به زودی زمستان به تاریخ میپیوندد/ چرا کریسمس امسال برفی نبارید؟
کریسمس امسال برای بیشتر آمریکاییها و اروپاییها بدون بارش برف سپری شد و در برخی نقاط جهان نیز حجم بارش برف زمستانی کمتر از حد معمول بود.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از همشهریآنلاین، در حالی که بارش چشمگیر برف در کشورهایی از جمله سوئد، فنلاند، روسیه و چند کشور اروپاییِ دیگر گزارش شده و دمای هوا نیز بسیار کاهش یافته اما بسیاری دیگر از نقاط جهان از جمله برخی شهرهای اروپا و آمریکا که هر سال در این فصل با حجم قابل توجهی از برف و سرمای زمستانی مواجه میشدند، امسال بارش برف کمتر از حد معمول را شاهد بودهاند.
به این ترتیب سال نو میلادی در حالی شروع شده که برخی شهرهای دنیا در فصل زمستان هنوز ظاهر پاییزی خود را حفظ کردهاند.
در چندین شهر ایالات متحده نیز تا پیش از آغاز سال نو میلادی، بارش برف کمتر از حد معمول بوده و حتی بسیاری از برنامههای ورزشی و تفریحگاههای زمستانی مانند اسکی که وابسته به برف هستند، تعطیل شدند.
بلومبرگ در مقالهای در این باره نوشت: بیایید خودمان را گول نزنیم، واقعیت این است که «برف» در حال تبدیل شده به پدیده طبیعیای است که به زودی به تاریخ خواهد پیوست.
طوفانها ادامه خواهند داشت اما در بلندمدت، زمستانهای گرمتر با بارش برف کمتر در پیش است که پیامدهای شدیدی از جمله کمبود آب و از دست رفتن فعالیت های اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
چرا کریسمس امسال برفی نبارید؟
همچنین به نوشته «تایم»، در نیویورک نیز شواهد اقلیمی نشان میدهد که این شهر مانند برخی دیگر از شهرهای ایالات متحده، تقریبا دو سال بدون برف را پشت سر گذاشته و کارشناسان احتمال دادهاند که شاید بارش برف طی روزهای آینده بتواند این طلسم دوساله را بشکند.
«مینه سوتا» هم در میانه یک زمستان گرم و بدون برف تاریخی است. بنابر گزارش «ان پی آر»، زمستان امسال در مینه سوتا تا کنون بدون برف بوده و این شرایط، مشاغل کوچکی که به بارش برف وابسته هستند را با مشکل مواجه کرده است. با این حال کارشناسان هواشناسی پیشبینی کردهاند که ممکن است در روزهای آتی بارش برف به این گرمای زمستانی تاریخی پایان دهد.
اما این زمستانِ بدون برف به آمریکا و اروپا محدود نمیشود
به گزارش شبکه تلویزیونی «ان دی تی وی»، در «گلمرگ»، مقصد محبوب توریست زمستانی در «کشمیر» که به بهشت برفی کشمیر نیز شهرت دارد و به دلیل دامنههای پوشیده از برف و جذب اسکی بازان از سراسر کشور و دنیا شناخته شده است، زمستان امسال به ندرت برفی باریده و نگرانی ها را در مورد اثرات گرمایش جهانی بر زمستانهای هند افزایش داده است.
کارشناسان آب و هوایی میگویند تغییرات اقلیمی نقش مهمی در کاهش میزان بارش برف در زمستان امسال ایفا میکند، اگرچه خاطرنشان کردند که این یک تصویر پیچیده است و سرمای شدید و «پدیدههای آب و هواییِ غیرعادی» نیز رخ میدهند.
به گزارش آسوشیتدپرس، کارشناسان معتقدند پدیده تغییرات اقلیمی در حال رسیدن به شرایط ناشناختهای است و افزایش دمای جهانی همراه با پدیده «ال نینو» منجر به ثبت رکوردهای جدیدی خواهد شد.
کارشناسان پیشبینی میکنند که در سال ۲۰۲۴ به دلیل چرخه آب و هوایی چند ساله ال نینو، رکورد دمای جدیدی ثبت شود.
بلومبرگ به نقل از گروهی از کارشناسان گزارش داد ال نینو ممکن است سازماندهی مجدد بادها را به همراه داشته باشد که احتمالا به معنای روند خشک شدن در مکان هایی است که مستعد بارندگی بیشتر هستند و بالعکس. و البته هر دوی این تغییرات بر کشاورزی تأثیر منفی خواهد گذاشت.
در همین حال سازمان ملل نیز بازگشت ال نینو را تایید کرده است. آخرین ال نینو بزرگ در سال ۲۰۱۶ رخ داد که گرم ترین سال ثبت شده در جهان است.
در این پدیده اقلیمی، بادهایی که معمولا آبهای گرم اقیانوس آرام را به غرب سوق میدهند، ضعیف میشوند. این شرایط، امکان حرکت آب گرم به سوی شرق و پراکنده شدن آن در بخش وسیعی از اقیانوس را فراهم میکند. به این ترتیب رطوبت هوا در این بخشها بیشتر میشود که چرخههای معمول جوی در اطراف جهان را تغییر میدهد.
میزان گرم شدن زمین در طولانیمدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوختهای فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتیگراد است.
هرچند جهان با وجود همه تلاشها برای مهار گازهای گلخانهای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.