مردم از این صحنههای خشونتبار خسته شدهاند/ آقای پزشکیان جلوی این بیقانونی را بگیرید!
طبق آنچه در قانون به طور مشخص آمده، رفتار ماموران با دو دختر نوجوان خلاف قانون بوده و باید در دادسرا مورد محاکمه قرار بگیرند. پزشکیان هم از دیده جامعه باید با این پدیدهها مقابله کند. سبد رأی او توان تحمل چنین اتفاقاتی را به صورت متداوم و در قالب تکرار رویههای دولت رئیسی ندارد. اگرچه اصلاح طلبان کماکان مواضع محافظه کارانهای دارند.
به گزارش تازهنیوز، رویداد۲۴ نوشت: در پی انتشار ویدئویی که در روزهای اخیر از برخورد گشت ارشاد با دو دختر نوجوان، انتقادات بسیاری به پزشکیان وارد شده است. بخش قابل توجهی از افکار عمومی معتقد است که پزشکیان باید جلو رفتارهای تند وزارت کشور را میگرفت و به عنوان مجری قانون از این سبک رفتارها جلوگیری کند.
هوشنگ پوربابایی، وکیل پایه یک دادگستری، معتقد است که برخوردهای تند با حجاب خلاف قانون است و طبق ماده ۶۳۸ و قانون امر به معروف، حق برخورد تنشآمیز وجود ندارد؛ او در اینباره میگوید: «اول باید راجع به قانون صحبت کنیم که مجریان این کار موافق قانون هستند یا خیر و آیا رئیسجمهور هم میتواند این کار را محدود کند یا خیر؛ ما درباره حجاب ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی را داریم که میگوید در صورتیکه زنان به صورت بدحجاب در خیابانها حضور پیدا کنند، اینها یا حبس و یا جریمه میشوند. چون حبس این جرم درجه ۸ تلقی میشود، دادگاه آن را به جریمه نقدی تبدیل میکند. مقرره دیگر قانون امر به معروف و نهی از منکر است، آنجا هم قانونگذار به امر به معروف چنین اجازه برخوردی را نداده است. برخوردهای این چنینی خشونتآمیز و غیرقانونی است. بنابراین اینها حق برخوردهای این چنینی را ندارند و باید در دادسرا نظامی و با ورود شخص دادستان، محاکمه شوند.»
- بروید سراغ دزدان و آدمکشان، دست از سر دختران ما بردارید
- آذریجهرمی از برخورد گشت ارشاد با دو دختر نوجوان شاکی شد؛ «همون دختر کم حجاب، دخترِ منه…»
پوربابایی معتقد است که پزشکیان به عنوان مجری قانون، میتواند و باید جلو بیقانونی در حوزه حجاب را بگیرد؛ او میگوید: «پزشکیان مجری قانون اساسی است و حقوق ملت در فصل سوم قانون اساسی آمده است. اصل ۱۱۳ به رئیسجمهور اختیار داده که موارد اجرای قانون اساسی را به مقامات تذکر دهد. اینکه ضابط قضایی تحت نظر وزارت کشور این کار را کرده، تحت نظر رئیسجمهور است. اینکه مردم فقط مکلف به اجرا قانون هستند و نیرو انتظامی حق داشته باشد هرکاری بکند، تعادل بین مردم و حکومت از بین میرود. اینکه مردم باید قانون را رعایت کنند، مجریان هم باید قانون را رعایت کنند. هرکسی با هر وسیلهای نباید با مردم هرطوری که میخواهد برخورد کند. پزشکیان حتماً موظف است که از برخوردهای این چنینی جلوگیری کند. اگر ضابط تشخیص دهد که جرم مشهود رخ داده است، به صورت مسالمتآمیز ابزار جرم را تهیه کند و به قوه قضاییه ببرد. رئیس جمهور قطعاً باید تذکر لازم را به ضابط و وزارت کشور بدهد. دادسرا نظامی باید به این پرونده ورود کند و فیلمهای منتشرشده نشان میدهد که اقدامی غیرقانونی از سوی نیروهای مسلح رخ داده است.»
حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاحطلب، معتقد است که تغییر وزیر کشور در شرایط فعلی با این توجیه کار عجولانهای است؛ او میگوید: «در شرایطی که ما رئیسجمهور قانونی و مستقر داریم، اما دولت همراه ایشان را نداریم، طرح این مطالبه که آقای پزشکیان وزیر کشور را به دلیل این صحنهٔ تأسفآور حذف کند، با منطق حکمرانی مناسب نسبتی ندارد. در حقیقت این نوع تقاضا کردن از آقای پزشکیان که هنوز پروژهی دولتسازیاش را به انتها نرسانده، درست نیست. باید به ایشان فرصت داده شود که به تکمیل دولت بپردازد. ایشان وارد مناقشهای میشود که برای حل آن، سازمان و مدیریت مناسب ندارد.»
رسولی معتقد است که طرح نور نوعی دخالت در زندگی مردم است و باید تغییراتی در آن داده شود؛ او میگوید: «در اینکه مدیریت طرح گشت ارشاد یا طرح نور که به نوعی مداخله در سبک زندگی مردم است، باید تعیین تکلیف شود و یکی از وعدهها و شعارهای آقای رئیسجمهور، عمل به این وعده بوده است. اینکه چگونه و کی باید این وعده محقق شود، مجرای عمل آن از طریق وزیر کشور دولت پزشکیان است که طی روزهای آینده مشخص میشود و چگونگی آن هم باید از طریق ساز و کارهای خود وزارت کشور و با هماهنگی دولت و قوه قضاییه و شورای امنیت باشد. جامعه از این صحنهها آزرده است و جامعه هم خواهان کاهش مداخله دولت در زندگیشان هستند. این مطالبه البته نباید شتابزده بررسی شود. »
طبق آنچه در قانون به طور مشخص آمده، رفتار ماموران با دو دختر نوجوان خلاف قانون بوده و باید در دادسرا مورد محاکمه قرار بگیرند. پزشکیان هم از دیده جامعه باید با این پدیدهها مقابله کند. سبد رأی او توان تحمل چنین اتفاقاتی را به صورت متداوم و در قالب تکرار رویههای دولت رئیسی ندارد. اگرچه اصلاح طلبان کماکان مواضع محافظه کارانهای دارند.