گزارش سی‌ان‌ان از هیولایی که مردم ایران را له کرده است

خبرگزاری سی‌ان‌ان آمریکا با انتشار گزارشی مستند از یک مرکز درمانی در تهران به درگیری توامان مردم ایران با بیماری کرونا، تحریم‌ گسترده و فشار حداکثری آمریکا اشاره کرد.

به گزارش سرویس خبر ویژه تازه نیوز، خبرگزاری سی‌ان‌ان آمریکا، در گزارشی از یک مرکز درمانی در ایران که پزشکانش با کووید۱۹ و تحریم ها دست به گریبانند، از رویارویی ایران با بیماری کرونا و تحریم خبر داد و نوشت: هیچ جای دیگری از جهان با هیولای ویروس کرونا به همراه مصیبت تحریم های “فشار حداکثری” ترامپ دست به گریبان نیست. 

روایت مبارزه کرونایی در بیمارستان تجریش

تاثیر سخت بیماری کرونا به راحتی قابل رویت است. جنازه یک زن جوان که دقایقی پیش درگذشته، تنها نشانه ای است که به محض ورود به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهدای تجریش، توی چشم می‌زند. بیرون کریدور، بدن این زن جوان در یک بسته پلاستیکی سیاه پوشانده شده است.

در این بخش، پنج بیمار به دشواری زنده نگه داشته شده اند، آنهم با کمک تجهیزاتی که از پس این ماههای طاقت فرسا، که بیش از 750 نفر در این بخش درگذشته اند، در دسترس است. دکتر علیرضا فاطمی می گوید: “آزاردهنده ترین مسئله برای یک دکتر این است که بداند داروهایی به وفور در کشورهای دیگر جهان در دسترس است اما اینجا نه.”

این همان واقعیتی است که موجب تفاوت کروناویروس در ایران می شود: هیچ جای دیگری از جهان با هیولای ویروس کرونا به همراه مصیبت تحریم های “فشارحداکثری” ترامپ دست به گریبان نیست، چیزی که به اذعان مقام های رسمی و پزشکان ایران، رویارویی با کووید19 را مختل کرده است.

تحریم‌های بی‌سابقه آمریکا علیه مردم ایران

خلیف فراهانی، آموزگار بازنشسته به سختی می تواند سخن بگوید اما هیجاناتش بر تنگی نفس ناشی از تاثیر ویروس و بیماری کرونا بر شش هایش، غلبه می کند. وی می گوید: “تحریم‌ های آمریکا، بیرحمانه است.” وی در پیاده روی در یک پارک به این ویروس آلوده شده اما می گوید “تازه الان حالش بهتر است”.
لوله ای که در بینی او قرار دارد، همانند بیشتر تجهیزات این بخش، کمی فرسوده است: این تجهیزات به زحمت نگهداری شده اند اما چاره دیگری هم نیست چرا که دسترسی کشور به دارو و تجهیزاتی که در هنگامه همه گیری در دیگر نقاط جهان در دسترس است، قطع شده است.

پزشکان می گویند که در اینجا، آمار قربانیان روزانه متفاوت است: مرگ دو نفر، یعنی روز خوبی است، چهار نفر، میانگین است و در بدترین روزها، 9 نفر جان می دهند. ایران در هفته گذشته، دو آمار شوم را تجربه کرد: شنبه گذشته، شمار جانباختگان از ابتدای همه گیری تا کنون، به پنجاه هزار نفر و مبتلایان به یک میلون نفر رسید. آمارهایی که تنها بخشی از داستان را بازگو می کنند به دلیل محدودیت آزمایش های روزانه که گمان می رود حدود شصت هزار مورد باشد.

دو روایت تلخ از فوت مادران جوان در بیمارستان

رضا جلیلی خشنود، رییس بیمارستان، موج سوم همه گیری را معلول الزام به سرپانگه داشتن اقتصاد آسیب دیده کشور می داند. وی با اشاره به بیماری کرونا و تاثیر تحریم بر اقتصاد کشور، می‌گوید: مردم ناچارند سرکار بروند. کسب و کارهای خطرآفرین اجازه فعالیت یافتند و چندماهی نگذشت که به موج سوم رسیدیم. اوج این وضعیت هم ماه گذشته (نوامبر) بود. این ماه برای کادر درمان هم بسیار دشوار بود. دکتر خشنود می‌گوید که از آغاز همه گیری حدود سیصد نفر از کادر درمانی هم در سراسر کشور قربانی شده اند.
اصلان امیری، سرپرست بخش آی سی یو می‌گوید: “بدترین روز من، وقتی بود که یک مادر 47 ساله صاحب سه فرزند در اینجا بستری بود. او به درمان جواب نداد و هنگامی که درگذشت، تلخ‌ترین و وحشتناک ترین روزم را تجربه کردم. نتوانستم او را نجات دهم و این ذهنم را مشغول کرده است.”

جان باختن یک مادر جوان دیگر هم، به خاطره ای هراسناک برای الهام معظمی، یک پرستار دیگر تبدیل شده است. وی می‌گوید: “من از بخش دیگری برای کمک به درمان بیماران کووید19 به این بخش آمدم. همه تلاشمان را برای نجات فردی 32 ساله که دو کودک داشت، کردیم اما نتوانستیم. آن روز، تلخ‌ترین روز برای همه کادر این بخش بود.”
میترا آقارضی، یک پرستار دیگر می‌گوید: “استرس بخشی جدایی ناشدنی از کار پرستاری است اما همه گیری چیز دیگری است، با استرسی ده برابر بیشتر. ما همیشه نگرانیم که ممکن است خودمان مبتلای به این ویروس شویم و آن را به دوستان و خانواده منتقل کنیم. این برای ما خیلی استرس‌زاست.”

اگر تحریم نبودیم، وضعیت خیلی بهتر بود

مقاومت؛ واژه ای که مکررا توسط رهبری ایران بر زبان آورده می شود، در اینجا قابل لمس است. در اوج بیماری کرونا و تحریم…

فاطمی می گوید که تولید داخلی پی پی ای و دارو ادامه دارد با اینحال تحریم ها به این معنی است که همیشه در آستانه کمبود قرار داشته باشیم. “اکنون نسبت به ماههای اول، خیلی بهتر هستیم. اگر تحریم نبود، می‌توانسیتم داروی ذخیره هم داشته باشیم و نگران موج دیگری از همه گیری نباشیم.”

هرچند تحریم ها از نظر فنی، غذا و امکانات دارو و درمان را استثنا می‌کند اما گزارش‌های حقوق بشری چیز دیگری می‌گوید. این گزارش‌ها بارها تاکید کرده که تاثیر تحریم‌ها بر دسترسی به داروهای پایه و تجهیزات درمانی، از جمله دستگاه‌های کمک تنفسی و تجهیزات حفاظتی، کار درمان را دشوار کرده است. صنم وکیلی، یک کارشناس ایرانی در اندیشکده بریتانیایی چتهام هاوس، این نکته را تایید می‌کند. او اوایل امسال به سی ان ان گفت: “ایران تحت تاثیر تحریم‌هایی است که از دسترسی به ذخایر ارزی خارجی‌اش برای خرید تجهیزات ضروری پزشکی، ماسک و هرچیزی که برای مراقبت از جمعیت کشور مورد نیاز است، باز می‌دارد.” مواجهه مردم ایران با بیماری کرونا و تحریم، روزهای سختی را برای آنها رقم زده است.

۱ نظر
  1. ایرانی

    من خودم به روحانی رای دادم اما به خدا نتیجه این وظع مملکت کار نکردن وبی عرضگی مسوولانه

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.