با ۲۵ کشور قدرتمند اقتصادی دنیا آشنا شوید

سه عامل ثروت، درآمد و مصرف از عوامل تعیین نابرابری اقتصادی است. آمریکا، اتحادیه اروپا و چین بزرگترین و قدرتمندترین اقتصاد‌های دنیا را دارند.

به گزارش تازه‌نیوز، شاخص سرزندگی اقتصادی شاخصی است که کشور‌های مختلف دنیا بر اساس میزان توزیع عادلانه ثروت، درآمد، اختلاف طبقاتی، فرصت‌های برابر اجتماعی، میزان امید به زندگی و شاخص‌های سلامتی مختلف رتبه بندی می‌شوند.

این رتبه بندی برای کشور‌های دارای قوی‌ترین و بهترین شاخص‌های اقتصادی انجام نمی‌شود، چرا که بسیاری از این کشور‌ها دارای میزان زیادی از نابرابری اقتصادی هستند و فاصله طبقاتی در بین مردم این کشور‌ها زیاد است.

بیشتر بخوانید:

عوامل موثر در تعیین شاخص سرزندگی اقتصادی

از عوامل موثر در تعیین شاخص سرزندگی اقتصادی می‌توان به کمک به مردم و کسب و کار‌ها از طریق اعطای وام و تسهیلات اشاره کرد. اما بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری باید برای اعطای تسهیلات و وام به افراد و شرکت‌هایی اقدام کنند که دارای رتبه اعتباری مناسبی هستند. یک شرکت اعتبارسنجی می‌تواند از طریق روش‌های خاصی بر روی داده‌ها و اطلاعات مالی و اعتباری افراد، اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری آن‌ها را انجام دهد. افراد این کشور‌ها می‌توانند برای استعلام از بانک مرکزی جهت وام از سامانه اعتبارسنجی این شرکت‌ها استفاده کنند. در واقع یک شرکت اعتبارسنجی برای بهتر کردن وضعیت اقتصادی یک کشور باید بتواند خدمات مالی و اعتباری خود را به صورت موثر و مناسب هم به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و هم به مشتریان و صاحبان کسب و کار‌ها ارائه دهد. با وجود رتبه بندی اعتباری بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری می‌توانند ریسک اعتباری خود را کنترل و مدیریت کنند.

انتظار می‌رود اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۵۰، ۱۳۰ درصد رشد کند و چین حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را بر مبنای برابری قدرت خرید سرانه در اختیار خواهد داشت و هند احتمالاً از ایالات متحده که در حال حاضر بزرگترین اقتصاد جهان است، پیشی خواهد گرفت.

برترین اقتصاد‌های جهان تا سال ۲۰۵۰ و ۲۰۷۵ پس از چین، آمریکا با تولید ناخالص داخلی برابر ۳۷.۲ هزار میلیارد دلار و هند با تولید ناخالص داخلی برابر ۲۲.۲ هزار میلیارد دلار در رتبه‌های دوم و سوم قرار می‌گیرند.

تولید ناخالص داخلی (GDP) برآوردی از ارزش کل کالا‌ها و خدمات تولیدی و ارائه شده در داخل یک کشور در طول یک دوره مشخص، معمولاً یک سال است. تولید ناخالص داخلی معمولاً برای تخمین قدرت‌های اقتصادی جهان استفاده می‌شود.

میزان تولید ناخالص داخلی معمولاً با استفاده از روش مخارج اندازه گیری می‌شود. روشی که در آن تولید ناخالص داخلی را با جمع کردن هزینه‌های کالا‌های مصرفی جدید، مخارج سرمایه گذاری جدید، مخارج دولت و ارزش خالص صادرات (صادرات منهای واردات) محاسبه می‌شود.

قدرت‌های اقتصادی جهان؛ بررسی ۲۵ کشور برتر جهان در اقتصاد

آمریکا – بر بام اقتصاد جهان

تولید ناخالص داخلی: ۲۶۸۵۴ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۸۰۰۳۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۱،۶ درصد

ایالات متحده آمریکا از دهه ۶۰ میلادی تاکنون بر بام اقتصادی جهان ایستاده است. اقتصاد این کشور اولین و یکی از برترین قدرت‌های اقتصادی جهان است که با تولید ناخالص داخلی اسمی اندازه گیری می‌شود. بیشترین سهم در تولید ناخالص داخلی، بخش خدمات اقتصادی است که شامل امور مالی، املاک، بیمه، خدمات حرفه‌ای و تجاری و مراقبت‌های بهداشتی می‌شود.

ایالات متحده دارای اقتصاد نسبتاً باز است که سرمایه گذاری تجاری و سرمایه گذاری مستقیم خارجی را در این کشور تسهیل می‌کند. اقتصاد ایالات متحده در خط مقدم فناوری در بسیاری از صنایع قرار دارد، اما با تهدید‌های فزاینده‌ای به شکل نابرابری اقتصادی، افزایش هزینه‌های خالص مراقبت‌های بهداشتی و امنیت اجتماعی و زیرساخت‌های رو به زوال مواجه است.

آمریکا از دهه ۱۹۶۰ تاکنون توانسته بر بام اقتصادی جهان بایستد. در طول این سال‌ها اقتصاد این کشور تنوع و گوناگونی خود را به رخ دیگر کشور‌های جهان کشیده، به طوری‌که بخش‌های مختلف تولیدی، خدماتی، مالی و تکنولوژی در کنار یکدیگر به‌عنوان پیشران اقتصادی این کشور عمل کرده‌اند.

چین – اژد‌های خفته‌ای مرموزی که همه را ترسانده است

تولید ناخالص داخلی: ۱۹۳۷۴ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۱۳۷۲۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۵،۲ درصد

کشور چین دومین تولید ناخالص داخلی اسمی جهان را از نظر دلار فعلی و بزرگ‌ترین تولید ناخالص داخلی اسمی جهان را از نظر PPP دارد. با رشد سالانه‌ای که به طور مداوم از ایالات متحده پیشی می‌گیرد، چین ممکن است در مسیر تبدیل شدن به یکی از قدرت‌های اقتصادی جهان از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی در سال‌های آینده باشد. چین به تدریج اقتصاد خود را در چهار دهه گذشته توسعه داده است و به دنبال آن توسعه اقتصادی و استاندارد‌های زندگی بسیار بهبود یافته است. با این حال چین با چالش‌های مهمی مانند پیرشدن سریع جمعیت و تخریب شدید محیط زیست مواجه است.

کشور چین که دهه ۱۹۶۰ در رده چهارم اقتصاد‌های برتر جهان قرار داشت شاهد رشد فزاینده اقتصادی در دهه‌های گذشته بوده، به طوریکه هم‌اکنون دومین اقتصاد برتر جهان و رقیب جان‌سخت ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود. اقتصاد چین بر سه مولفه تولید، صادرات و سرمایه‌گذاری استوار است.

ژاپن – سامورایی‌ها خستگی نمی‌شناسند

تولید ناخالص داخلی: ۴۴۱۰ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۳۵۳۹۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۱،۳ درصد

ژاپن در جایگاه سوم قدرت‌های اقتصادی جهان است. تولید ناخالص داخلی آن در سال ۲۰۱۹ از مرز ۵ تریلیون دلار عبور کرد. همکاری قوی بین دولت و صنعت و دانش فنی پیشرفته، اقتصاد تولیدی و صادرات محور ژاپن را ساخته است. بسیاری از کسب وکار‌های بزرگ ژاپنی به عنوان شبکه‌ای از شرکت‌های به هم پیوسته به نام keiretsu سازمان دهی شده‌اند.

پس از دهه ۱۹۹۰ و تأثیر رکود بزرگ جهانی، ژاپن در سال‌های اخیر تحت سیاست‌های نخست وزیر سابق شینزو آبه شاهد رشد صعودی صنعت اقتصاد خود بوده است. با این حال، ژاپن از نظر منابع طبیعی فقیر است و به واردات انرژی وابسته است؛ به ویژه پس از تعطیلی عمومی صنعت انرژی هسته‌ای پس از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱. این کشور همچنین با جمعیتی که به سرعت در حال پیر شدن است در حال دست و پنجه نرم کردن است.

وجه تمایز اقتصاد ژاپن را می‌توان تکنولوژی رو به رشد این کشور، قدرت بالای تولیدی و صنعت خدماتی برشمرد. همچنین بهره‌گیری بخش‌های مختلف اقتصادی ژاپن از ماشین‌آلات خودکار و پیشرفته کمک شایانی به رشد اقتصادی این کشور کرده است.

آلمان – سخت‌کوشی مثال‌زدنی

تولید ناخالص داخلی: ۴۳۰۹ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۵۱۳۸۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: منفی ۰،۱ درصد

کشور آلمان در رتبه چهارم در میان قدرت‌های اقتصادی جهان قرار گرفته است و تولید ناخالص داخلی آن در سال ۲۰۲۰ برابر با ۳.۸۵ تریلیون دلار بوده است. آلمان همچنین بزرگ‌ترین اقتصاد اروپاست. آلمان صادرکننده برتر وسایل نقلیه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و سایر کالا‌های تولیدی بوده و دارای نیروی کار بسیار ماهر است.

با این حال، آلمان برای رشد اقتصادی خود با چالش‌های جمعیتی مواجه است. نرخ باروری پایین آن، جایگزینی نیروی کار سالخورده را دشوارتر می‌کند و درصد بالای مهاجرت، سیستم رفاه اجتماعی آن را تحت فشار قرار می‌دهد.

اقتصاد آلمان به شدت بر امر صادرات تمرکز داشته و بخش‌های مهندسی، ماشین‌آلات خودکار، صنایع شیمیایی و دارویی این کشور از شهرت خاصی برخوردار هستند. اقتصاد این کشور از نیروی کار مثال‌زدنی، ابتکارات تحقیق و توسعه‌ای نیرومند و ارتقای مستمر نوآوری و فناوری بهره می‌برد.

هند – اقتصاد نوظهور

تولید ناخالص داخلی: ۳۷۵۰ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۲۶۰۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۵،۹ درصد

کشور هند با تولید ناخالص داخلی ۲.۶۶ تریلیون دلاری در سال ۲۰۲۰، ششمین قدرت اقتصادی در جهان است که بیش از ۷ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ رشد داشته است. هند به دلیل جمعیت زیادش، کمترین تولید ناخالص داخلی سرانه را در فهرست ما دارد.

اقتصاد هند ترکیبی از کشاورزی سنتی روستایی و صنایع دستی در کنار رونق صنعت مدرن و کشاورزی مکانیزه است. هند صادرکننده عمده خدمات فناوری و برون سپاری تجاری است و بخش خدمات سهم بزرگی از تولید اقتصادی آن را تشکیل می‌دهد.

آزادسازی اقتصاد هند از دهه ۱۹۹۰ رشد اقتصادی را تقویت کرده است، اما مقررات تجاری غیرقابل انعطاف، فساد گسترده و فقر مداوم چالش‌هایی را برای توسعه مداوم ایجاد می‌کند.

اقتصاد نوظهور هندوستان به گوناگونی و رشد سریع خود می‌بالد. بخش‌هایی نظیر فناوری اطلاعات، خدمات، کشاورزی و تولید از جمله حیاتی‌ترین مولفه‌های پیشرفت اقتصادی هندوستان محسوب می‌شوند. ناگفته نماند که بازار داخلی عظیم در هند، نیروی کار جوان و توانمند در بهره‌گیری فناوری‌های روز و از طرفی دیگر جامعه‌ای با مخارج نرمال برای گذراندن زندگی من جمله سرمایه‌های اقتصادی برای این کشور محسوب می‌شود.

انگلستان – همچنان در میان برترین‌ها

تولید ناخالص داخلی: ۳۱۵۹ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۴۶۳۱۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: منفی ۰،۳ درصد

بریتانیا در جایگاه پنجم قدرت‌های اقتصادی جهان قرار دارد. این کشور در سال ۲۰۱۹ تولید ناخالص داخلی ۲.۸۳ تریلیون دلاری داشت که ۹.۷ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش یافته بود. اقتصاد بریتانیا توسط بخش بزرگ خدمات آن به ویژه در امور مالی، بیمه و خدمات تجاری هدایت می‌شود. روابط تجاری گسترده این کشور با قاره اروپا به دلیل قطعنامه برگزیت پس از رأی سال ۲۰۱۶ برای خروج از اتحادیه اروپا (EU) بسیار پیچیده شده است؛ از ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰، بریتانیا رسماً عضو اتحادیه اروپا نیست.

اقتصاد بریتانیا از تعاون بخش‌های خدماتی، تولیدی، مالی و نوآوری بهره می‌برد. این کشور به‌عنوان مرکز مالی بین‌المللی و اغواگر سرمایه‌گذاران خارجی عمل می‌کند. اقتصاد بریتانیا توسط شرکای تجاری و فرآیند جهانی‌شدن شکل گرفته است.

فرانسه – تنوع خاصی از محصولات

تولید ناخالص داخلی: ۲۹۲۴ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۴۴۴۱۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۰،۷ درصد

کشور فرانسه در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی ۲.۶۳ تریلیون دلاری داشت که آن را در رتبه هفتم در میان قدرت‌های اقتصادی جهان قرار داده است. گردشگری صنعت مهمی است و فرانسه هر ساله بیشترین بازدیدکننده از کشور‌های خارجی را دارد. فرانسه دارای یک اقتصاد مختلط است که بسیاری از مشاغل خصوصی و نیمه خصوصی در طیف متنوعی از صنایع را شامل می‌شود.

با این حال، هنوز دخالت شدید دولت در بخش‌های کلیدی خاصی مانند صنایع دفاع و تولید برق وجود دارد. تعهد دولت فرانسه به مداخله اقتصادی به نفع برابری اجتماعی نیز چالش‌هایی را برای اقتصاد ایجاد می‌کند، مانند بازار کار سخت با نرخ بیکاری بالا و بدهی زیاد نسبت به سایر اقتصاد‌های پیشرفته.

طبق پیش‌بینی کارشناسان، تولید ناخالص داخلی فرانسه رقمی بالغ ۲.۹ میلیارد دلار را شامل می‌شود. اقتصاد این کشور از بخش‌های گوناگونی همچون هوافضا، گردشگری، کالا‌های لوکس و همچنین کشاورزی تشکیل شده است. فرانسه به داشتن رفاه اجتماعی مناسب، زیرساخت بسیار پیشرفته و سرمایه‌گذاری بنیادین در تحقیق و توسعه شهرت دارد.

ایتالیا – امپراطوری کم‌بضاعت

تولید ناخالص داخلی: ۲۱۷۰ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۳۶۸۱۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۰،۷ درصد

هشتمین تولید ناخالص داخلی جهان متعلق به ایتالیا با ۱.۸۹ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۰ است که از سال ۲۰۱۹، ۸.۹ درصد کمتر است. اقتصاد و سطح توسعه ایتالیا به طور قابل توجهی بسته به منطقه متفاوت است. درواقع در مناطق شمالی اقتصاد توسعه یافته‌تر و مناطق جنوبی با اقتصادی توسعه نیافته روبه روست. ایتالیا به دلیل بدهی عمومی بسیار بالا، سیستم قضایی ناکارآمد، سیستم بانکی ضعیف، بازار کار ناکارآمد با بیکاری مزمن جوانان، با رشد اقتصادی دائمی کندی مواجه است.

ایتالیا در رده سومین اقتصاد برتر کشور‌های حوزه اتحادیه اروپا قرار دارد. ایتالیا به تاثیرگذاری و پایه‌گذاری در امر بیزینس مشهور است. همچنین کشاورزی کوشا و رقابتی تاثیر به‌سزایی در اقتصاد ایتالیا دارد.

کانادا – بهشت سرمایه‌گذاران

تولید ناخالص داخلی: ۲۰۹۰ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۵۲۷۲۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۱،۵ درصد

کشور کانادا در سال ۲۰۲۰ دارای ۱.۶۴ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی بود و همین موضوع باعث قرار گرفتن این کشور در رتبه نهم قدرت‌های اقتصادی جهان شد. کانادا دارای صنعت استخراج انرژی توسعه یافته‌ای است و سومین ذخایر بزرگ نفت در جهان را دارد. کانادا همچنین دارای بخش‌های تولید و خدمات موفقی است که عمدتاً در مناطق شهری نزدیک مرز ایالات متحده مستقر هستند.

رابطه تجارت آزاد کانادا با ایالات متحده به این معناست که سالانه سه چهارم صادرات کانادا به بازار ایالات متحده تعلق می‌گیرد. روابط نزدیک کانادا با ایالات متحده نیز به این معناست که این کشور تا حد زیادی به موازات بزرگ‌ترین اقتصاد جهان توسعه یافته است.

اقتصاد کانادا بر منابع طبیعی گسترده این کشور همچون گاز، نفت، معدن و چوب استوار است. این کشور به داشتن بخش خدماتی در حال پیشرفت، صنایع تولیدی رو به جلو و همچینن تلاش بی‌وقفه برای ارتقای فناوری‌های نوین مشهور است.

برزیل – اقتصاد رو به رشد همچون آمازون

تولید ناخالص داخلی: ۲۰۸۰ میلیارد دلار
تولید ناخالص داخلی بر اساس سرانه کشور: ۹۶۷۰ دلار
نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی: ۰،۹ درصد

برزیل با تولید ناخالص داخلی ۱.۴۴ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۰، دوازدهمین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان و بزرگ‌ترین اقتصاد آمریکای جنوبی است. اقتصاد متنوع برزیل طیف وسیعی از صنایع سنگین مانند تولید هواپیما و خودرو تا استخراج منابع معدنی و انرژی را در بر می‌گیرد. علاوه بر این، برزیل به عنوان صادرکننده عمده قهوه و دانه سویا نیز شناخته می‌شود که بخش بزرگی از اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد.

به گزارش اقتصاد۲۴ ، کشور برزیل در سال ۲۰۱۷ از یک رکود شدید خارج شد و در این مسیر به یک سری رسوایی‌های فساد در سطح بالا دچار شد. در پی این رویدادها، برزیل مجموعه‌ای از اصلاحات اقتصادی عمده را با هدف مهار مخارج عمومی و بدهی، سرمایه گذاری در زیرساخت‌های انرژی، کاهش موانع سرمایه گذاری خارجی و بهبود شرایط بازار کار انجام داد.

اقتصاد برزیل در بخش‌های مختلفی همچون کشاورزی، معدن، تولید و خدمات فعال است. این کشور به شکل خاصی هاب تولید و صادرات محصولات کشاورزی معرفی شده است. عوامل متعددی همچون قیمت کالا، تقاضای گسترده داخلی و همچنین زیرساخت‌های پیشرفته در رشد اقتصادی برزیل تاثیرگذار بوده‌اند.

روسیه

کشور روسیه با تولید ناخالص داخلی ۱.۴۸ تریلیون دلار تا سال ۲۰۲۰، یازدهمین قدرت اقتصادی در جهان بود؛ اگرچه این میزان رشد در مقایسه با سال ۲۰۱۹، ۳ درصد کاهش یافته بود. روسیه طی ۳۰ سال پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به سمت اقتصاد مبتنی بر بازار حرکت کرده است، اما مالکیت و مداخله دولت در تجارت هنوز مشاهده می‌شود. اقتصاد روسیه به عنوان صادرکننده پیشرو نفت و گاز و همچنین سایر مواد معدنی و فلزات، به شدت به نوسانات قیمت کالا‌های جهانی حساس است.

کره جنوبی

کره جنوبی با تولید ناخالص داخلی ۱.۶۴ تریلیون دلاری در سال ۲۰۲۰، دوازدهمین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان است. اقتصاد کره جنوبی یک داستان موفقیت در قرن بیستم است؛ زیرا امروزه این کشور به عنوان یک اقتصاد پیشرفته و صنعتی تثبیت شده در نظر گرفته می‌شود. کره جنوبی که به دلیل استراتژی رشد مبتنی بر صادرات و تسلط شرکت‌های بزرگ تجاری خود شناخته می‌شود، در دهه‌های اخیر شبکه‌ای از توافق نامه‌های تجارت آزاد ایجاد کرده است که ۵۸ کشور را پوشش می‌دهد که بیش از سه چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهند. این شرکت تولیدکننده و صادرکننده عمده لوازم الکترونیکی، تجهیزات مخابراتی و وسایل نقلیه موتوری است. با این حال، با وجود این پیشرفت، کره جنوبی نیز اکنون با برخی از چالش‌های مشابهی مواجه است که بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته دیگر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ از جمله رشد کند و پیرشدن نیروی کار.

استرالیا

کشور استرالیا با تولید ناخالص داخلی ۱.۳۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۰ سیزدهمین قدرت اقتصادی در جهان است. استرالیا یک اقتصاد داخلی نسبتاً باز را با شبکه گسترده‌ای از ترتیبات تجارت آزاد با شرکای تجاری در سراسر حاشیه آسیا و اقیانوسیه ترکیب می‌کند. این استراتژی اقتصادی تا حد زیادی به منابع طبیعی فراوان استرالیا و صنایع صادراتی کشاورزی وابسته است. این موضوع استرالیا را نیز در برابر نوسانات تقاضای جهانی کالا‌ها و قیمت انرژی (زغال سنگ و گاز طبیعی)، فلزات (سنگ آهن و طلا) و محصولات کشاورزی (محصولات گوشت گاو و گوسفند) آسیب پذیر کرده است.

مکزیک

تولید ناخالص داخلی مکزیک در سال ۲۰۲۰، ۱.۰۷ تریلیون دلار بود که آن را به چهاردهمین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان تبدیل کرد. طی سه دهه گذشته، مکزیک به عنوان یک اقتصاد تولیدی تحت یک سری ترتیبات تجارت آزاد با ایالات متحده، کانادا و ۴۴ کشور دیگر ظاهر شده است.

مکزیک در زمینه انواع صادرات، از جمله لوازم الکترونیکی مصرفی، وسایل نقلیه، قطعات خودرو و همچنین محصولات نفتی و کشاورزی نیز فعالیت می‌کند. تجارت بین المللی مواد مخدر چالشی مداوم برای توسعه مکزیک است و مستقیماً به خشونت و فساد در این کشور شدت می‌بخشد.

اسپانیا

اسپانیا در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی ۱.۲۸ تریلیون دلاری داشت که آن را به پانزدهمین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان از نظر تولید ناخالص داخلی تبدیل کرده است. اقتصاد اسپانیا در طول رکود بزرگ، با افزایش بیکاری بیش از ۲۵ درصد و افزایش بدهی ملی با وجود تلاش برای ریاضت مالی، به شدت آسیب دید. در سال‌های اخیر به دلیل کاهش تورم و هزینه‌های نیروی کار، سرمایه گذاری خارجی و افزایش رقابت پذیری صادرات اسپانیا، از جمله ماشین آلات تولیدی و مواد غذایی، بهبود یافته است. با این حال، بی ثباتی سیاسی توانایی دولت برای حفظ اصلاحات بیشتر اقتصادی را مختل کرده است.

اندونزی

اندونزی با تولید ناخالص داخلی ۱.۰۶ تریلیون دلار تا سال ۲۰۲۰ کشور شانزدهم در میان قدرت‌های اقتصادی جهان بود. اقتصاد اندونزی بزرگ‌ترین اقتصاد در آسیای جنوب شرقی است و عمدتاً مبتنی بر صنعت صادرات کالا است. صادرات عمده شامل زغال سنگ و فرآورده‌های نفتی، علاوه بر کالا‌های کشاورزی مناسب برای مصارف صنعتی، مانند لاستیک و روغن نخل است.

هلند

هلند با تولید ناخالص داخلی ۹۱۳.۸۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰، هفدهمین کشور قدرتمند در زمینه اقتصادی در میان قدرت‌های اقتصادی جهان است. کشور هلند با برخی از تولیدات صنعتی و همچنین استخراج و فرآوری نفت، مرکز حمل و نقل تجاری بزرگ است. این کشور بخش کشاورزی بسیار توسعه یافته‌ای دارد و دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی در جهان است.

عربستان سعودی

عربستان سعودی در سال ۲۰۲۰ با تولید ناخالص داخلی ۷۰۰.۱۲ میلیارد دلاری به رتبه هجدهم در بین قدرت‌های اقتصادی جهان تبدیل شد. اقتصاد عربستان به شدت بر پایه نفت استوار بوده و بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان است. دولت عربستان سعودی بسیاری از صنایع بزرگ این کشور را از طریق شرکت نفتی خود، آرامکو، در اختیار دارد و اداره می‌کند.

با این حال، با توجه به نگرانی‌های زیست محیطی جهانی که سبب افزایش علاقه به توسعه منابع انرژی غیر فسیلی شده است، عربستان سعودی به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود از طریق تشویق سرمایه گذاری خصوصی بیشتر در مراقبت‌های بهداشتی و سایر صنایع خدماتی است. همچنین دولت عربستان سعودی شروع به خصوصی سازی حداقل بخشی از آرامکو و در اواخر سال ۲۰۱۹ عرضه اولیه عمومی (IPO) را برای این شرکت آغاز کرده است.

ترکیه

کشور ترکیه با تولید ناخالص داخلی ۷۱۹.۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰، رتبه نوزدهم در میان قدرت‌های اقتصادی جهان است. ترکیه دارای یک اقتصاد کاملاً باز است و بخش‌های صنعتی و خدماتی بزرگی دارد. صنایع عمده نیز شامل الکترونیک، پتروشیمی و تولید خودروست. آشفتگی سیاسی و دخالت در درگیری‌های مسلحانه منطقه‌ای منجر به بی ثباتی بازار مالی و ارز و اطمینان نداشتن درباره آینده اقتصادی این کشور در سال‌های اخیر شده است.

سوئیس

کشور سوئیس در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی ۷۵۲.۲۵ میلیارد دلاری داشت که آن را به بیستمین قدرت اقتصادی در جهان تبدیل کرد. سوئیس دارای بخش خدماتی بزرگ، از جمله خدمات مالی و بخش تولید با فناوری پیشرفته است که توسط نیروی کار بسیار ماهر کار می‌کند. نهاد‌های حقوقی، سیاسی و اقتصادی با کیفیت بالا و زیرساخت‌های مستحکم زمینه را برای یک اقتصاد مولد با یکی از بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه در جهان فراهم می‌کند.

لهستان

لهستان با تولید ناخالص داخلی ۵۹۶.۶۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰، بیست و یکمین قدرت اقتصادی در جهان است. صنایع سنگین از جمله تولید آهن و فولاد، ماشین سازی، کشتی سازی و استخراج زغال سنگ بخش مهمی از اقتصاد لهستان است. فضای مناسب تجاری و سیاست‌های کلان اقتصادی مناسب لهستان به این کشور اجازه داد تا تنها کشور اتحادیه اروپا باشد که از رکود اقتصادی پس از بحران مالی ۲۰۰۸ در امان باقی بماند. با این حال، ساختار‌های قانونی و نظارتی ناکارآمد و جمعیت سالخورده چالش‌هایی برای رشد مداوم لهستان در آینده هستند.

سوئد

کشور سوئد با تولید ناخالص داخلی ۲۰۲۰، ۵۴۱.۲۲ میلیارد دلار، کشور بیست و دوم در میان قدرت‌های اقتصادی جهان است. سوئد کشوری با اقتصاد رقابتی، استاندارد زندگی بالا و ترکیبی از سرمایه گذاری آزاد در کنار یک دولت رفاه اجتماعی سخاوتمندانه است. اقتصاد تولیدی این کشور به شدت به صادرات خارجی از جمله ماشین آلات، وسایل نقلیه موتوری و مخابرات متکی است. این کشور پذیرای تعداد زیادی مهاجر جدید بوده است؛ بنابراین با ادغام آن‌ها در جامعه این کشور و بازار کار آن با یک چالش کوتاه مدت تا میان مدت مواجه است.

بلژیک

ولید ناخالص داخلی بلژیک در سال ۲۰۲۰، ۵۲۱.۸۶ میلیارد دلار بود که آن را به بیست و سومین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان تبدیل کرده است. بلژیک یک مرکز تجاری و حمل و نقل است که دارای اقتصاد متنوعی با ترکیبی از خدمات، تولید و صنعت با فناوری پیشرفته است.

به نقل از اقتصاد۲۴ ، بلژیک به دلیل ادغام عمیق با دیگر اقتصاد‌های اروپا، نسبت به نوسانات در عملکرد کلی اقتصادی همسایگان خود بسیار حساس است. همچنین با بدهی عمومی بالایی نسبت به تولید ناخالص داخلی خود مواجه است که می‌تواند مانعی برای رشد این کشور باشد.

تایلند با تولید ناخالص داخلی ۵۰۱.۶۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰، بیست و چهارمین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان است. اقتصاد تایلند علاوه بر سیاست‌های طرف دار سرمایه گذاری، از زیرساخت‌های باکیفیت نسبتاً بالایی برخوردار است. تایلند به شدت به صادرات وابسته است که حدود دو سوم تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می‌دهد. عمده صادرات آن شامل الکترونیک، محصولات کشاورزی، وسایل نقلیه موتوری و قطعات و محصولات غذایی است. تایلند همچنین دارای صنعت گردشگری بین المللی قابل توجهی است. بخش کشاورزی آن تقریباً ۱۰ درصد اقتصاد آن را تشکیل می‌دهد.

اتریش

اتریش بیست و پنجمین کشور در میان قدرت‌های اقتصادی جهان است. اتریش دارای یک اقتصاد بازار توسعه یافته با نیروی کار ماهر و استاندارد زندگی بالاست که دارای بخش وسیع در خدمات، صنعت و کشاورزی کوچک هر چند بسیار توسعه یافته است. این کشور دارای روابط نزدیک با سایر اقتصاد‌های اتحادیه اروپا و همچنین ایالات متحده، سومین شریک تجاری بزرگ آن است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.