تخریب بازار دلار و یورو؛ پولهایی که روانه بازار خودرو میشود!
کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا تقاضای دلار و طلا به سمت بازار خودرو سرازیر شده است، گفت: در مجموع تمام بازارهایی که در ایران به عنوان یک مدل از سرمایهگذاری محسوب میشود مانند بازار بورس، طلا، دلار، سکه، مسکن و خودرو در کشورمان به بازارهای سرمایهگذاری تبدیل شده است و تخریب هر یک از بازارها منجر به جهش بازار بعدی میشود.
امروز نیز قیمت دلار با کاهش قیمت آغاز به کار کرد. این اسکناس که روز گذشته در کف کانال ۵۲ هزار تومانی معامله میشد امروز با کاهش ۲۵۰ تومانی قیمت، به کانال ۵۱ هزار تومانی ورود کرد. دلار تهران در بازار آزاد با قیمت ۵۱ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد.
معاملهگران بازار ارز این روند نزولی در بازارهای مالی را ناشی از رونق بازار خودرو میدانند. به اعتقاد فعالان بازار نیز هر بازاری که بگیر و ببند بیشتری داشته باشد معاملهگران از آن فرار میکنند؛ زیرا بازارهای مالی دیگر حکم سرمایهگذاری پیدا کرده و مردم نیز به دنبال حفظ ارزش داراییهایشان هستند.
گفتنی است فروش خودرو در سامانه یکپارچه از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشتماه ادامه دارد. معاملهگران میگویند سرمایههای خرد بازار به سمت خرید خودرو رفته و فعلا تقاضای چندانی برای خرید دلار در بازار وجود ندارد و علت کاهش قیمت دلار همین است.
بیشتر بخوانید:
- پیش بینی خطرناک نرخ تورم/ قیمت دلار به ۸۰هزار تومان میرسد؟
- سود نجومی خرید خودرو از سامانه یکپارچه +جدول قیمت
تخریب دلار و جهش خودرو
در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا تقاضای دلار و طلا به سمت بازار خودرو سرازیر شده است به تجارتنیوز گفت: « در مجموع تمام بازارهایی که در ایران به عنوان یک مدل از سرمایهگذاری محسوب میشود مانند بازار بورس، طلا، دلار، سکه، مسکن و خودرو در کشورمان به بازارهای سرمایهگذاری تبدیل شده است و تخریب هر یک از بازارها منجر به جهش بازار بعدی میشود.»
وی افزود: «زمانی که در بازار دلار و سکه بگیر و ببند راه میاندازند و یکسری مصوبات یا مالیاتهای جدید وضع میکنند؛ پول به سمت بازار دیگری حرکت میکند. در مورد بورس هم همین قاعده حاکم است.»
این کارشناس اقتصادی توضیح داد: «بخشی از ریزش قیمت دلار و سکه میتواند به دلیل تقاضایی باشد که در بازار خودرو به وجود آمده است و موضوع واردات خودرو نیز مطرح شده است. بنابراین اگر بازاری سرکوب شود تاثیراتش را بر سایر بازارها میبینیم.»
وی در ادامه افزود: «حدود ۶ ماه است که قیمت در بازار طلا و دلار سقف میزند اما بورس درجا میزند. سقف دلار ۶۰ هزار تومان بوده و الان در محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومان است و حدود ۱۵ درصد ریزش داشته است و ما در همین هفته حدود ۴۰ درصد در بازار بورس ریزش داشتیم.»
با وجودی که قیمت دلار طی دو روز متوالی به کانالهای پایینتر ورود کرده اما کارشناسان اقتصادی فراز و فرودهای دلاری را ذات بازار میدانند و به اعتقاد آنها این کاهشهای قیمت موضوعی عادی است.
حمایت دلار هرات از تهران
روز گذشته نیز معاملهگران بازار ارز معتقد بودند قیمت دلار از ۵۱ هزار تومان پایینتر نمیآید و دوشنبه بازار به کانالهای بالاتر برمیگردد.
امروز بازارهای همسایه نیز با روند کاهشی قیمت دلار همراه شدند. در روزهای گذشته برخی فعالان بازار ارز قیمت دلار هرات را مسیریاب دلار تهران میدانستند. آنها معتقد بودند دلار هرات طی چند روز گذشته دو حرکت را مدام تکرار کرده است؛ حرکت اول صعودی از قیمت ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومانی به کانال ۵۳ هزار و ۴۰۰ تومانی و حرکت دوم ریزش از کانال ۵۳ هزار و ۴۰۰ تومانی به سطح ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان. از دید معاملهگران قیمت دلار در بازار هرات در یک کانال خنثی قرار گرفته است و از افزایش قیمت حمایت نمیکند.
این در حالی است که امروز قیمت دلار در هرات به کف کانال ۵۲ هزار تومانی سقوط کرد و مهر تاییدی بر کاهش قیمت دلار در تهران زد. اما دلار سلیمانیه حدود ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشت و با رقم ۵۱ هزار و ۵۶۴ تومان معامله شد. درهم امارات نیز امروز ۵۰ تومان رشد کرد و با قیمت ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش رسید.