نماینده چابهار: مگر ربا، اختلاسها و سوءمدیریتها حرام شرعی و سیاسی نیست؟
یک نماینده مجلس گفت: اگر آسیبهای اجتماعی حل و فصل شود قطعا مسایل فرهنگی ما هم اصلاح خواهد شد. در تعداد زیادی از مساجد که بر اساس برخی آمار ها تا ۷۵ درصد مساجد عنوان شده، بسته است. پس چرا برای آن کاری صورت نمیگیرد؟ این همه اعتبار و بودجه پس کجا صرف می شود؟
به گزارش تازهنیوز، معین الدین سعیدی نماینده چابهار در مجلس در رابطه با اصل ۸۵ شدن لایحه حجاب، اظهار کرد: ما تجربه خوبی از ۸۵ شدن لوایح و طرح ها نداریم و تجربه ای که در طرح صیانت و قانون جوانی جمعیت داشتیم همین مساله را ثابت میکند چراکه حق مردم و همه نمایندگان است که در روند تصویب این موضوعات قرار بگیرند. مخصوصا موضوعاتی مثل حجاب و عفاف که در جامعه حساسیت ایجاد کرده است باید در صحن علنی بررسی شود.
بخش هایی از گفت و گوی سعیدی را در ادامه می خوانید:
به نقل از شفقنا، در مورد ماهیت لایحه عفاف و حجاب اشکالات جدی وجود دارد و اصل ۸۵ شدن این لایحه هم جز ایجاد ابهام و التهاب بیشتر در جامعه، اثر دیگری نخواهد داشت؛ در جلسه روز یکشنبه هم رآی استمزاجی برای ۸۵ شدن این لایحه گرفته شد و متاسفانه قاطبه نمایندگان هم به آن رای دادند اما امیدواریم در رای گیری اصلی در صحن علنی، ملاحظات جامعه هم مورد توجه قرار بگیرد و اجازه دهند که بررسی آن در صحن صورت بگیرد.
نمایندگانی که موافق ۸۵ شدن لایحه حجاب و عفاف هستند معتقدند که چون این لایحه ۷۰ ماده دارد و زمان زیادی را صرف می کند، ترجیح می دهند در کمیسیون مطرح شود و ما خیلی امیدی نداریم که نظر نمایندگان در این خصوص تغییر کند. اما همکاران ما در کمیسیون اجتماعی به شدت مخالف این موضوع هستند چراکه در روند بررسی این لایحه اصلا از اعضای کمیسیون اجتماعی نظرخواهی نشد.
این مطالب را هم ببینید:
- پزشکیان: با زور نمیتوان بر سر زنان حجاب کرد
- سقف سوختگیری بنزین در کشور اعلام شد +ویدئو
- پشتپرده سئوال مسابقه شبکه افق درباره خانواده هاشمی چه بود؟
در حرمت شرعی و سیاسی کشف حجاب تردیدی نیست اما این روش ها منجر به افزایش میزان پایبندی مردم به حجاب نخواهد شد در این خصوص باید به سیره امامین انقلاب نگاه کرد که آیا قائل به برخوردهای حذفی و قهری بودند یا نه! سازمان ها و نهادهایی که بیشترین بودجه را برای تبیین فلسفه حجاب دریافت می کنند پس چرا پاسخگو نیستند؟
قطعا این روش ها نه تنها اثر مثبتی نداشته بلکه اثر عکس هم خواهد گذاشت و معتقدم نیروی انتظامی وظایف و ماموریت های زیادی دارد و از سوی دیگر با مشکلات عدیده ای در حوزه کمبود نیروی انسانی و منابع مالی مواجه هست که در چنین شرایطی اضافه کردن این قصه به ماموریت های نیروی انتظامی می تواند بسیار چالش ساز باشد.
همین الان هم بر اساس گزارشی که در نظرسنجی ها مطرح شده بود در سال ۹۸، حدود ۷۱ درصد مردم موافق حجاب اجباری بودند که این آمار در حال حاضر طبق برخی آمار به ۴۱ درصد رسیده است.
من باز هم تاکید می کنم کسی با کشف حجاب موافق نیست چراکه به گفته رهبر انقلاب اسلامی، حرام شرعی و سیاسی است اما باید ریشه های این موضوع را بنگریم.
مگر «ربا» حرام شرعی و سیاسی نیست مگر اختلاس ها و سوء مدیریت ها و حیف و میل اموال عمومی توسط برخی از مسوولین، حرام شرعی و سیاسی نیست؟ آیا کودکان کار، زباله گردی و تورم لجام گسیخته چالش های اصلی کشور نیست و این تورم لجام گسیخته که سفره دهک های کم درآمد را از بین برده است مگر حرام شرعی و سیاسی نیست؟
پس چرا حساسیت ها نسبت به این موارد کمتر است؟ بنابراین در این حوزه باید سیره امامین انقلاب و سردار حاج قاسم سلیمانی را دید؛ در همین نمایشگاه کتاب هم رهبر انقلاب با دختری که شاید حجابش از نظر عده ای مناسب نبود صحبت کردند.
اگر آسیبهای اجتماعی حل و فصل شود قطعا مسایل فرهنگی ما هم اصلاح خواهد شد. درب تعداد زیادی از مساجد که بر اساس برخی آمار ها تا ۷۵ درصد مساجد عنوان شده، بسته است. پس چرا برای آن کاری صورت نمیگیرد؟ این همه اعتبار و بودجه پس کجا صرف می شود؟
بسیاری از کسانی که الان در خیابان مبادرت به کشف حجاب میکنند، شاید با ساختارها و بنیان های دینی و مذهبی مشکلی نداشته باشند بلکه به دنبال برخوردهای سلبی هستند که البته از نظر من کار اشتباهی است اما روش هایی هم که ما اتخاذ می کنیم، روش های درستی نبوده است.