روزهای پُرچالش بازار سهام؛ پنهانکاری دولت، بورس را زمینگیر کرد
بازار سهام روزهای پرچالش نخستین هفته تیرماه را در مسیر نزولی به پایان رساند؛ در این هفته ارزش و حجم معاملات بسیار پایین بود و شاخصهای بازار بازدهی منفی ثبت کردند.
به گزارش تازهنیوز، این هفته بازار سهام گروگان تصمیمهای غیرکارشناسی دولت بود. در ابتدای هفته اعلام شد نرخ دلار فرآوردههای ویژه نفتی قرار است با قیمت حواله مرکز مبادله یعنی حدود ۳۸ هزار تومان محاسبه شود و دیگر قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان نیمایی در این موضوع، محلی از اعراب ندارد. این خبر سیگنال مثبتی برای بازار سهام بود اما به دنبال فشارهای انجمن قیر، این تصمیم تنها یک روز دوام آورد و به سرعت ملغی شد.
به نقل از تجارتنیوز، از روز گذشته هم افشای نامه محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری که درباره افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها از پنج هزار تومان به هفت هزار تومان حاشیهساز شده است. بر اساس این نامه مشخص شده است وزراتخانههای اقتصادی این افزایش نرخ را به هیات وزیران پیشنهاد دادهاند و هیات دولت نیز آن را تصویب کرده است.
به این ترتیب در هفته جاری، بازار سهام دو مسیر افزایشی و کاهشی را تجربه کرد و به محض آنکه تلاش کرد مسیر افزایشی را در پیش بگیرد و جان تازهای در رگهای بازار دمیده شود، شوک نرخ خوراک پتروشیمیها، بازار را زمینگیر کرد.
- پیش بینی بورس تا پایان تابستان/ بازار سرمایه در مسیر رشد یا ریزش؟
- مافیای خودرو مانع ادامه عرضه خودرو در بورس کالا شد
عملکرد شاخصهای بازار
معاملات هفته نخست بازار سهام در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس از ارتفاع دو میلیون و ۱۷۳ هزار و ۸۹۳ واحدی (در آغاز معاملات هفته) تا پله دو میلیون و ۱۵۳ هزار و ۴۰۸ واحد پایین آمد تا در نهایت، افت ۰.۹۴ درصدی را ثبت کرد.
با این حال اما شاخص هموزن از ارتفاع ۷۴۶ هزار و ۱۳۴ واحد (در آغاز معاملات هفته) به پله ۷۴۶ هزار و ۶۳۵ واحد رسید و به این ترتیب توانست رشد ۰.۰۷ درصدی را ثبت کند؛ به این ترتیب شاخص هموزن طی هفته نخست تیرماه عملا در جا زد و بازدهی نداشت.
شاخص کل فرابورس هم در این هفته ۱.۳۴ درصد افت کرد و از سطح ۲۷ هزار و ۹۹۷ واحد (آغاز معاملات هفته) به سطح ۲۷ هزار و ۶۲۱ واحد در پایان هفته رسید.
حجم و ارزش معاملات خرد
این هفته بازار سهام با شرایط رکودی روبرو بود و حجم و ارزش معاملات خرد ناامیدکننده ارزیابی شد. در روز شنبه بازار سهام معاملاتی به ارزش ۶ هزار و ۴۲۴ میلیارد تومان را تجربه کرد. روند نزولی ارزش معاملات خرد از هفته پایانی خرداد، به تیرماه سرایت کرده بود.
در روز دوشنبه اما ارزش معاملات خرد دوباره کاهشی شد و به ۶ هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان رسید. حجم معاملات خرد نیز ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون برگه سهم کاهش یافت.
در روز سهشنبه ششم تیرماه، ارزش معاملات خرد به ۶ هزار و ۹۶۶ میلیارد تومان رسید که رشد بسیار اتدکی نسبت به روز قبل داشت. حجم معاملات اما کاهشی بود و رقم ۱۰.۹ میلیارد برگه سهم را ثبت کرد.
در آخرین روز هفته، موج بیاعتمادی نسبت به بازار سرمایه تقویت شد و ارزش معاملات با کاهش حدود هزار میلیارد تومانی نسبت به روز قبل، در رقم پنج هزار و ۹۴۱ واحد قرار گرفت. در این روز حجم معاملات نیز ۱۰.۴ میلیارد برگه سهم بود.
ورود و خروج پول حقیقی
بازار سهام این هفته هم شاهد خروج پول حقیقی بود. در نخستین روز از هفته جاری، ۴۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. در دومین روز هفته، اما بازار شرایط بهتری را از این نظر تجربه کرد و تنها ۱۹۱ میلیارد تومان تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی ثبت شد.
در سومین روز از هفته جاری هم تراز پول حقیقی منفی بود و بر همین اساس ۲۳۶ میلیارد تومان دیگر از بازار سهام خارج شد. ششم تیرماه، خروج پول حقیقی شدت گرفت و به این ترتیب ۵۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.
در آخرین روز از هفته جاری هم ۲۸۱ میلیارد تومان دیگر تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی رخ داد تا به این ترتیب طی هفته نخست تیرماه، بیش از هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان از بازار سهام خارج شده باشد.