانیوم ضعیف شده را در اختیار اوکراین قرار می دهد. چنین گلولههایی توسط ایالات متحده در طول جنگ سرد برای از بین بردن تانکهای شوروی، از جمله تانکهای T-72 که اوکراین اکنون در تلاش برای عبور از بنبست در شرق با آنها مواجه است، توسعه یافت.
اورانیوم ضعیف شده محصول جانبی فرآیند غنی سازی اورانیوم مورد نیاز برای تولید سلاح های هسته ای است. ادوارد گایست، کارشناس هسته ای RAND و محقق علوم سیاسی، گفت: گلوله ها برخی از خواص رادیواکتیو را حفظ می کنند، اما نمی توانند مانند یک سلاح هسته ای واکنش هسته ای ایجاد کنند.
این امر مانع از آن نشد که روسها هشداری کامل بدهند مبنی بر اینکه گلولهها در را برای تشدید تنش باز میکنند. در گذشته، آنها پیشنهاد کرده بودند که جنگ می تواند به استفاده از سلاح های هسته ای افزایش یابد. هم وزارت بریتانیا و هم کاخ سفید اتهامات روسیه را رد کردند. اما مهمات حتی اگر یک سلاح هسته ای نباشد خطراتی را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید:
اورانیوم ضعیف شده چیست؟
به نقل از خبرآنلاین، اورانیوم ضعیف شده محصول فرعی فرآیند ایجاد اورانیوم کمیاب تر و غنی شده مورد استفاده در سوخت هسته ای و سلاح است. اگرچه اورانیوم ضعیفتر از اورانیوم غنیشده قویتر است و قادر به ایجاد واکنش هستهای نیست، اورانیوم ضعیفشده بسیار متراکم است – چگالتر از سرب – کیفیتی که آن را به عنوان یک پرتابه بسیار جذاب میکند.
گایست میگوید: «آنقدر متراکم است و آنقدر حرکت دارد که همچنان از زره عبور میکند -و آنقدر آن را گرم میکند که آتش میگیرد.»
اسکات بوستون، تحلیلگر ارشد دفاعی RAND، گفت، وقتی مهمات اورانیوم ضعیف شده شلیک می شود، «در اصل به یک دارت فلزی عجیب و غریب تبدیل می شود که با سرعت فوق العاده بالایی شلیک می شود».