جنگ بزرگ اسرائیل و آمریکا با این گروه/ سعودی نگران رابطهاش با تهران است
بیانیه اخیر حوثیها در یمن سطح تهدید را به یک سطح استراتژیک بینالمللی افزایش داده است.
به گزارش تازهنیوز، هآرتص نوشت: بیانیه حوثیها در یمن مبنی بر اینکه قصد دارند تا زمانی که کمکهای بشردوستانه اجازه ورود به غزه داده نشود، همه کشتیهایی را که به سمت شهر ایلات در جنوب اسرائیل حرکت میکنند، توقیف کنند، سطح تهدید را به یک سطح استراتژیک بینالمللی افزایش داده است.
به نقل از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: اگر این تهدید محقق شود، در پاسخ مستلزم سازماندهی و اقدامات تلافی جویانه است که نه تنها نیازمند حمله به اهدافی در داخل پایگاه های حوثی هاست بلکه نیازمند عملیات هدفمند در صنعا است.
- آمریکا: سپاه در حملات حوثی یمن علیه اسرائیل دخالت دارد
- آمریکا دوباره ایران را متهم کرد؛ حملات حوثیها به طور کامل توسط ایران فراهم میشود
تصمیم حوثیها میتواند دریای سرخ را در کانون آمادگیهای نظامی یا رویارویی کامل نظامی قرار دهد، زیرا به نظر میرسد حضور نظامی آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ در ایجاد بازدارندگی مقابل حوثیها موفق نیست.
آنچه ممکن است مورد نیاز باشد، نمایش قدرت قابل توجه در آینده نزدیک است، چیزی که نمی تواند معطل استقرار نیروی دریایی بین المللی مانند نیرویی که ایالات متحده می خواهد در این منطقه مستقر کند، بماند.
پاسخ به این اقدام حوثیها نه تنها در دریای سرخ، بلکه در مقابله با تهدیداتی که ایران به طور مکرر در خصوص تنگه هرمز گفته، به عنوان یک مورد آزمایشی عمل خواهد کرد.
بیانیه حوثیها در پاسخ به وتوی قطعنامه پیشنهادی توسط امریکا برای آتشبس فوری در غزه بود. همچنین واکنشی تمسخر آمیز به طرح آمریکا برای ایجاد یک نیروی چند ملیتی بود.
بر اساس گزارشهای خبرگزاریهای رویترز و بلومبرگ، عربستان سعودی اکنون واشنگتن را تحت فشار قرار داده تا در پاسخهای خود به حوثیها “خویشتنداری نشان دهد” تا توافق صلح بین عربستان سعودی و حوثیها تکمیل شود.
روز جمعه، سخنگوی حوثی ها و رئیس تیم مذاکره کننده آنها، محمد عبدالسلام، گزارش دادند که با میانجیگری عمان، توافقی حاصل شد که منجر به آتش بس رسمی و دائمی و متعاقباً پایان جنگ خواهد شد. این طرح شامل آزادی متقابل زندانیان حوثی و دولت یمن، پرداخت حقوق به کارمندان یمنی شاغل در دولت حوثی، رفع محاصره بندر حدیده، بازگشایی فرودگاه صنعا و خروج تمامی نیروهای خارجی از یمن، بالاخص نیروهای سعودی می شود.
سپس، مذاکرات حوثیها و دولت یمن در مورد ایجاد یک نهاد دولتی مشترک که انتخابات عمومی را آماده میکند، انجام خواهد شد. برای استقبال از این توافق خیلی زود است، اما به نظر میرسید حداقل تا پیش از اعلام تصمیم حوثیها در دریای سرخ، این توافق شانس خوبی برای اجرا دارد.
سعودیها و واشنگتن بطور کلی نگران هستند که رویارویی گسترده با حوثیها میتواند تحرکات دیپلماتیک را متوقف کند و نبردها در یمن را از سر بگیرد و حملات به اهدافی در عربستان سعودی را تجدید کند.
نگرانی دیگر عربستان این است که حمله آمریکا به حوثیها میتواند به روابط بین ریاض و تهران آسیب برساند، درحالی که این دو به آرامی روابط خود را پس از از سرگیری روابط دیپلماتیک در ماه مارس گذشته بازسازی میکنند. همچنین این موضوع، دلیلی است که سبب شده سعودیها برای پاسخ به درخواست آمریکا برای پیوستن به نیروی چندملیتی که میخواهد در دریای سرخ ایجاد کند، عجله نکنند.
عجیب این است که ایالات متحده که برای پایان دادن به جنگ در یمن، حتی فروش تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کرد، اکنون خود ممکن است وارد جنگ با حوثی ها شود.
چنین ملاحظاتی از سوی حوثیها نیز مورد توجه است که ظاهراً معتقدند کارتهایی که در دست دارند به اندازهای قوی هستند که امکان اجرای بستن دریای سرخ را بدون پرداخت هزینه بسیار سنگین فراهم می کند. حوثی رها موشک های روسی را در امتداد دریای سرخ مستقر کرده اند. بر اساس گزارش ها از یمن، آنها همچنین دارای هواپیماهای MIG و سوخوی روسی هستند که از ارتش یمن گرفته اند.