مهاجرت این افراد برای ایران خطرناکتر است!
یک فعال سیاسی گفت: شتاب مهاجرت میان نیروی ناراضی توانمند به مراتب خطرناکتر از سایر گونههای مهاجرت است.
به گزارش تازهنیوز، غلامرضا ظریفیان، معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات در گفتوگو با روزنامه اعتماد از خروج نخبگان، بروز مهاجرتهای منفی و تبعات مخرب آن سخن گفته است.
- حرفهای یک استاد دانشگاه بعد از مهاجرت؛ از ۱۲۰ دانشجویم حداقل ۲۰ نفر ایرانی هستند/ مهاجرت کردم چون از تبعیض و رانتخواری …بیزارم!
- مهاجرت جمع زیادی از نخبگان بخاطر حوادث سال گذشته به روایت عضو مجمع تشخیص
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
اصل پدیده مهاجرت میتواند فرصتساز باشد و باعث توسعه و پیشرفت کشور شود. موضوع نگرانکننده در ایران نه مهاجرت بلکه پدیده فرار مغزهاست. این روند موضوع را از یک فرصت به تهدید بدل میکند.
گزارشهای رسمی حاکی از آن است که مهاجرت منفی به دایره افراد عادی ایرانی، دانشآموزان و… نیز کشیده شده است.
گاهی اوقات ناامیدی ذهنی به مراتب خطرناکتر از ناامیدی عینی است. وقتی در تصور یک فرد یا جمعیتی، ناامیدی ذهنی درباره آیندهاش شکل بگیرد، بدل به یک واقعیت عینی شده و معضلات عدیدهای را شکل میدهد.
در حال حاضر نکته دردناک آن است که مهاجرت از سطح نخبگان به نخبگان فکری، نخبگان مهارتی و نهایتا نخبگان اقتصادی سوق پیدا میکند.
شتاب مهاجرت میان نیروی ناراضی توانمند به مراتب خطرناک تر از سایر گونه های مهاجرت است.
عرصه انتخاب نخبگان ایرانی اگر در گذشته به سمت کشورهای اروپایی و امریکایی بود به دلیل مکندگی و جاذبه های نیروی نخبه ایرانی ، کشورهای منطقه خلیج فارس هم به مقصد مهاجرتهای منفی ایرانیان بدل شده اند.
وقتی در عرصه حکمرانی دانش، محدودیت هایی فراتر از شایستگی های علمی مد نظر قرار بگیرند و این محدودیت ها به اندازه ای انقباضی شود که دیگر فضا برای کنشگری فعالان دانشگاهی فراهم نشود، نخبگان دست به مهاجرت می زنند.