پایان کار سامانه یکپارچه فروش خودرو بعد از اظهارات وزیر صمت؟

سامانه یکپارچه خودرو با هدف مدیریت فروش خودروهای داخلی که با قیمت‌های مصوب شورای رقابت به فروش می‌رسند تأسیس شد. حال گویا سیاست وزارت صمت به تغییر قیمت‌گذاری دستوری به آزادسازی قیمت روی آورده است که در این شرایط وجود سامانه یکپارچه بی‌معنی می‌شود.

به گزارش تازه‌نیوز، با توجه به اظهارات چند وقت اخیر عباس علی‌آبادی، وزیر صمت، می‌توان به این موضوع پی برد که وزارت صمت بعد از سالیان طولانی نظر خود را در رابطه با قیمت‌گذاری خودروها تغییر داده است. گویا این‌بار وزارت‌ صمت تصمیم گرفته است که قیمت‌گذاری رقابتی و آزاد را جایگزین قیمت‌گذاری دستوری کند.

به نقل از تجارت‌نیوز، در صورت رخ دادن این اتفاق دیگر نیازی به طرح‌های فروش محدود و فصلی با محدودیت‌های متعدد نیست، چراکه کارخانه‌ها به ازای تولید هر خودرو سود می‌کنند. در حال حاضر نیز اصلی‌ترین منبع برای خرید خودرو از شرکت‌های دولتیسامانه یکپارچه است که در صورت آزادسازی قیمت خودرو  این سامانه دیگر محلی از اعراب نخواهد داشت.

سامانه یکپارچه در مقابل قیمت‌گذاری آزاد

تغییر قیمت‌گذاری دستوری خودرو به شکل رسمی از تاریخ 22 مرداد 1402 و با نامه وزارت صمت به انجمن قطعه سازان با مضمون توقف تخصیص ارز نیمایی به خودروسازان آغاز شد. شرکت‌های خودروساز دولتی از این موضوع استقبال کردند، اما از دولت خواستار لغو قیمت‌گذاری دستوری شدند. به روایت دیگر خودروسازان پذیرفتند تا تمام هزینه‌های خود از خرید مواد اولیه گرفته تا تأمین ارز برای خریدهای خارجی برخی از قطعات را با نرخ آزاد خریداری کنند، اما در مقابل خودروهای خود را نیز  با قیمت آزادبه فروش برسانند.

در صورت عملی شدن این موضوع ابتدا به ساکن شورای ‌رقابت باید از گود قیمت‌گذاری خارج می‌شد، به همین دلیل بعد از مطرح شدن این موضوع در سورای رقابت، هیچ‌یک از اعضا با آن موافقت نکردند که البته این موضوع نیز امری طبیعی است، اما باید پذیرفت که قیمت‌گذاری دستوری به مراتب مشکلات بیشتری از تولید خودرو با قیمت آزاد دارد، چراکه خودروسازان دولتی سالیان طولانی با دریافت یارانه بر روی تمام مایحتاج خود خودرو را تولید می‌کردند.

2 نظر
  1. هادی مهمدی

    پس سود اون صد میلیپن رو بریزید به حسابمون

  2. حسام

    نیاز به هیچ بررسی وجود نداره ، فقط آزاد سازی بلیط هواپیما رو نگاه کنید که الان چه کسانی استفاده می‌کنند ، آیا مردم عادی قادر به خرید بلیط هستند
    در آزاد سازی خودرو هم فقط افرادی که رانت دارند ، ارگان های حکومتی و صد البته خودرو ساز بهرمند خواهند شد و سر مردم عادی بی کلاه خواهد ماند

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.