متن لایحه جدید حجاب منتشر شد/ جریمه متخلفان مشخص شد؟
متن لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی منتشر شد.
به گزارش تازهنیوز، فارس نوشت: محمدتقی نقدعلی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیاتی از مصوبه این کمیسیون درباره لایحه عفاف و حجاب، گفت: کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، برای بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب جلساتی را با حضور مسئولانی از قوهقضائیه، نیروی انتظامی، وزارت کشور و دادگستری، صدا و سیما و برخی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و کارشناسان مرکز پژوهشها و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار کرد که در نهایت، بررسی این لایحه هفته گذشته پایان یافت.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اضافه کرد: گزارش نهایی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره لایحه عفاف و حجاب تهیه و تدوین شده که پس از تقدیم به هیأترئیسه مجلس، جهت بررسی و تصویب نهایی، در دستور کار نمایندگان مجلس قرار خواهد گرفت.
- حمایت تمام قد قوه قضائیه از برخورد پلیس با بیحجابی
- ویدئو| وزیر ارشاد: بیحرمتی به قانون حجاب خط قرمز ماست
بخشی از متن لایحه به شرح زیر است:
براساس لایحۀ حجاب، هر شخص با همکاری با دولتها، شبکهها، رسانهها، گروهها یا سازمانهای خارجی یا معاند و یا بهصورت سازمانیافته ترویج برهنگی، بیعفتی و بیحجابی کند به حبس و جریمۀ نقدی درجه ۴ محکوم میشود.
هر شخصی در فضای مجازی یا غیرمجازی به اصل حجاب توهین کند یا برهنگی، بیعفتی، بیحجابی یا بدپوششی را ترویج کند، برای بار اول به جریمۀ نقدی درجه ۴ و بهتشخیص مقام قضایی از ۶ ماه تا ۲ سال به ممنوعالخروجی و ممنوعالفعالیتبودن در فضای مجازی و حذف محتواهای سابقِ ناقض قانون محکوم میشود و در صورت تکرار، جریمۀ نقدی یک درجه شدیدتر میشود و سایر مجازاتهای بار اول نیز تکرار میشود.
هر زنی در انظار یا اماکن عمومی یا معابر کشف حجاب کند بار اول معادل حداکثر جریمۀ نقدی درجه ۶ و بارهای بعدی به جریمۀ نقدی درجه ۵ محکوم میشود. در صورت تکرار بیش از ۴ بار هم مجازات این فرد مانند مجازات ترویجدهندههای بیحجابی خواهد بود.
در صورتی که در محل کسب، حرفه یا شغل، صاحبان یا کارکنان آنها به هر ترتیب مرتکب برهنگی، بیعفتی، بیحجابی یا بدپوششی شوند، علاوه بر مجازات متخلف، صاحب حرفه یا شغل بار اول به جریمۀ نقدی درجه ۵ یا پرداخت ۲ ماه سود ناشی از درآمد آن شغل (هرکدام که بیشتر باشد) محکوم میشود و به تشخیص قاضی از ۶ ماه تا ۲ سال ممنوعالخروج خواهد شد. اگر این موضوع تکرار شود به جریمۀ نقدی درجه ۴ یا پرداخت ۴ ماه سود ناشی از درآمد آن شغل و ممنوعالخروجی از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم میشود.
اگر شخصی که دارای شهرت یا تأثیرگذاری اجتماعی است، در فضای مجازی یا غیرمجازی مرتکب بیحجابی شود یا آن را تبلیغ کند، علاوه بر محکومیت به مجازات در خصوص جرم ارتکابی، به جریمۀ نقدی درجه ۲ یا پرداخت ۱۰ درصد از کل دارایی (هر کدام که بیشتر باشد) محکوم میشود.
همچنین فرد دارای شهرت بهمدت ۶ ماه تا ۵ سال از فعالیتهای شغلی یا حرفهای محروم خواهد شد. علاوه بر این بهتشخیص قاضی ۲ سال ممنوعالخروج میشود و از ۶ ماه تا ۲ سال حق فعالیت در فضای مجازی نخواهد داشت و تمام معافیتهای مالیاتیاش لغو خواهد شد.
اگر این فرد مشهور دوباره بیقانونی را تکرار کند اینبار به جریمۀ نقدی درجه یک یا پرداخت ۱۰ درصد از کل داراییاش محکوم میشود. این فرد ۵ تا ۱۵ سال از فعالیتهای حرفهای محروم و ۲ سال ممنوعالخروج میشود. از ۶ ماه تا ۲ سال در فضای مجازی هم ممنوعالفعالیت خواهد شد.
سفارش تبلیغات به اشخاص حقیقی یا حقوقی که در داخل یا خارج از کشور در فضای مجازی یا رسانهای ترویج برهنگی میکنند ممنوع است و اگر کسی این کار را کند به جریمۀ نقدی درجه ۳ یا ۴برابر هزینۀ پرداختشده برای تبلیغات محکوم میشود و در صورت تکرار مجازاتش ۲ برابر میشود.
اینها فقط بخشی از لایحۀ حجاب است.