همه چیز درباره ویروس کرونای جدید

نوع جدیدی از ویروس کرونا در انگلیس در حال گسترش است و انگلیس به کانون گونه جدید و جهش‌یافته ویروس کرونا تبدیل شده.

به گزارش تازه‌نیوز، روزنامه خراسان نوشت: هرچه روز یک‌شنبه، خواستیم خبر جنجالی درباره گونه انگلیسی و جدید ویروس کرونا را نادیده و نشنیده بگیریم، اما انتشار اخبار جهانی آن که ۷۰ درصد بیشتر از نوع ویروس کنونی وحشی است، در روز دوشنبه، انگار جهان را در یک شوک فرو برده است.

درشرایطی که لندن خود را برای کاهش محدودیت‌ها به مناسبت سال جدید میلادی آماده می‌کرد، به یکباره با تولد مدل جدید جهش‌یافته ویروس کرونا در این کشور، تا اطلاع ثانوی به قرنطینه شدید روی آورد. دیروز آقای جانسون، نخست‌وزیر انگلیس، ریاست نشست ویژه‌ای را برعهده داشت تا درباره این بحران جدید تصمیم‌گیری کند. رویترز روزگذشته از کاهش ارزش سهام در بازار بورس لندن خبر داد. بی بی سی نیز دیروز نوشت: در پی بروز این ویروس جدید، مهم‌ترین شاخص بازار مالی اتحادیه اروپا (یورو استاکس) شاهد ۲ درصد افت شد.

سازمان بهداشت جهانی، تولد مدل جدید جهش‌یافته با قدرت شیوع بسیار بالا از ویروس کووید ۱۹ را در انگلیس تایید کرد و یادآور شد که با مسئولان بهداشت این کشور در این‌باره در ارتباط است. این سازمان از کشور‌ها خواسته است، مراقبت‌های ویژه در این خصوص را در دستور کار خود قرار دهند.

جهان در‌های خود را به روی انگلیس بست

در همین حال اغلب کشور‌ها و شاید بهتر است بگوییم همه کشورها، پرواز‌ها و رفت‌وآمد‌های خود را از مبدا و مقصد انگلیس لغو کردند که ایران نیز پرواز‌ها و تردد مسافران به این کشور را به‌مدت ۲ هفته به حالت تعلیق درآورد.

فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئیس، بلژیک، هلند، ترکیه، آرژانتین، شیلی و کلمبیا، کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، کانادا و… از جمله کشورهایی‌اند که در‌های خود را به روی انگلیس بستند. عربستان سعودی کلیه پرواز‌های بین‌المللی به خاک خود را معلق کرده است. برخی رسانه‌ها عنوان «ویروس انگلیسی» را بر این پدیده نام‌گذاری کرده‌اند.

در میان تدابیر جهان برای این پدیده، آلمان که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، دیروز دوشنبه جلسه ویژه بحران تشکیل داد تا درباره وضعیت تازه پیش‌آمده در حوزه بریتانیا تصمیم‌گیری کند.

آیا واکسن‌ها موثر خواهند بود؟

در شرایطی که برخی از نقاط جهان واکسیناسیون کرونا را آغاز کرده‌اند و برخی دیگر نیز در شرف تهیه این واکسن هستند، موسسات تولیدکننده این واکسن‌ها درباره میزان تاثیرگذاری واکسن‌های موجود در برابر گونه جدید، ابراز نگرانی کرده‌اند.

ویروس جدید چیست؟

اما رویترز دیروز درباره این ویروس جدید که گونه جدیدی از کووید ۱۹ به شمار می‌آید، در گزارشی نوشت: تاکنون بیش از ۴ هزارگونه زیرمجموعه ویروس کرونای جدید مشاهده شده که تعداد بسیار کمی از آن‌ها اهمیت خاصی داشته اند. مقامات بهداشت بریتانیا اعلام کرده‌اند که این گونه تازه ممکن است تا ۷۰ درصد مُسری‌تر از نوع شناخته‌شده این ویروس باشد، اما گونه جدید، براساس اطلاعات فعلی، لزوما احتمال بیماری حاد یا مرگ‌ومیر را افزایش نمی‌دهد. این گونه تازه که چندهفته پیش، گفته می‌شد حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد ابتلا به آن مربوط هستند، هفته گذشته ۶۰ درصد موارد ابتلا در لندن را دربرگرفت.

دانشمندان می‌گویند جهش ژنتیکی در پرز‌های پروتئینیِ خاص این گونه جدید ممکن است توان رشد آن را افزایش دهد؛ این پُرز‌های پروتئینی بخشی از ویروس‌اند که توان نفوذ به سلول‌های بدن را به آن می‌دهند. واکسن کرونا دقیقا به‌شکلی طراحی شده که روی همین پروتئین‌ها تأثیر بگذارد؛ بنابراین محققان بریتانیایی می‌گویند جهش این گونه تازه ممکن است در کار واکسن اختلال ایجاد کند.

رویترز همچنین نوشت: از سوی دیگر کارشناسان اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند که واکسن‌های فعلی کرونا، همچنان علیه این گونه تازه ویروس نیز موثرند. ینس اسپان، وزیر بهداشت آلمان گفت که براساس اطلاعات کنونی و پس از گفت‌وگوی کارشناسان اتحادیه اروپا، واکسن فعلی علیه این گونه جدید نیز کاملا موثر است.

هلند، ایتالیا، آفریقای جنوبی و…

در عین حال از ظهر دیروز تا حدود ساعت ۲۰ علاوه بر هلند که پیش از این نیز موارد ابتلا به گونه ویروس جدید در آن گزارش شده بود، ایتالیا و آفریقای جنوبی نیز از موارد مثبت گونه جدید در کشورشان خبر دادند. ایندیپندنت دیشب نوشت:سولینی ام‌خیزه، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی احتمال داد که این نوع جدید کووید ۱۹ می‌تواند علت گسترش سریع موج دوم کرونا در این کشور باشد.

ستاد ملی کرونا چه می‌گوید؟

آیا سروکله این ویروس در کشور ما هم پیدا شده است یا هنوز از آن خبری نیست؟ دراین‌باره عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز گفت: این ویروس از کشور انگلیس آغاز شده و از آن‌جا به هلند و بعد از آن به ایتالیا رسیده است و هنوز شواهدی درخصوص ورود این ویروس به ایران وجود ندارد.

مسعود مردانی درباره تفاوت این ویروس جهش‌یافته با ویروس قبلی اظهار کرد: شدت بروز بیماری و ظهور علایم در ویروس جهش‌یافته بیشتر است و همچنین این ویروس بسیار سریع از یک فرد به فرد دیگر انتقال پیدا می‌کند، اما خوشبختانه میزان مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به این ویروس از ویروس قبلی بالاتر نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است، این جهش ژنتیکی کارایی واکسن‌های تولیدشده را زیر سوال ببرد، توضیح داد: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر بروز اختلال در کارایی واکسن‌های کرونا وجود نداشته‌است.

وزیر: مسافران انگلیس قرنطینه شوند

در همین حال نمکی وزیر بهداشت نیز در نامه‌ای به علی‌رضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بررسی دقیق کسانی که مستقیم یا غیرمستقیم از مبدأ کشور انگلیس وارد می‌شوند، دستوراتی صادر کرد. در این نامه بر ضرورت بررسی دقیق مسافران از مبدأ انگلیس به مقصد ایران، انجام تست، قرنطینه و مراقبت کامل از آن‌ها و تشدید نظارت‌ها و مراقبت و انجام آزمایش‌های کووید ۱۹ در کلیه مبادی ورودی هوایی به‌خصوص پرواز‌هایی که از مبدأ کشور‌های اروپایی صورت می‌پذیرد، تاکید شده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.