وضعیت شاخص کل بورس هفته سوم آبان ۱۴۰۲
وضعیت شاخص کل بورس هفته سوم آبان ۱۴۰۲ به چه صورت است؟
به گزارش تازهنیوز، بررسی معاملات هفته سوم آبانماه نشان میدهد پس از آنکه تنشهای جنگ حماس و اسرائیل برچیده شد بورس مسیر خوبی را برای خود انتخاب کرد و توانست در پنج روز متوالی صعودی شود. به این ترتیب شاخص کل بورس موفق شد با رشد 4.34 درصدی در این هفته بار دیگر کانال دو میلیون واحد را پس بگیرد و از یک میلیون و 970 هزار واحد به دو میلیون و 56 هزار واحد برسد.
شاخص هموزن نیز طی پنج روز کاری موفق به ثبت جهش 5.86 درصدی شد و خود را از 660 هزار و 25 واحد به تراز 698 هزار و 767 رساند که نشان میدهد علاوه بر شاخصسازها، وضعیت معاملات شرکتهای کوچک و متوسط هم خوب بوده است.
- فروش اقساطی ۵ خودرو از امروز ۱۷ آبان آغاز شد +جدول قیمت
- رشیدی کوچی: خودروی ۱۵ هزار دلاری را ۴۰ هزار دلار کردهایم/ از کدام مصرف کننده حمایت میکنید؟
بورس هفته سوم آبان در یک نگاه
به نقل از تجارت نیوز، بازار سرمایه پس از سخنرانی سیدحسن نصرالله در روز جمعه و فروکش تنشهای جنگ، روز ابتدایی هفته را پرقدرت شروع کرد. به نحوی که شاخص کل 1.44 درصد و شاخص هموزن 1.93 درصد در این روز رشد کردند.
روز یکشنبه خبر نرخ 4880 تومانی نرخ خوراک گاز در شهریورماه منتشر شد و مشخص کرد داستان قیمت 7000 تومانی خوراک برای همیشه تمام شد. این نیز خبر مثبت دیگری برای بازار تلقی میشد و شاخصهای بورس به حرکت در مدار صعودی خود با رشد 0.88 درصدی ادامه دادند.
روند صعودی شاخصهای بازار سرمایه در دوشنبه نیز متوقف نشد و شاخص کل 0.7 درصد و شاخص هموزن 0.87 درصد رشد کردند. همچنین در سهشنبه با ورود قدرتمند حقیقیها صعود این دو نماگر قدرتمندتر شد، به طوری که در سهشنبه شاخص کل و شاخص هموزن به ترتیب 1.07 و 1.66 درصد رشد کردند. در روز پایانی هفته نیز سهامداران شاهد صعود هر دو نماگر بورس بودند؛ به طوری که شاخص کل و شاخص هموزن در این روز به ترتیب 0.16 درصد و 0.37 درصد رشد کردند.
رشد حجم و ارزش معاملات خرد
گفتنی است ارقام حجم و ارزش معاملات خرد در هفته مورد بررسی با تاثیر از روند صعودی شاخصها افزایشی شدند؛ به نحوی که بازار سرمایه طی هفته دوم آبان به طور میانگین، روزانه هفت میلیارد و 780 میلیون برگه سهم حجم خورد و ارزشی معادل چهار هزار و 540 میلیارد تومان را به ارمغان آورد. گفتنی است ارزش معاملات خرد در این هفته حتی به 6 هزار و 98 میلیارد تومان نیز رسید که طی هفتههای گذشته، بیسابقه بوده است.
اما نکتهای که شاید جلوی ادامه روند صعودی بازار را بگیرد، حمایت نکردن حقیقیهاست. اگرچه در هفه دوم آبانماه دو هزار و 600 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده بود اما این هفته، با وجود مثبت شدن تراز پول حقیقی، برآیند ورود پول این بازیگران بازار تنها 292 میلیارد تومان بود. این بدان معناست که بازار سرمایه همچنان باید به دست حقوقیها نگاه کند و این موضوع، روند صعودی را تثبیت نمیکند.