پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
پیش بینی بورس برای فردا دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ به چه صورت است؟
به گزارش تازهنیوز، شاخص کل بورس در پایان معاملات روز چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ با هزار و ۳۰۴ واحد نسبت به روز کاری گذشته نزول کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۱۳۲ واحد پائین آمد. بازدهی این شاخص منفی ۶ صدم درصد بوده است.
بازار سهام کار خود را از ۵ فروردین ۱۴۰۲ و با معاملاتی به ارزش هشت هزار و ۷۳۲ میلیارد تومان آغاز کرد. اگرچه ارزش معاملات خرد در این روز کمتر از معاملات خرد روز پایانی سال ۱۴۰۱ بود، اما اهالی بازار سرمایه امیدوارانه برای ورود به دومین روز معاملاتی سال جدید آماده میشدند. در نخستین روز سال جاری، بازار سهام همچنین شاهد ورود ۱۷۹ میلیارد تومان پول حقیقی بود.
به نقل از نبض بازار،امیدواری اهالی بازار به روزهای خوب، این بازار را جذاب نگاه داشت و فرصتی ایجاد کرد تا به مسیر صعودی که از سال گذشته آغاز کرده بود، ادامه دهد؛ به این ترتیب نه تنها شاخص کل بورس توانست در فروردینماه از سقف تاریخی خود عبور کند و این مقاومت مهم را پس از گذشت بیش از ۲.۵ سال بشکند، بلکه بازار سهام در این ماه موفق شد تجربه روزهای رونق خود را بازیابد و شاهد معاملات خرد روزانه با ارزش بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان باشد.
بررسی تحولات بازار سهام در فروردینماه نشان میدهد در اغلب روزهای ماه، بازار سهام شاهد معاملات خرد بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده و آخرین روز کاری نخستین ماه سال را هم با معاملاتی به ارزش ۱۶ هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان به پایان رسانده است.
در همین حال تراز ورود و خروج پول حقیقی در این ماه عموما مثبت بوده و بازار سهام توانسته است به آشتی سرمایهگذاران حقیقی پس از قهر طولانیمدت ۲.۵ ساله، خوشبین باشد. ورود پول حقیقی در این ماه رکوردها را هم جابجا کرد و تنها در یک روز (۲۶ فروردین) به دو هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان رسید! رقمی که پیشتر به آرزویی برای اهالی بازار سرمایه تبدیل شده بود!
بیشتر بخوانید:
- واکنش ایران به اظهارات جدید آمریکا درباره برنامههای نظامی
- خدایا ما رو از شر میرسلیم نجات بده/ حمله کاربران فضای مجازی به نماینده مجلس
پیش بینی بورس فردا دوشنبه
آرش شهریاری، کارشناس بازار سرمایه در خصوص پیش بینی بازار در روزهای آینده گفت: احتمالا بورس در هفته آینده شاهد رشد خواهد بود و ما تا انتهای اردیبهشت اصلاح قابل ملاحظهای نخواهیم داشت.
وی در مورد دلایل رشد بورس در فروردین ماه گفت: مقصر اصلی رشد همه بازارهای مالی در ماههای اخیر، تحرکات و جهش قیمت دلار است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، به دنبال جهش قیمت دلار، بازارهای طلا و سکه، مسکن و خودرو شاهد افزایش قیمتها بودند.
شهریاری ادامه داد: این در حالی است که سهام ۷۰ تا ۸۰ درصد بازار سرمایه، کامودیتی محور و دلاری محور است و نسبت به تحرکات شدید قیمتی دلار عقب مانده بود. از طرفی ارزش دلاری بازار سرمایه اهمیت بسیاری دارد؛ به عبارت دیگر ارزش دلاری بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰۰ میلیارد دلار بود که در این دو سال اخیر رشد نکرده بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به پیک قیمتی در بازارهای مالی به دلیل رشد قیمت دلار به اقتصاد ۲۴ گفت: بازار سرمایه در این دو سال از سایر بازارها عقب ماند؛ در حالی سهام شرکتهای دلاری ارزنده بود، ولی در قیمتهای پایینتر معامله میشد.
شهریاری با بیان اینکه سهامداران منتظر رشد بورس بودند، گفت: ارزش معاملات خرد در بازار سرمایه سال گذشته به ۳ هزار میلیارد تومان میرسید که در حالِ حاضر به بالای ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: صنایع دلاری، فلزات اساسی، صنعت پتروشیمی، پالایشیها و بسیاری از سهمهای دیگر در سال ۱۳۹۹ پیکهای قیمتی خود را تجربه کردند. این در حالی است که هم اکنون شاهد رشد بیشتر سهمهای هم وزن هستیم؛ مثل صنعت دارو، صنعت غذا، دامپروری و سهمهای واسطه گریهای مالی و بانکی ها.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه امسال، سال بورس است گفت: احتمالا تا آخر اردیبهشت ماه بازاری مثل این روزهای بورس، پرطراوت داشته باشیم. این در حالی است که تقریبا از هفته سوم اردیبهشت احتمالا موج صعودی به اتمام نزدیک خواهد شد و اصلاح ۱۰ تا ۱۵ درصدی که پیش نیاز رشد بازار است، اتفاق خواهد افتاد.
شهریاری خاطرنشان کرد: توصیه من به سهامدارانی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده اند این است که در سهام جامانده از رشد که ارزنده هستند سرمایه گذاری کنند. این گونه سهام بیشتر در سهام هم وزن است.