۸ عادت اشتباهی که انرژی مغز را میگیرد
مواردی در سلامت مغز نقش بسزایی دارند که اگر آنها را به اشتباه انجام دهیم سلامت مغز به خطر می افتد.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران، زمانی که صحبت از سلامتی میشود چندان به یاد مراقبت از مغزمان نمیافتیم، اما برای اینکه سلامت این قسمت مهم بدن را حفظ کنیم باید از ۸ عادت مخرب پرهیر کنیم.
۱. اختلالات خواب
تمامی انسان ها از مواردی که می تواند سلامت بدن و به خصوص مغز را به خطر بیاندازد آگاهی دارند، اما متاسفانه آن ها را انجام میدهند. برای مثال کمبود خواب میتواند از دلایل زوال عقل باشد و در نهایت افراد را به دچار بیماری آلزایمر کند، لذا توصیه می شود ساعات خواب منظمی داشته باشید.
۲. تنهایی
آنچه در زندگی همه ما مهم و کاربردی می تواند باشد احساس واقعی ارتباط با دیگران است، افرادی که این ارتباط واقعی را حتی با چند دوست صمیمی دارند، خوشحالترند و همین امر باعث می شود مغز آن ها درگیر نشده و به آلزایمرمبتلا نشوند.
۳. خوردن غذاهای ناسالم
قسمتهایی از مغز که با یادگیری، حافظه و سلامت روان مرتبط هستند، در افرادی که به صورت طولانی مدت از همبرگر، چیپس و نوشابه استفاده می کنند، کوچکتر است. البته با جایگزین کردن انواع توتها، غلات سبوسدار، مغزیات و سبزیجات برگ سبز می توان عملکرد مغز را حفظ کرد و احتمال بروز زوال عقل را به سرعت کاهش داد.
۴. صدای بلند هدفون
صدای بلند موسیقی با استفاده از هدفون میتواند تنها در مدت ۳۰ دقیقه به شنوایی شما آسیب وارد کند، البته کاهش شنوایی در بزرگسالان مسن با مشکلات شدید مغزی همچون آلزایمر و از بین رفتن بافت مغز بیشتر دیده می شود.
افراد جامعه باید توجه داشته باشند هرچه بیتحرکتر باشند احتمال ابتلا به زوال عقل در آن ها بالاترمی رود، البته نباید از ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و فشار خون نیز غافل شد.
۶. استعمال دخانیات
استعمال دخانیات در گام اول بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی و فشار خون را برای افراد مصرف کننده به ارمغان میآورد، همچنین سیگار و دیگر مواد دخانی پتانسیل کوچک شدن مغز را دارند به طوری که می توانند احتمال ابتلا به زوال عقل از جمله آلزایمر را در افراد دو برابر بالا ببرند.
۷. پرخوری
پرخوری یکی از عادتهای مخرب مغز است، مصرف بیش از حد غذا حتی نوع مناسب، شبکه های ارتباطاتی مغز را درگیر کرده و مغز به اشتباه به بدن دستور پرخوری می دهد و همین امر باعث به هم ریختگی سیستم بدن می شود.
۸. تاریکی
عدم و یا کاهش دریافت نور طبیعی به بدن احتمال افسرده شدن را در افراد تقویت می کند به طوری که می توان گفت روند مغز با کندی رو به رو خواهد بود، زیرا طبق تحقیقات نور خورشید می تواند عملکرد مغز را بهینه کند.