5 اشتباه رایج در بازاریابی و تبلیغات محتوایی

تا به حال به این فکر کرده­اید چرا بعضی از کسب و کارهای آنلاین که از بازاریابی محتوایی استفاده می­کنند با شکست روبرو می­شوند و یا حداقل استقبال چشمگیری از آن­ها نمی­شود؟  دلیل آن اشتباهاتی ست که در مسیر بازاریابی محتوایی طی کرده اند.

مگر بازاریابی محتوایی چیست و چه اهمیتی دارد؟ که می­تواند روی کسب و کار افراد این چنین تأثیر بگذارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به یک تعریف از بازاریابی محتوایی برسیم.

بازاریابی محتوایی چیست؟

بازاریابی محتوا، مسیر و برنامه‌ای است که در آن محتواهای متنی، صوتی و تصویری مرتبط با کسب و کار تولید می­شود تا بتواند مخاطبان را درگیر کند و در نهایت آن­ها را به مشتری تبدیل کند. البته توجه کنید که منظور ما تبلیغ مستقیم نیست. بلکه تولید محتوای ارزشمند برای مخاطب است تا در نهایت مخاطب به مشتری تبدیل شود. بازاریابی محتوایی آنقدر تأثیرگذار است که رعایت اصول آن حتماً به بیشتر دیده شدن برند شما کمک می­کند همانطور که اشتباهات بزرگ در آن می­تواند کمر کسب و کار شما را خم کند. در ادامه به 5 مورد از این اشتباهات اشاره می­کنیم با این امید که شناخت این اشتباهات دری به روی ما باز کند که آن­ها را مرتکب نشویم.

5 اشتباه رایج در بازاریابی و تبلیغات محتوایی

در بازاریابی محتوا ممکن بعضی چیزها شما را از رسیدن به نتیجه دور کند که این 5 اشتباه از مهم‌ترین آنها است.

1.نداشتن استراتژی محتوا

نداشتن یک استراتژی درست در نوشتن باعث می­شود شما محتوای تکراری و بدون فکر تولید کنید. اینکه شما دقیقاً نمی­دانید کی و کجا چه کاری انجام دهید یعنی استراتژی محتوای درست و منطقی ندارید. به این دلیل کلافه و سردرگم می­شوید. برای تعیین استراتژی یک تقویم محتوا تهیه کنید تا بدانید در چه حوزه­ای با چه قوانینی باید محتوا تولید کنید. چهارچوب­ها و خط قرمزها را مشخص کنید. یک نقشه­ی راه تا رسیدن به هدف نهایی ترسیم کنید. هدف بزرگتان را به هدف­های کوچکتر، کوتاه مدت و راحت الوصول تقسیم کنید و برای هر کدام مدت زمان تعیین کنید. پس از تیک خوردن این هدف­های کوچک که همه در راستای هم و برای رسیدن به هدف بزرگتان تعریف شده­اند، شما به هدف اصلی خود می­رسید. همه­ی این­ها با داشتن برنامه و استراتژی راه امکان پذیر است.

بدون استراتژی مناسب، بازاریابی محتوا عملاً بدون نتیجه و بی‌‌فایده است؛ پس لازم است که با دانش کافی و مهارت لازم به تدوین استراتژی بپردازیم.

اگر می‌خواهید یک استراتژیست محتوای تمام عیار شوید، «دوره استراتژی محتوای نوین» را از دست ندهید چون در پایان دوره شما قادر خواهید بود برای هر کسب و کاری نقشه راه بچینید و محتوا را به عنوان ابزاری برای رشد آن استفاده کنید.

2.فقط به فکر تولید محتوا نباشید!

در تولید محتوا به دنبال انبار کردن محتوا نباشید. متأسفانه بسیاری از محتواسازان فقط محتوا تولید می‌کنند تا صرفاً یک آپدیتی صورت گرفته باشد. این گونه افراد به تولید محتوا معتاد می­شوند و با کمترین توجه به نیاز مخاطب محتواهای بی­کیفیت و بی­مصرف تولید می­کنند. به عنوان یک تولید کننده­ی محتوا در نظر داشته باشید همیشه کیفیت مهمتر از کمیت است. قرار نیست فقط یک محتوا را تولید و منتشر کنید بلکه قرار است محتوای باکیفیت تولید کنید. باید محتوایی تولید کنید که نیاز کاربر را در حوزه کاری­تان برطرف سازد و علاوه بر علاقمند کردن کاربر به محتوا، اعتماد وی را نیز جلب کند. پس زمان بگذارید و اصول و قواعد بازاریابی محتوا را به درستی رعایت کنید تا به نتیجه­ی دلخواه برسید. کاربر به محتوای باکیفیت اهمیت می­دهد نه به کمیت آن. پس فراموش نکنید کیفیت، کیفیت، کیفیت!

آیا می‌شود برای تولید محتوا از هوش مصنوعی استفاده کرد؟

بله می‌شود. ولی سعی کنید در محتوای متنی از هوش مصنوعی به عنوان دستیار استفاده کنید و بعد از تولید محتوا با هوش مصنوعی با توجه به نیاز کاربر آن را ادیت کنید تا به کیفیت دلخواه شما و مخاطب برسد.

3. غلط­های املایی و دستوری

برای یک تولید کننده­ محتوا تولید مقاله­هایی با غلط­های املایی و نگارشی دور از انتظار است! این طور نیست؟ غلط­های املایی و دستوری به مخاطب حس بی‌اهمیت بودن را القا می­کند و چهره­ی برند شما را در ذهن مخاطب تیره می­کند. غلط املایی در محتوانویسی، از اهمیت بالایی برخوردار است برای ایجاد حس اعتماد خواننده حتما محتوایتان را ویراستاری کنید. برای این کار می­توانید از نرم افزارهای ویرایش متن استفاده کنید و یا از یک ویراستار کمک بگیرید. حتما حواستان هست منظورمان غلط­های املایی یا دستوری نیست که به عمد و برای جلب توجه مخاطب در تکنیک­های تبلیغاتی بکار می­برند. پس: لتفن قلت ننویصیم.

4. آمار و اطلاعات تحلیلی را آنالیز نمی­کنید.

زمانی که محتوای قابل قبولی ارائه نمی­کنید و از آن بازخورد دلخواهتان را نمی­گیرید، باید به دنبال چرایی آن باشید. البته در محتواهای موفق و قابل دفاع هم همین است. یعنی شما باید هم علت تجربه­های موفق­تان را جستجو کنید و هم علت تجربه­های ناموفق (برای ما شکست معنایی ندارد ما برای آنالیز به هر دو تجربه نیاز داریم.) کدام پست و استوری شما بیشترین بازدید را داشته است؟ علت آن چیست؟ ورودی سایت شما چه زمانی بیشتر است؟ مخاطب شما چه افرادی هستند؟ و خیلی اطلاعات مهم و با ارزش دیگر که از آنالیز بدست می­آید. شما می­توانید با استفاده از ابزارهایی که این کار را برایتان انجام می­دهند اطلاعات خوبی استخراج کنید.

5. زود تسلیم شدن

بازاریابی محتوا یک استراتژی بلند مدت است انتظار نداشته باشید یک شبه وایرال شوید. هر چند گاهی شانس با بعضی برندها یار است و خیلی زود آن­ها را به نتایج دلخواهشان نزدیک می­کند. اما یادتان باشد شما برای دیده شدن نیاز به تلاش بیشتری دارید. ریتیکا پیوری، یکی از اعضای تیم محتوای SmarterCX درباره این اشتباه می‌گوید: «بزرگترین و تنها موضوعی که من را در بازاریابی محتوایی آزار می­دهد این است که بعضی کمپانی­ها به جای اینکه به دنبال دستاوردهای طولانی مدت باشند، در جستجوی نتایج سریع هستند. مخاطبان انسان‌ها هستند نباید با آن‌‌ها رفتاری شبیه ماشین داشت.» پس صبور باشید و از اصول خود تخطی نکنید تا به مرور زمان به نتیجه­ی دلخواه برسید.

حرف آخر

برای اینکه راه اشتباهی نروید می­توانید اشتباهات دیگران را ببینید و درس بگیرید. ما چند نمونه اشتباه رایج بازاریابی محتوایی را بیان کردیم. نمونه‌ها بیش از این حرف­هاست. به سرچ خود ادامه دهید و از اشتباهات دیگران در راستای تقویت عملکرد خود استفاده کنید. امیدوارم خواندن این مقاله به شما کمک کرده باشد تا شما مرتکب این اشتباهات نشوید و بتوانید با بازاریابی محتوایی روز به روز کسب و کارتان را رونق بیشتری بدهید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.