روزهای پر تلاطم و دراماتیک در انتظار ایران/ شبیخون بیسابقه اسرائیل به حماس مقدمه چیست؟
از نگاه آمریکا، پس از خارج کردن نوار غزه از کنترل حماس و از دور خارج کردن این گروه، فرصت لازم برای پیشبرد معاملهٔ صلحی فراگیر بین اسرائیل و کشورهای عرب و در رأس آنان عربستان و تمرکز بر حل مسئله اتمی جمهوری اسلامی فرا میرسد.

به گزارش تازهنیوز، روزنامه هم میهن نوشت: شبیخون بیسابقهٔ گردانهای حماس از نوار غزه به داخل اسرائیل، جهان را تکان داده است. روند رویدادها هر لحظه تحت تأثیر اتفاق یا موضعگیری تازهای از طرف نیروهای دخیل در نبرد و حامیان و مخالفان آنها در سطح منطقه و جهان، جهتی تازه پیدا میکند. در واقع سیلی به راه افتاده است که مسیرش را خودش تعیین میکند.
طرفهای درگیر و اعضای جامعهٔ جهانی هر کدام میکوشند تا سیل را به کانال مورد نظر خود هدایت کنند، اما خودشان هم تصویر روشنی از حجم سیلاب و مسیر و کانال مورد نظرشان برای هدایت آن ندارند.
- اولین واکنش رهبر انقلاب به ماجرای حمله حماس
- واکنش چین به جنگ حماس و اسرائیل؛ راهکار اساسی خروج از بحران اجرای راه حل دو دولتی است
از این جهت، وضع پیچیده و مرتب در حال تغییر است. به نظر من، آنچه اکنون بخصوص ذهن حاکمان آمریکا را به خود مشغول کرده، این است که چگونه میتوان مسیری را طراحی کرد که عوامل تهدیدکنندهٔ امنیت اسرائیل بخصوص حماس سرکوب و از صحنه خارج شوند، اما این اتفاق منجر به تقویت نتانیاهو و شرکای افراطی آن در داخل اسرائیل نشود چرا که تقویت آنان، راه هر نوع مصالحه با فلسطینیها را میبندد.
زیدآبادی در ادامه این یادداشت نشوت: به نظرم تشکیل دولت وحدت اضطراری با حضور نتانیاهو و یائیر لپید و بنیگانتز، به هدف آمریکا کمک کند. با تشکیل چنین دولتی، احزاب فوق افراطی از گردونهٔ تصمیمگیری خارج میشوند و این خود فرمولی از صلح با فلسطینیها را همچنان در افق زنده نگه میدارد. وارد کردن ضربهای کاری و فلج کننده به حماس بخش دیگر این برنامه است. به نظرم جناحهای سیاسی اصلی در اسرائیل و حامیان بینالمللی آنان برای فروپاشی کامل تمام ساختارهای نظامی و سیاسی و اقتصادی حماس در نوار غزه به اجماع رسیدهاند حتی اگر به قیمت ویرانی کامل این باریکه تمام شود. حماس به تنهایی از پس تهاجم همهجانبه اسرائیل علیه عموم زیربناهایش برنخواهد آمد، مگر آنکه گروههای همسویش در لبنان و کرانهٔ باختری و سوریه و دیگر نقاط خاورمیانه به اسرائیل اعلان جنگ دهند. دولت بایدن اما فعالانه در پی پیشگیری از چنین دخالتهایی است و با تمام سران منطقه و جهان در این باره در تماس است.
بدین ترتیب، اگر اتفاقات محیرالعقولی رخ ندهد، مسیر کلی مورد نظر آمریکا و متحدانش تا اندازهای مشخص است. از نگاه آمریکا، پس از خارج کردن نوار غزه از کنترل حماس و از دور خارج کردن این گروه، فرصت لازم برای پیشبرد معاملهٔ صلحی فراگیر بین اسرائیل و کشورهای عرب و در رأس آنان عربستان و تمرکز بر حل مسئله اتمی جمهوری اسلامی فرا میرسد.
روزهای پر تلاطم و دراماتیکی در پیش است!