پیش‌بینی بورس اولین هفته اردیبهشت ۱۴۰۲

رشد 144 هزار واحدی شاخص در هفته اخیر با پشتوانه ورود سرمایه و تقاضای حقیقی رخ داد. در چنین شرایطی نگرانی فعالان بازار سرمایه از تکرار تجربه سال 1399 است. در واقع سؤال این است که آیا تجربه 99 تکرار می‌شود یا خیر؟

به گزارش تازه‌نیوز، روند شاخص کل بورس تهران در هفته اخیر نیز صعودی بود. در روز شنبه شاخص روند صعودی داشت و بیش از ۷۴ هزار واحد رشد کرد. شاخص در روز یکشنبه ۲۱ هزار واحد صعود کرد و روز دو‌شنبه نیز افزایش ۱۴ هزار واحدی داشت. شاخص سه‌شنبه با رشد ۳۶ هزار واحدی به کانال ۲.۳ میلیونی صعود کرد.

روز چهارشنبه شاخص تعدیل شد و با افت هزار و ۳۰۴ واحدی کار را به پایان برد. در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته شاخص کل ۱۴۴ هزار و ۲۱۱ واحد بالا‌تر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۶.۶ درصد شود. شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۶۷ هزار و ۸۱۱ واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی مثبت ۱۰ درصدی را ثبت کرد.

این هفته علاوه بر رشد شاخص‌ها، روند تغییرات ارزش معاملات خرد سهام نیز صعودی بود و روز سه‌شنبه به رقم ۱۹ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان رسید که دومین رکورد در یک سال اخیر است.

از سوی دیگر در تمامی روزهای معاملاتی این هفته، شاهد ورود پول به بازار بودیم. روز شنبه ۲ هزار و ۱۹۴ میلیارد تومان و روز یکشنبه ۴۷۵ میلیارد تومان وارد شد.

روز دوشنبه ۸۸۸ میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد شد و روز سه‌شنبه نیز ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان بود.

این روند روز چهارشنبه نیز برای ششمین روز کاری متوالی تداوم داشت و ۸۰۳ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد. در مجموع کل هفته، ۵ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد شد که میانگین روزانه آن هزار و ۱۴۲ میلیارد تومان است. رقمی که ۱۳۹ درصد بیشتر از هفته پیشین است.

رشد ۱۴۴ هزار واحدی شاخص در هفته اخیر با پشتوانه ورود سرمایه و تقاضای حقیقی رخ داد. در چنین شرایطی نگرانی فعالان بازار سرمایه از تکرار تجربه سال ۱۳۹۹ است. در واقع سؤال این است که آیا تجربه ۹۹ تکرار می‌شود یا خیر؟ آیا در صورت تعدیل و اصلاح قیمت‌ها، واکنش معامله گران هیجانی خواهد بود و ریزش را تشدید می‌کنند؟ به نظر می‌رسد با توجه به انتظارات تورمی، ریزش بزرگی در بازار سهام اتفاق نیفتد اما دو عامل تعیین کننده خواهند بود. عامل اول وضعیت بنیادی شرکت‌ها و گزارش‌های عملکردی آن‌ها که نشان از ارزندگی سهام دارد و عامل دوم، تصمیمات بازار ساز است. اگر سیاست گذار در بلند مدت به حفظ سرمایه در بازار کمک کند نقش تنظیم‌گر خود را به بهترین شکل بازی کرده است. فعلا، به نظر می‌رسد تصمیماتی چون کاهش زمان واریز سود سهام توانسته روند ورود سرمایه را تداوم بدهد. در میان مدت نیز انتظار می‌رود بازار تا پایان بهار کم و بیش روند صعودی داشته باشد و در انتظار گزارش‌های سالانه بماند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.