این پیش بینی را بخوانید؛ انفجار قیمت دلار در پیش است؟
قیمت دلار روز یکشنبه در حالی از مرز سقوط به کانال ۴۰ هزار تومانی فاصله گرفت که یک اقتصاددان معتقد است: اگر ثبت نام خودرو و بلوکه شدن میلیاردها تومان نقدینگی در بانکها پایان یابد قیمت دلار به سوی گرانی میرود.
به گزارش تازهنیوز، قیمت دلار هرات روز شنبه از کانال ۵۲ هزار تومان عقب نشینی کرد؛ ولی روز یکشنبه دوباره با سرعت عجیبی کانال عوض کرد.
اسکناس آمریکایی در بازار یکشنبه بیش از ۵۰۰ تومان افزایش قیمت داشت و روی اولین مرز مقاومتی کانال جدید پافشاری کرد.
ثبت نام خودرو و بلوکه شدن میلیاردها تومان پول در حسابهای بانکی برای خرید خودرو، صعود ۴ ماهه بورس و کاهش انتظارات تورمی دست به دست هم داد تا قیمت دلار در یک ماه اخیر در کانال ۵۲ تا ۵۳ هزار تومانی نوسان کند.
عدهای از دلاربازان معتقدند با توجه به قرعهکشی خودرو، همچنان قیمت دلار توان صعود ندارد، زیرا میلیاردها تومان نقدینگی سرگردان در حال خاک خوردن در حسابهای بانکی است و از بازار دلار و ارز رخت بر بسته است.
بیشتر بخوانید:
- پیش بینی خطرناک نرخ تورم/ قیمت دلار به ۸۰هزار تومان میرسد؟
- واقعیت چیزی جز این نیست که تحریم ماندگار است/ تبعات ناگوار بیانیه G7 برای اقتصاد ایران
پاتوق سهامداران عوض شد: از سعادت آباد به فردوسی
ریزش سنگین بورس در روزهای اخیر و اتمام ثبت نام خودرو و افزایشی شدن انتظارات سه زنگ خطری است که آژیر افزایش قیمت دلار در ابتدای خرداد ماه را به صدا درآورده و این همان هشداری است که کارشناسان نسبت به آن هشدار داده اند.
به گزارش اقتصاد ۲۴، با توجه به افزایش تورم در سال جدید، کفه افزایشی شدن قیمت دلار بر کاهش آن چربیده است.
ریزش سنگین قیمت دلار در راه است؟
دلار تا پایان اردیبهشت ماه شاهد سقوط قیمتی به زیر کانال ۵۰ هزار تومانی خواهد بود؟ سید مرتضی افقه، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در این مورد به اقتصاد ۲۴ گفت: شواهدی مبنی بر ریزش قیمت دلار در دست نیست.
وی با بیان اینکه قیمت دلار در حال حاضر عقب نشینی محسوسی نخواهد کرد، ادامه داد: هیچ خبری مبنی بر اینکه تحریمها رفع شده باشند یا زمینهای که ارزهای بلوکه شده آزاد شوند، نیامده است؛ بنابراین شواهدی دال بر اینکه اقدامات بانک مرکزی و دولت بتواند تاثیر مثبتی بر ثبات قیمت دلار داشته باشد یا مانع افزایش آن شود در دست نیست.
دلارزدایی خطرناک در ایران
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، جایگزینی ارز دیگری به جای دلار در مبادلات تجاری کشور راه به جایی نمیبرد، زیرا تنها میتوان روبل روسیه را جایگزین دلار در مبادلات تجاری آن هم تنها با کشور روسیه کرد نه سایر کشورها.
افقه ادامه داد: ارز رسمی در مبادلات تجاری، دلار است و دلار با بخشنامه جابهجا نمیشود مگر اینکه بخواهند روابط تجاری را انحصارا با روسیه برقرار کنند که بدترین نوع ارتباطات تجاری است.
کالای بنجل روسی در راه ایران؟
این اقتصاددان با بیان اینکه تنها ارزهایی که جایگاه و وجهه بین المللی دارند و قابل استفاده در مبادلات تجاری کشور هستند ارزهای محدودی است، گفت: دلار، یورو و پوند انگلیس به ترتیب قابلیت استفاده در مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها را دارند.
به گفته افقه، اگر مسئولان بانک مرکزی بخواهند از روبل روسیه در تجارت استفاده کنند تجار ما ناچار میشوند فقط با روبل مبادله کنند و ناچاریم هر کالایی با هر کیفیتی از روسیه در تجارت بپذیریم.
قیمت دلار روی مرز مهم
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه قیمت دلار به چه سمت و سویی حرکت میکند؟ گفت: قیمت دلار در حال حاضر در نقطه تعادلی است؛ به این معنا که فعلا این تعادل در کانال ۵۲ و ۵۳ هزار تومان است مگر اینکه یک خبر منفی یا مثبت از مساله مرتبط با تحریمها مطرح شود.
افقه خاطرنشان کرد: نقدینگی موجود بین بازارهای مختلف سرگردان است و نگاه میکند از کدام بازار میتواند بیشترین نفع را ببرد. ریزش سنگین بورس موجب بدبینی سهامداران و فرار سرمایهها از بورس شده که یکی از مقاصد پول داغ بورسی، بازار دلار و ارز است.
به گفته وی، علت اصلی تعادل قیمت دلار به بلوکه شدن میلیاردها تومان پول ثبت نام خودرو برمی گردد که اگر طرح دیگری برای ثبت نام خودرو پس از پایان اتمام طرح جدید نگذارند قطعا بخشی از این نقدینگی بزرگ وارد بازار دلار خواهد شد و زمینه را برای جهش قیمت دلار فراهم میکند.