صفر تا صد راه اندازی کافه رستوران + شرایط و هزینه ها
برای راه اندازی کافه رستوران برای چه کارهایی کرد؟ مراحل راهاندازی به چه ترتیب هستند و چه چیز موفقیت کسبوکار شما را تضمین میکند؟
راه اندازی کافه رستوران یک فرآیند پیچیده با مراحل مختلف است که باید با رعایت اصول مدیریت بازرگانی برای تضمین آینده کسبوکار انجام شود. برخورداری از تخصص، استفاده از ایدههای نو و کاربردی، مدیریت صحیح بودجه و هزینهها از عوامل دیگری هستند که هنگام شروع کار و راهاندازی یک کافه رستوران باید به آن توجه کنید. در این مقاله برای علاقهمندان ورود به این عرصه درخصوص صفر تا صد راه اندازی کافه رستوران صحبت خواهیم کرد. اگر میخواهید با یک طرح کلی برای اجرای چنین پروژهای آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
اولین قدم راهاندازی کافه رستوران؛ برنامهریزی و انجام تحقیقات اولیه
اولین قدم برای راهاندازی یک کافه رستوران، تدوین و تحقیق در مورد ایده و طرح تجاری است. این مرحله اهمیت بالایی دارد؛ زیرا پایه و اساس همه مراحل بعدی را تشکیل میدهد. مجموعه کارهایی که باید در مرحله برنامهریزی انجام دهید شامل موارد زیر میشود:
- تحقیق و تحلیل بازار: با نیازها و ترجیحات مشتریان محلی، سبک زندگی آنها و نحوه پاسخگویی مناسب به نیازهایشان آشنا شوید. همچنین به تحلیل رقبا در منطقه موردنظرتان و بررسی نقاط قوت و ضعف و نحوه جذب مشتریان توسط آنها بپردازید.
- ایدهپردازی و تعیین کانسپت: نوع کافه رستوران، سبک دکوراسیون و فضاسازی و منو اولیه را مشخص کنید. این مرحله نقش کلیدی در تعیین هویت و جذب مشتریان دارد و حتی میتواند تعیینکننده موفقیت یا شکست کسبوکارتان باشد.
- تدوین طرح تجاری: برخورداری از یک طرح تجاری (Business Plan) به شما کمک میکند تا کلیه جنبههای کسبوکارتان را بهطور جامع و دقیق بررسی کرده و برای هر بخش آن برنامهریزی کنید. این طرح بهعنوان نقشه راه برای کسبوکار شما عمل میکند و برخورداری از آن برای جذب سرمایهگذاران و دریافت وامها نیز موثر است.
- برنامهریزی مالی و تامین سرمایه: در این مرحله باید یک تخمین از هزینههای مربوط به راهاندازی کسبوکار از جمله اجاره یا خرید مکان، قیمت تجهیزات آشپزخانه صنعتی و اخذ مجوزها داشته باشید. همچنین راههای تامین سرمایه را تعیین کنید.
- انتخاب مکان مناسب: یکی از کارهای مهم در مرحله برنامهریزی و تحقیق، انتخاب محل مناسب برای راهاندازی کافه رستوران است. با در نظر گرفتن نیازهای بازار هدف و تحلیل رقبا، مکانهای پرتردد و با دسترسی آسان را بررسی کنید.
با برخورداری از یک برنامهریزی دقیق و جامع میتوانید به آینده کسبوکارتان امیدوار و نسبتبه موفقیت کافه رستورانتان در بلندمدت مطمئن باشید.
دومین مرحله؛ کسب مجوز کافه رستوران
دریافت جواز کسب و مجوزهای مربوط به کافه رستوران یکی از مهمترین مراحل راهاندازی است؛ اخذ مجوزها، قانونی بودن کسبوکار و عملکرد بهداشتی و مطابق با استانداردها و مقررات را تضمین میکند. به کمک مجوز کافه رستوران میتوانید بهصورت رسمی فعالیت کرده و از بروز مشکلات قانونی جلوگیری کنید. همچنین کسب مجوزها یک فاکتور مهم برای جذب اعتماد مشتریان محسوب میشود.
با مراجعه به سامانه ثبتنام مجوز رستوران که بخشی از درگاه ملی مجوزهای کشور است میتوانید برای اخذ جواز کسبتان اقدام کنید. شما علاوهبر جواز کسب، به مجوزهای دیگری مانند مجوز بهداشت و سلامت، مجوز آتشنشانی و مجوز تابلو و علائم نیز احتیاج دارید. برای دریافت مجوز بهداشت باید سلامت و ایمنی تجهیزات رستوران و رعایت استانداردهای بهداشتی در آشپزخانه توسط بازرس بهداشت تایید شود. همچنین سالن و محل پذیرایی از مشتریان نیز باید مطابق با استانداردهای تعیینشده توسط سازمان بهداشت باشد.
مرحله سوم؛ تامین بودجه موردنیاز برای راهاندازی کافه رستوران
تامین بودجه و هزینه راه اندازی کافه رستوران موضوعی نیست که امکان بیتفاوت رد شدن از کنار آن وجود داشته باشد. تامین بودجه بهمعنای جمعآوری منابع مالی لازم برای پوشش هزینههای مختلف راهاندازی و عملیاتی است. این بودجه شامل هزینههای اجاره یا خرید مکان، تجهیزات آشپزخانه، مواد اولیه، دکوراسیون و تجهیزات پذیرایی، حقوق کارکنان، بازاریابی و سایر هزینههای جاری میشود. بدون بودجه کافی امکان راهاندازی کسبوکار براساس ایدهآلهای معمول وجود ندارد و ممکن است در همان ابتدای مسیر برای پوشش هزینههای عملیاتی با مشکلات جدی مواجه شوید.
بودجه موردنیازتان برای راهاندازی کافه و رستوران را میتوانید از محل پسانداز شخصی، وامهای بانکی، سرمایهگذارهای خصوصی، شرکای تجاری یا وامهای دولتی تامین کنید. برای جلوگیری از کمبود بودجه، هزینههای راهاندازی و عملیاتی را با دقت تخمین بزنید. همچنین بهجای وابستگی به یک منبع مالی، منابع مالی مختلف را بررسی و استفاده کنید. برخورداری از یک برنامه مالی دقیق و مدیریت مالی موثر به جلوگیری از مشکلات نقدینگی و مالی کمک میکند.
مرحله چهارم؛ تامین تجهیزات موردنیاز برای آشپزخانه کافه رستوران
تهیه تجهیزات آشپزخانه نقش موثری بر کیفیت خدمات و کارایی عملیات روزانه دارد. با انتخاب تجهیزات مناسب و با کیفیت میتوانید فرآیندهای کاری را بهبود دهید که به ارتقای تجربه مشتریان منجر میشود. بیتوجهی به این مرحله از راهاندازی کافه رستوران عواقبی مانند کاهش کیفیت خدمات، هدر رفتن منابع و افزایش هزینههای عملیاتی را به همراه دارد. لیست تجهیزات موردنیاز برای راهاندازی یک کافه رستوران و عملکرد مناسب و بهینه به شرح زیر است:
- اجاق گاز صنعتی
- فر صنعتی (فر پیتزا، فر کانکشن، فر کانوکشن)
- دستگاه گریل
- سرخکن صنعتی
- میزهای کار استیل
- خردکن و برشدهندههای صنعتی
- مخلوطکن صنعتی
- آبمیوهگیری
- یخچال و فریزر صنعتی
- ماشین ظرفشویی رستورانی
- سینک شستوشو
- دستگاه اسپرسوساز
- آسیاب قهوه
- یخساز
هنگام انتخاب و خرید تجهیزات آشپزخانه کافه رستوران به کیفیت و دوام، ظرفیت و توان، سهولت استفاده و نگهداری، مصرف انرژی، قیمت، گارانتی و خدمات پس از فروش و ابعاد و فضای آشپزخانه توجه داشته باشید.
مرحله پنجم؛ انتخاب مکان مناسب برای کافه رستوران
در زمان راهاندازی یک کافه رستوران، توجه به محل آغاز فعالیت کسبوکار و انتخاب یک مکان مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. کافه رستورانی که از نظر دسترسی در مکان مناسبی قرار دارد و المانهای بصری برای دیده شدن را رعایت کرده است، در جذب مشتریان موفقتر عمل میکند. درنتیجه فروش و درآمدتان افزایش مییابد. بهتر است مکانهای پر رفتوآمد را برای راهاندازی کافه رستورانتان انتخاب کنید. همچنین حضور در خیابانهای اصلی یا نزدیک به تقاطعها به بیشتر دیدهشدن و جذب مشتریان کمک میکند. توجه به ترکیب گروههای سنی، درآمد و فرهنگی نیز در انتخاب مکان مناسب برای کافه رستوران نقش موثری دارد. این اطلاعات به طراحی منوی مناسب نیز کمک میکنند. این نکته را هم فراموش نکنید که مکان باید فضای کافی برای ایجاد یک محیط دلنشین و جذاب داشته باشد. همچنین باید بتوان دکوراسیون و طراحی داخلی را مطابق با کانسپت کافه رستوران تغییر داد.
برنامهریزی، تعهد و اشتیاق؛ ضمانت موفقیت برای راه اندازی کافه رستوران
در این مقاله با مراحل اصلی و اساسی راه اندازی کافه رستوران آشنا شدیم. بهعنوانی فردی که قصد قدم گذاشتن در این مسیر دارد، باید به جزییات توجه کنید و صبر و پشتکار بالایی داشته باشید. با یک برنامهریزی دقیق و تامین بودجه مناسب میتوانید با قدمهای مطمئنتری به این عرصه وارد شوید. برای آشنایی مخاطبان و جذب مشتری نیز، برنامهریزی برای بازاریابی و تبلیغات را فراموش نکنید. دریافت راهنمایی از یک مشاوره راهاندازی کسبوکار، به طی کردن اصولی مراحل تاسیس و موفقیتتان در آینده کمک میکند.