افشاگری فلاحت پیشه از آمار فساد در کشور براساس نرخ دلار
حشمتالله فلاحت پیشه گفت: در برخی از سالها میزان پروندههای فساد اعلامی بیش از عملکرد عمرانی آن سال بوده است.
به گزارش تازهنیوز، حشمتالله فلاحت پیشه گفت: در برخی از سالها میزان پروندههای فساد اعلامی بیش از عملکرد عمرانی آن سال بوده است. در کشور ما هفتاد و پنج درصد بودجه کشور، بودجه شرکتهای دولتی است. یک سری موسسات هم هستند که اصلا انتصابی هستند و بودجهشان خارج شمول است. دیوان محاسبات نمیتواند ورود کند که کجاها گرفتهاید و خرج کردهاید
به نقل از خبرآنلاین، حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی، در بخشی از گفت و گوی خود با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره رویکرد دولت سیزدهم با دولت چهاردهم درباره حقوقهای نجومی و فساد گفت: معتقدم فساد در ایران فراجناحی است، هیچ جناحی نمیتواند بگوید معصوم هستم. دلیلش این است که در نظام اقتصادی، نظام حقوق و مزایا و امتیاز در ایران به حدی اجازه سوء استفاده داده شده که خیلی از افراد وسوسه میشوند. افراد امانتدار میشوند و امانت را برای خود بر میدارند. لذا هیچ جناحی نمیتواند بگوید از فساد مصون هستم. برآوردی که من کردهام از سال ۱۳۷۰ تا چای دبش، پولهایی که دچار فساد شدند، بر اساس نرخ دلار روز بیش از ۵۰ و چند میلیارد دلار بوده است.
وی گفت: این که چقدر برگشته یا برنگشته این علیالسویه است. در یکی از مصاحبهها گفتم کره جنوبی زمانی که به خاطر افول جهانی بورس ورشکسته شد، دولت اعلام ورشکستگی کرد در صندوق بانک جهانی، ۵۷ میلیارد دلار به او دادند و زمام اقتصاد خود را دست آنها داد تا از ورشکستگی نجات پیدا کردند و الآن اقتصاد هفتم دنیا است. این پول رقم فسادهایی که اعلام شده است که مثلا ۳ و نیم میلیارد دلار… جالب است یکی از نشریات به من زنگ زد که آمار را از کجا آورده اید؟ گفتم جوری حرف میزنید که انگار خودتان درگیر قضیه هستید. گفت این سیاه نمایی است. ریز آن را در آوردم. یک سری خردهها مانند تعاونیهایی که رحم نکردند و ۲۳۰ میلیارد را حذف کردم. به نرخ دلار روز دیدم از این بیشتر است.
فلاحتپیشه در پاسخ به این سوال که از چه منابعی استفاده کردید، گفت: کل منابعی که سرچ کردم و داشتم و یک سری تحقیق و تفحصهایی که دسترسی داشتیم. من همه کارهایم در گذشته را یادداشت میکنم. بعد آن شخص را که برای روزنامهای بود، احساس کردم سر قضیه چای دبش ناراحت بود. گفت چرا این را زیاد حساب کردهاید؟ گفتم من حساب نکردهام. به او جواب ندادم. ولی به مسئولش پیام دادم و گفتم این را ریز درآوردهام و بیشتر میشود و گفت منتشر نکن و رهایش کن. میخواهم بگویم این درد آور است.
وی افزود: در برخی از سالها میزان پروندههای فساد اعلامی بیش از عملکرد عمرانی آن سال بوده است. در کشور ما هفتاد و پنج درصد بودجه کشور، بودجه شرکتهای دولتی است. یک سری موسسات هم هستند که اصلا انتصابی هستند و بودجهشان خارج شمول است. دیوان محاسبات نمیتواند ورود کند که کجاها گرفتهاید و خرج کردهاید؟ در قضیه دولت هم مانند وام، تسهیلات، پولی که هست، خیلیها را امانتدار میبینید و طرف خیانت میکند. لذا معتقدم چپ و راست اگر وجدان نداشته باشند گرفتار فساد مالی میشوند. مگر این که ساختاری باید این مسائل حل شود. معتقدم کشور باید شفافیت مالی داشته باشد. آقای پزشکیان میگوید FATF داخلی، حداقل در یک سال اول این را درست کنید که معتقدم درست نمیشود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: وقتی شما کنوانسیونهای بین المللیات با کاسبان تحریم دچار منع و چالش میشود چه برسد به داخل. اگر اجازه میدادند تا به حال اجازه شفافیت داده بودند، منافع خیلیها به خطر میافتد. اصلا خیلی از افراد جاهایی نشستهاند که برای خودشان نیست. ملکهایی به نام خودشان کرده اند که به نام خودشان نیست. از امتیازاتی استفاده کردهاند که برای خودشان نیست. شما میخواهید این مسائل را با شعار حل کنید؟ باید بپذیریم که فساد در کشور ما متاسفانه ساختاری شده است.