سوخت‌گیری عجیب دلار در نوروز ۱۴۰۲/ خریداران چشم انتظار هستند!

دلار گرانِ نوروزی در حالی فروردین ماه را با بازدهی منفی به پایان برد که یک اقتصاددان معتقد است صرف نظر از عوامل خارجی موثر در قیمت دلار، با توجه به شوک تورم عمومی و سیاست‌های بودجه‌ای، حداقل نباید منتظر ریزش قیمتی در بازار دلار و ارز باشیم.

به گزارش تازه‌نیوز، قیمت دلار که با سوخت گیری عجیب در روز‌های نوروز امسال خود را تا ۵۵ هزار تومان بالا کشیده بود، فروردین ماه را کاهشی به پایان برد.

روز‌های عجیب در بازار دلار در حالی رقم می‌خورد که فعلا خبر‌های سیاسی احیای برجام و تنش‌های سیاسی ایران با کشور‌های منطقه و اروپا به پایین‌ترین میزان خود رسیده است.

دلار تغییر مسیر می‌دهد؟

به نقل از اقتصاد ۲۴، دلاربازان به تماشا نشسته اند تا با رصد نشانه‌ها و علامت‌ها در بازار‌های مالی در روز‌های باقیمانده تا هفته آینده، برای خرید یا فروش در هفته آینده کمین کنند.

قیمت دلار روز دوشنبه ۴ اردیبهشت در سامانه مرکز مبادله ارز و طلا به ۴۲ هزار و ۲۹۰ تومان رسید. این در حالی است که قیمت دلار در بازار غیررسمی منجمد شده است. به عبارت دیگر این هفته، هفته سرنوشت ساز برای قیمت دلار است و دلار در هفته آینده در مسیر جدید قیمتی قرار خواهد گرفت.

خریداران دلار چشم انتظار بازگشایی بازار‌های همسایه

سهراب دل انگیزان، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در این رابطه گفت: شنبه آینده، روز سرنوشت ساز در بازار دلار تا پایان اردیبهشت ماه است.

وی افزود: تعطیلات در بازار‌های منطقه باعث شده قیمت دلار در هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۲ در همان رنج قبل از عید فطر معامله شود.

بیشتر بخوانید:

روز‌های سرنوشت ساز در بازار دلار و ارز

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه روز‌های سه شنبه و چهارشنبه، روز‌های حساس در بازار دلار هستند، گفت: تا روز چهارشنبه عملا وضعیت ما معلوم می‌شود که بازار‌ها و البته بازار دلار در هفته آینده چه سمت و سویی خواهند گرفت.

به گفته دل انگیزان، بازیگران بازار دلار و ارز علامت‌ها را در این دو، سه روزه در بازار دلار و سایر بازار‌های مالی برآورد می‌کنند تا بتوانند جریانی را برای خرید یا فروش مشخص کنند.

خط دهی بازار‌ها به دلار

این اقتصاددان در تشریح علامت‌های موجود در بازار‌ها برای خط دهی به دلار گفت: این نشانه‌ها و علامت‌ها فقط مربوط به بازار ارز نیست، بلکه این علامت‌ها در خیلی از عناصر بازار مثل مسائل خارجی، مسائل داخلی، تحرک‌های صنعتی، تغییرات در حوزه سیاست‌های بودجه ای، بانک مرکزی، سیاست‌های ارزی و… است.

دل انگیزان معتقد است: واکنش‌های سه روز آخر هفته (روز‌های دوشنبه و سه شنبه و چهارشنبه) زیر ذره بین معامله گران دلار خواهد بود تا برای جریان سازی در بازار تصمیم بگیرند.

چشم انداز قیمت دلار تا پایان اردیبهشت

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: دلار سال ۱۴۰۱ را با ۲۳ هزار تومان آغاز کرد. نرخ تورم در سال گذشته حدود ۵۶ بود و طبق این نرخ تورم، قیمت دلار می‌توانست تا ۴۰ هزار تومان تا پایان سال افزایش یابد، ولی این در حالی بود که دلار سال را در کانال ۵۰ هزار تومان به پایان برد.

به گفته دل انگیزان، عوامل خارج از عوامل موثر بر روند طبیعی قیمت دلار، دلار را در فاز بحرانی در پایان سال ۱۴۰۱ قرار داد؛ ولی در حالی حاضر با توجه به روند طبیعی نرخ تورم، می‌توانیم بگوییم شاهد افزایش بین ۳ تا ۵ درصدی قیمت دلار به صورت ماهانه خواهیم بود.

ریزش شدید قیمت دلار در راه است؟

این اقتصاددان با بیان اینکه نکته مهم این است که اثر عوامل روند قیمت دلار همواره اینگونه نیست که در هر ماه مشاهده شود، به اقتصاد ۲۴ گفت: ممکن است این عوامل در یک ماه پنهان شود و مشاهده نشود و در ماه بعد اثر دو ماهه مشاهده شود. یا در سه ماه آشکار نشود و در ماه چهارم یک باره اثر سه ماه گذشته خود را نمایان سازد.

دل انگیزان در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه ریزش قیمت دلار به کانال ۲۰ هزار تومان محتمل است؟ گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت، اگر امروز اعلام شود تحریم‌ها رفع شده، چندین سال طول می‌کشد مکانیزم تحریم‌ها برداشته شود. علاوه بر آن آنچه بر قیمت دلار مهم‌ترین اثر را دارد، فروش نفت است که با توجه به اینکه مازاد تقاضایی در بازار جهانی برای نفت ایران نیست، دل بستن به افزایش فروش نفت و گشایش ارزی خوش‌بینی محض است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.