پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۵ آذر ۱۴۰۲
سیاست بودجهای دولت به شکلی است که موجب خواهد شد اقبال شهروندان ایرانی به سرمایه گذاری در بازارهای متشکل و رسمی کاهش یابد. اتفاقی که پیامدهای خوبی برای بورس و صنایع بزرگ کشور نخواهد داشت.
به گزارش تازهنیوز، دیروز دو شاخص اصلی بورس ریزش کردند اما روند ورود پول حقیقی به بازار ادامه داشت.
برای پیش بینی بورس امروز یکشنبه 5 آذر- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه میکنیم. روز شنبه شاخص کل 2 هزار و 313 واحد افت کرد و شاخص کل هموزن 492 واحد پایین آمد. همچنین شاخص کل فرابورس 9 واحد کاهش یافت و شاخص هم وزن فرابورس رشد 291 واحدی داشت.
در پایان معاملات روز شنبه، 282 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 418 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 40 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 60 درصد بازار افت قیمت داشتند.
- خودروهای خارجی در ایران چند برابر گرانتر از این کشور عربی!
- سرنوشت بورس پس از لایحه سهمگین بودجه ۱۴۰۳
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکت لیزینگ پارسیان (ولپارس)، شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی (وپترو) و شرکت حمل و نقل پتروشیمی (حپترو) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا)، شرکت داروسازی سبحان انکولوژی (دسانکو) و شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان (غگیلا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای وتوکا (شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد)، سنیر (شرکت سیمان سفید نی ریز) و سدشت (شرکت سیمان دشتستان) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ)، شرکت ذوب روی اصفهان (فروی) و شرکت فرانسوز یزد (کایزد) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات شنبه، 58 نماد صف خرید داشتند و 56 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 24 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 167 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 3 درصدی به 301 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
در معاملات دیروز بورس تهران، شاخص کل در ابتدا روند صعودی پیدا کرد اما پس از 15 دقیقه، مسیر تغییرات شاخص نزولی شد. شاخص هم وزن نیز روند مشابهی داشت.
نمادهای بزرگ بازار؛ فولاد، شستا، شتران، شپنا و شبندر بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند.
همچنین 43 میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد و نمادهای های وب، بورس، کترام، مبین، وپترو، ولپارس، فصبا، فزر، دسانکو و کیمیا بیشترین خروج پول را داشتند.
هرچند شاخص ریزش کرد، اما تداوم ورود سرمایه نکته مثبتی برای بازار است. در عین حال ارزش معاملات خرد همچنان در سطح پایینی قرار دارد و میتوانیم بگوییم بورس در سکون و رکود باقی مانده است. در روزهای اخیر توجه فعالان اقتصادی به لایحه بودجه 1403 است. کارشناسان و فعالان اقتصادی منتقد افزایش مالیات ستانی دولت هستند. مطابق لایحه بودجه، حقوق بگیرانی که دستمزد 10 میلیون تومانی دارند نیز مشمول مالیات خواهند شد. از سوی دیگر این روزها افزایش سن بازنشستگی نیز با انتقادات گستردهای روبهرو بوده است. در مجموع بار دیگر مداخلات دولت در اقتصاد و مقررات گذاری دولتی در مرکز انتقادات قرار گرفته است. در چنین شرایطی به نظر میرسد اقبال شهروندان ایرانی به سرمایه گذاری در بازارهای متشکل و رسمی کاهش یابد که پیامدهای خوبی برای بورس و صنایع بزرگ کشور نخواهد داشت.