ایران در این بخش، یکی از عقب‌ترین نظام‌های سیاسی جهان است!

عبدالله شهبازی، استاد و پژوهشگر حوزه علوم سیاسی در تحلیلی به دوران جدید حکمرانی در کشور اشاره کرده است.

 

به گزارش تازه نیوز، عبدالله شهبازی معتقد است در ایران و در حکمرانی جدید عقب هستیم. او با انتشار مطلبی در کانال اطلاع‌رسانی خود، نوشت: دوران جدیدی شروع شده که در ابتدای آن هستیم. عصر انقلاب سایبری. دنیای مجازی دیگر خیلی غیرواقعی نیست مثل دورانی که ابزارهای نوینی مثل نشریات چاپی و بعد رادیو و بعد تلویزیون و سپس ویدئو و بعد ماهواره ارتباطات میان انسان‌ها را سامان می‌داد. ظهور و شیوع ویدئو و ماهواره پس از انقلاب است. در همین دوران است که درواقع از اول هزاره سوم میلادی یعنی بیست سال اخیر انقلاب سایبری خیلی جدی و فراگیر شد. این ارتباطات مجازی بر همه شئون زندگی بشر تأثیر گذاشته و خواهد گذاشت. هنوز در اول راهیم.

عصر «ملت- دولت‌ها» یا عصر ناسیونالیسم از سده نوزدهم میلادی شروع شد. و در سده بیستم میلادی به اوج رسید. شاخصه این عصر حاکمیت ملی دولت‌هاست در محدوده جغرافیایی معین. وسائل ارتباط جمعی،‌ مثل نشریات چاپی و رادیو و تلویزیون، از ابزارهای اصلی تأمین این حاکمیت دولت‌ها بر مردم ساکن مرزهای جغرافیای آنان بود. این ابزار قطعاً‌ از دستشان گرفته شده. ارتباطات سایبری فرهنگ‌های جدیدی را شکل می‌دهد. در این فضای نو امکان تحمیل دیدگاه‌های دولت‌ها (دولت به معنای عام، نه فقط قوه مجریه) بر اتباع‌شان غیرممکن می‌شود. نسل‌های جدیدی که در فضای دنیای سایبری پرورش پیدا می‌کنند در برخی موارد، مانند جامعه ما، به کلی بیگانه می‌شوند. با فرهنگ و نگا‌ه‌های رسمی دولت‌ها و حتی گاه در تعارض قرار می‌گیرند مگر اینکه دولت‌‌ها بتوانند خود را با این فضای نو منطبق کنند و در جهان سایبری حرفی برای گفتن داشته باشند.

عبدالله شهبازی در پایان یادداشت خود تاکید می‌کند: در جهان کنونی، و خیلی بیشتر در جهان یکی دو نسل آینده، حرف اول و آخر را توانمندی در دنیای مجازی می‌زند. فکر کنم از این منظر نظام سیاسی ایران یکی از عقب‌ترین نظام‌های سیاسی جهان باشد. آنهم در تعامل با دنیای جدید سایبری که هنوز می‌خواهد و تصور می‌کند می‌تواند با ابزارهای دوران گذشته به سیاق گذشته حکمرانی کند.

حکمرانی مجازی

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.