این پیش بینی مهم درباره قیمت دلار را از دست ندهید

پیش بینی قیمت دلار برای فردا سه‌شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ منتشر شد.

به گزارش تازه‌نیوز، قیمت دلار امروز روی رقم 50 هزار و 200 تومان آغاز به کار کرد. با این حال روند معاملات ارز به‌گونه‌ای پیش رفت که تا پایان معاملات نقدی امروز، قیمت دلار به 50 هزار و 300 تومان افزایش یافت.

به نظر می‌رسد افزایشی‌های بازار مجددا فعال شده‌اند و تلاش می‌کنند تحرک تازه‌ای به دلار آن هم در مسیر رشد بدهند؛ چرا که قیمت دلار در معاملات پشت خطی تا لحظه تنظیم این گزارش به 50 هزار و 450 تومان رسیده و روند صعودی دارد. اما آیا این به معنای رشد قیمت دلار در روزهای آینده است؟ آیا دلار گران خواهد شد؟

کارشناسان بازارهای مالی معتقدند که بانک مرکزی همچنان تلاش می‌کند قیمت دلار را در سطح 50 هزار تومان نگه دارد. به نظر می‌رسد این نهاد در تلاش است که قیمت دلار تحرک کاهشی یا افزایشی ویژه‌ای را تجربه نکند تا از ورود عرضه و تقاضای غیرقابل کنترل به بازار دلار جلوگیری شود. ضمن آنکه به نظر می‌رسد قیمت فعلی دلار برای بانک مرکزی جذاب است! با این حال اما در آن سوی ماجرا، فاکتور تورم و کمبود منابع ارزی خودنمایی می‌کند که هر کدام به تنهایی می‌تواند اهرم قدرتمندی برای رشد دلار باشد.

آیا قیمت دلار تثبیت شده است؟

پیمان مولوی، اقتصاددان و تحلیلگر بازارهای مالی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت: دولت دارد با ایجاد محدودیت برای واردات، تقاضای دلار را کنترل می‌کند. پس اینکه دلار در تراز ۵۰ هزار تومان باقی مانده تنها محدودیت اعمال شده توسط دولت برای واردات است؛ اما این موضوع تا کجا امکان دارد؟ تا زمانی که این محدودیت باقی‌ست این تراز ۵۰ هزار تومانی نیز حفظ می‌شود اما آیا برای همیشه این اتفاق ممکن است؟ خیر.

این تحلیلگر بازارهای مالی گفت: متاسفانه وقتی ما از قیمت دلار و فنر آن یاد می‌کنیم بسیاری می‌گویند که این فنر نیست! اما من چند سوال مطرح می‌کنم؛ اینکه چگونه قیمت دلار از هزار تومان به سه هزار تومان رسید؟ چگونه سه هزار تومان به ۴۵۰۰ تومان رسید و چگونه از ۴۵۰۰ تومان در مهرماه ۱۸ هزار تومان رسید و بعد از آن به قیمت ۳۰ هزار تومان حرکت کرد؟

وی افزود: اگر دقت کنیم مشخص می‌شود که یک رشد هیجانی قیمت دلار تجربه می‌کند و بعد از آن وارد یک دوره ثبات می‌شود که این را برخی به معنای تثبیت کردن قیمت دلار تلقی می‌کند! اگر سخنرانی‌های روسای بانک مرکزی بررسی شود همه این عزیزان از دوره تثبیت یاد می‌کنند اما بعد از آن قیمت دلار شروع به رشد می‌کند. چرا؟ زیرا در اقتصاد ایران تورم وجود دارد؛ تا زمانی که تورم وجود دارد کاهش ارزش ریال و پول ملی ادامه‌دار خواهد بود. چرا که چیزی تحت عنوان قیمت نقطه‌ای دلار در اقتصاد ایران نمی‌شود پیش بینی کرد.  به این ترتیب یک عدد تحت عنوان متوسط قیمت دلار یا متوسط ۳۶۵ روزه قیمت دلار وجود دارد.  به این صورت می‌توان قیمتی متوسط برای دلار پیش‌بینی کرد.

پیش بینی قیمت دلار در سال 1403

این تحلیلگر بازارهای مالی در ادامه با طرح این سوال که حالا برای سال آینده چه اتفاقی برای دلار می‌افتد، عنوان کرد: در حال حاضر ما تورم ۴۰ الی ۴۵ درصدی ایران و تورم امریکا را داریم. مابه‌التفاوت این دو نرخ تورم، شاخص قیمت متوسط دلار در سال آینده می‌شود. حال اگر دولت‌ها از منابع ارزی بالایی برخوردار باشند این قیمت دلار را تثبیت می‌کنند؛ اما اگر در سال ۱۴۰۳ ترامپ بار دیگر رئیس جمهوری آمریکا شود این ریسک چگونه توسط دولت ایران هج می‌شود؟

مولوی عنوان کرد: آیا کسی تضمین می‌کند فروش نفت ایران از این مقدار پایین‌تر نیاید؟ آیا کسی تضمین می‌کند درآمدهای نفتی پایین‌تر نیاید و حتی شوک‌های دیگری از اقتصاد از قبیل شوک خروج سرمایه به ارمغان نیاید؟

وی افزود: این‌ها عواملی است که سیاست‌گذار باید دقت کند. شاید سیاست‌گذاری نخواهد در رابطه با این قضیه صحبت کند اما مردم عادی باید توجه کنند که دلار یک ابزار حفظ سرمایه است. همچنین باید اذعان شود که در طول سال‌های اخیر دلار چهارمین بازار پربازده بعد از بورس، طلا و مسکن بوده است.

مولوی بیان کرد: به همین خاطر است که همیشه توصیه می‌شود برای کسانی که به دلار احتیاج دارند به صورت دوره‌ای، پریودیک و ممتد خرید و میانگین موزون خود را حفظ کنند. زیرا کسی که ۱۰ سال دلار خریداری می‌کند و کسی که ۵ سال دلار خریداری می‌کند از میانگین موزون قیمت دلار متفاوتی برخوردار هستند. همچنین اگر شخصی در بهمن و دی ماه سال ۱۴۰۱ دلار خریداری کرده است، حالا با یک میانگین بالا در بازار حضور دارد.

در این میان باید گفت اگر کسی به صورت ممتد دلار خریداری کرده در طی سالیان گذشته توانسته آن  بهینه ساختار سرمایه خود را حداقل برای خودش حفظ کند. اما باید دقت شود که سناریوی قیمت دلار برای سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ منشعب از تورم است و جدا از تورم نمی‌شود در مورد قیمت دلار صحبت کرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.