وزیر بهداشت: کرونا به جای خموشی به سمت چموشی می رود
وزیر بهداشت با بیان اینکه ویروس کرونا چموشی های جدیدی در دنیا دارد و به جای خموشی به سمت چموشی و سرکشی می رود، گفت: بنابراین باید خودمان را مجهزتر و برای روزهای سخت، آماده تر کنیم اما تردید ندارم که با وفاق و آرایش جدید نیروها برای تهاجم به ویروس، روزهای سخت تر را با آمادگی می گذرانیم.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در همایش بررسی آخرین وضعیت طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور(طرح سردار شهید سلیمانی) که با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: علاوه بر تحریم ها، گرفتار نوعی خباثت رسانه ای هم هستیم. تا یک دستاورد بزرگ در کشورمان خلق می شود، بلافاصله میزگردها، پنل ها و بحث های آنچنانی در رسانه های بیگانه و معاند تشکیل می شود که می خواهند در مردم، تشکیک ایجاد کنند البته مردم با چشم خودشان می بینند که تخت های بیمارستانی دارد خالی می شود و مرگ و میر کاهش می یابد.
وزیر بهداشت بهداشت با بیان این که متاسفانه رسانه های بیگانه و معاند در شیپور تشکیک می دمند و تمام قدرت رسانه ای خودشان را برای تخریب دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به کار می گیرند، یاد آور شد: البته این عادت امروز آنها هم نیست. گناه ما این است که می خواهیم روی پای خودمان بایستیم، ماسک، لوازم حفاظتی، واکسن و دارو بسازیم و نمی خواهیم که شما آنها را بدهید ما با شما چه کرده ایم که اینگونه خباثت می کنید و در حق ما ظلم روا می دارید؟
وی گفت: در یکی از کشورهای اطراف ما، میزان مرگ و میر روزانه بیماران، ۴ نفر و بیماران جدید ۱۲ نفر اعلام می شود اما از آن طرف از کشورهای دیگر، کمک می خواهند. خدا را شاهد می گیرم که ایران، شفاف ترین اعداد و ارقام را به دنیا اعلام می کند و ذره ای در اعلام آمار به مردم، پنهان کاری وجود ندارد اما در اوج عزت و دستاورد به ما شدید ترین حملات رسانه ای را می کنند و متاسفانه عواملی هم از درون کشور، دانسته یا ندانسته در میدان دشمن بازی می کنند و با تحلیل های غیرعلمی، در شیپور تشکیک می دمند و متاسفانه به همکاران ما از پشت خنجر زده می شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: نام و یاد شهید سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی که به سالگرد شهادتش نزدیک می شویم را پاس می داریم و خوشحالیم که گام چهارم بسیج ملی مقابله با کرونا در کشور به نام این شهید عزیز، مزیّن شده است.
وی افزود: از همراهی، همدلی و وفاق سپاه پاسداران و بسیج که نه امروز بلکه از نخستین روزهای ورود کرونا به کشور در کنار وزارت بهداشت و نظام سلامت بوده اند، قدردانی می کنیم. در اولین روزهای سختی که گرفتار کرونا شده بودیم، سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران اعلام کرد که ما درکنار شما هستیم و اصلا فکر نکنید تنها هستید. بنده با تمام وجود این صداقت، مهربانی و وفاق را از لحظات اول شیوع کرونا در کشور احساس کردم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: به سردار سلامی می گفتم که اقدامات ما پیداست اما خیلی از اقداماتی که نیروهای مسلح و سپاه برای حفظ عزت ملی انجام می دهند، ناپیدا است و به همه شهدای حریم، حرم و سلامت کشور درود می فرستم که برای حفظ این سرزمین عاشقانه تلاش کرده و به شهادت رسیدند.
نمکی یادآور شد: در شرایط بسیار سختی در کشور، گرفتار ویروس کرونا شدیم و ما کشوری بودیم که در اوج سختی های اقتصادی قرار داشتیم. سالی را سخت تر از امسال از نظر ارز و ریال نمی شناسم و اجحافی که دیوانه ای در عرصه بین المللی بر همه جهان به ویژه بر ایران روا داشت، فکر نمی کنم بعد از واقعه جانسوز عاشورا، هیچ ملتی به اندازه ایران این چنین در حصر قرار گرفته باشد.
وی ادامه داد: در شرایطی که ایران در حصر شدید قرار داشت، می خواستیم ماسک و لوازم حفاظت از مدافعان سلامت به کشور وارد کنیم اما به شدت مقابله می شد و ما را در فرودگاه های مختلف، زمین گیر می کردند و همکاران ما بدون سپر و دفاع در مقابل ویروس تن به آتش می زدند و برای بنده به عنوان فرمانده این مجموعه خیلی غم انگیز بود که سربازان خط مقدم، حداقل ها را در این تقابل ظالمانه ندارند.
بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت افزود: برای انتقال دارو و تجهیزات پزشکی، روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم اما یک موهبت الهی نصیب ما شد و با رهبری تیزبینانه و صادقانه مقام معظم رهبری به موفقیت های مناسبی رسیدیم. در جلسه قبلی ستاد ملی کرونا در مورد تفاوت های بین ایران و آمریکا صحبت می کردیم که رییس جمهور از دکتر رییسی سخنگوی ستاد پرسید که چه تفاوت هایی باعث شده تا ایران در مدیریت بیماری، جلوتر از آمریکا باشد، دکتر رییسی مطالب بسیار دقیق و علمی را بیان کرد اما بنده هم یک نکته را اضافه و تفاوت دیدگاه و نگاه دو رهبر را مطرح کردم که رهبر آمریکا هیچ پروتکلی را قبول ندارد و هیچ قید و بندی را در خصوص مسائل علمی و اخلاقی ندارد و بر عکس آن عمل می کند اما رهبر معظم انقلاب اسلامی از روز نخست، پروتکل مدارترین رهبر سیاسی، مذهبی و اعتقادی دنیا بوده است.
نمکی خاطرنشان کرد: به جز در موضوع مقابله با کرونا، بعد از دوران دفاع مقدس چنین وفاق و همدلی را حول یک محور در کشور نداشتیم و عزیزانی به ما کمک کردند. با یک شیوه بسیجی، انقلابی و جهادی به مدیریت کرونا پرداختیم. گرچه در دولت دکتر روحانی تعداد تخت بیمارستانی و پزشک و دسترسی مردم به خدمات افزایش یافت اما هنوز هم ضریب تخت به جمعیت در کشور ۱.۶ به ازای هر هزار نفر جمعیت است در حالیکه این نسبت در فرانسه ۷.۷ و در عقب افتاده ترین کشور اروپایی، ۴ تا ۵ برابر ایران است.
وی گفت: چه شد که بیماری پشت درب هیچ بیمارستانی سرگردان نشد اما دنیای مرفه که نه تنها تحریم نداشت بلکه خزانه ای پرتر هم داشت و تعداد پرستار به تخت و تخت به جمعیت آنها چند برابر ایران بود، بیمارانشان پشت درب بیمارستانها و روی چمن ها آواره شدند؟ بعد از لطف خدا، وفاق و همدلی، استفاده از شیوه دفاه مقدس بود یعنی اندوخته های ما از دفاع مقدس در اداره چنین هجمه سنگینی از ویروس به کار آمد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در مرحله اول مقابله با کرونا، سنگرآرایی و در مرحله دوم با کمک همه دستگاه ها به ویژه سازمان بسیج به سمت دشمن ناپیدا حمله کردیم. تجربه گرانسنگ همکاری با بسیج را قبلا هم از سه دهه پیش تا کنون داشته ایم. در سال گذشته با کمک بسیج ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت افراد ۴۰ تا ۷۰ ساله در کشور را پایش کردیم.
نمکی با اشاره به همکاری بسیج با وزارت بهداشت در ماه های ابتدایی امسال برای مقابله با کرونا، یادآور شد: گرچه برای ما مرگ حتی یک نفر هم در کشور غم انگیز است اما با کمک دستگاه های مختلف به ویژه بسیج به مرگ و میر روزانه حدود ۳۰ نفر رسیدیم که دستاورد بزرگی بود. در مرحله جدید که همکاری مشترکی با بسیج برای مقابله با کرونا آغاز کردیم خیلی افراد تردید داشتند چون مرگ و میر کشورهای جهان تخمین زده شده بود و برای کشور ما در همین روزها، مرگ و میر روزانه یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ نفر پیش بینی کرده بودند.
وی ادامه داد: آنچه در مورد مرگ و میر بیماران در آمریکا و اروپا توسط موسسات بین المللی پیش بینی شده بود نه تنها محقق شد بلکه مقداری هم بیشتر از پیش بینی ها، تحقق یافت و آمریکایی ها مرگ و میر بالای سه هزار نفر را تجربه کردند. بارها گفتم که برای مرگ هیچ شهروندی در هیچ کجای دنیا خوشحال نیستیم حتی آنهایی که دولت هایشان ظالمانه ترین شیوه ها را در فشار بر مردم ایران تحمیل می کنند.
وزیر بهداشت یادآور شد: در آلمان که به شدت مراقبت های خاص وجود دارد، مرگ و میر یک هزار بیمار در روز را تجربه کردند اما در ایران با لطف خدا، همت بلند عزیزانی که کنار همدیگر قرار گرفت و همدلی و کمک بسیجیان، موفقیت های خوبی به دست آمد. ما برآورد کرده بودیم که مرگ و میر روزانه بیماران را در طول یک ماه ۱۰ درصد و میزان بستری را ۳۰ درصد کاهش دهیم و وقتی این هدف گذاری را کردیم، برخی همکاران بنده با تردید به این موضوع نگاه می کردند اما محکم گفتم که بیش از این، کاهش خواهیم داشت.
نمکی تاکید کرد: کاهش مرگ و میر روزانه بیماران و همچنین کاهش بستری بیماران دو دلیل اصلی داشت؛ یکی اینکه اعتقاد داشتیم که خداوند به این حرکت ها و قدم های پاکیزه، برکت خواهد داد و دوم اینکه معتقد بودیم که این همدلی و وفاق به قدری گرانسنگ و گرانقیمت است که می شود جهان را گرفت. در این طرح، نیروهایی کار می کنند که دنبال نام، پست، آینده و جایگاه نیستند و بلکه فقط به دلیل دل سپردن به فرمان الهی و کمک به مردم در این عرصه آمدند.
وی اظهار داشت: خیلی از پزشکان، پرستاران، بهورزان، مدافعان سلامت، بسیجیان، علوم آزمایشگاهی و دیگر گروهها در طرح شهید سلیمانی مشارکت دارند که اسم شان هیچ کجا نیست. ژنرال های پزشکی ایران ممکن است در تهران جمع شده باشند اما سربازانی گمنام در نقاط مرزی در کرمانشاه، ایلام و سیستان و بلوچستان داریم. یک پزشک یک تنه ۲۴ ساعته یک بیمارستان را اداره می کند و اسم او هم هیچ کجا نیست و نمی خواهد هم باشد.
وزیر بهداشت گفت: انسان های گمنام به دلیل رضایت خدا و خدمت به مردم به صحنه می آیند و خدا به هر قدم آنها، برکت ویژه خواهد داد و خوشحالیم که امروز به جای ۱۰ درصد، شاهد کاهش ۶۰ درصدی مرگ و میر روزانه بیماران و به جای ۳۰ درصد، شاهد کاهش ۷۰ درصدی بستری بیماران کووید۱۹ در کشور هستیم. اینها دستاورد عظیم و گرانقیمتی است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، نمکی بیان داشت: همکاری های مشترک دستگاه ها به ویژه بسیج برای استمرار بسیج ملی و طرح شهید سلیمانی بسیار ضروری است تا به یاری خدا به سمت مرگ و میرهای تک رقمی در روز و به سمت صفر، حرکت کنیم؛ البته این ویروس چموشی های جدیدی در دنیا دارد و به جای خموشی به سمت چموشی و سرکشی می رود؛ بنابراین باید خودمان را مجهزتر و برای روزهای سخت، آماده تر کنیم اما تردید ندارم که با وفاق و آرایش جدید نیروها برای تهاجم به ویروس، روزهای سخت تر را با آمادگی می گذرانیم.
وی یادآور شد: کرونا و خیلی از بیماری ها می آیند و می روند اما وفاق و همدلی که در این دوران ایجاد شد برای جمهوری اسلامی ایران یک سرمایه عظیم و ماندگار برای مقابله با همه آفت های احتمالی آینده است.