تروریست‌ها با چه ترفندی قوم بلوچ را جذب خود می‌کنند؟

برخورد بعضا قهری با سوخت برانی که به خاطر فقر به این کار پرخطر مشغول می‌شوند و سایر شائبه‌هایی که توسط رسانه‌های معاند به جامعه بلوچ القا می‌شود؛ به ابزار گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب برای توجیه اقدامات تروریستی و یارگیری از میان جامعه هدف تبدیل شده است.

روزنامه جمهوری اسلامی به این سوال پاسخ داد که قوم بلوچ چگونه هدف تروریست‌ها شد؟

مدتی است که شائبه تغییر ترکیب جمعیتی منطقه بلوچستان در قالب طرح توسعه سواحل مکران، توسعه نیافتگی تاریخی استان، نبود اراده‌ای قوی برای به فعلیت رساندن ظرفیت‌های بالقوه، عدم تکمیل زیرساخت‌های حیاتی استان، کمبود قابل اعتنای مشاغل مولد، وجود فقر، فلاکت، برخورد بعضا قهری با سوخت برانی که به خاطر فقر به این کار پرخطر مشغول می‌شوند و سایر شائبه‌هایی که توسط رسانه‌های معاند به جامعه بلوچ القا می‌شود؛ به ابزار گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب برای توجیه اقدامات تروریستی و یارگیری از میان جامعه هدف تبدیل شده است، اما شوربختانه متولیان امر در سطح ملی و استانی برای رفع شائبه و جهاد تبیین مورد تاکید رهبری انقلاب اقدامی نکرده‌اند.

این روزنامه افزوده است: سیستان و بلوچستان به دلیل وجود اقوام گوناگون، ادیان متنوع، تکثر نهادهای قدرت، کارشناسی نبودن نحوه تقسیمات کشوری بازمانده از سال 1307ش، کدورت‌های حاصل از رخدادهای گذشته، تکاپوهای هدفمند گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب، تمایز‌گذاری قومی، فقدان پیوست‌های اجتماعی طرح‌ها، یکی از پیچیده‌ترین و دشوار‌ترین حوزه‌های حکمرانی کشور محسوب می‌شود. لذا باید برای ریشه‌های مناقشه تدابیری اتخاذ کرد. راه حل مشکلات منطقه صرفا از مسیر اجرای طرح‌های عمرانی نمی‌گذرد، قطعا این اقدامات برای توسعه سیستان و بلوچستان لازم است، اما بدون کار فرهنگی نمی‌توان توسعه را محقق کرد. با توجه به اینکه تمایز‌گذاری و اشاعه هویت بومی در سیستان و بلوچستان افزایش یافته و برخی با چاشنی جعل تاریخ، اهداف تجزیه طلبانه خود را پیش می‌برند. بنابراین یکی از اولویت‌های فرهنگی برای این‌منطقه، ترویج فرهنگ ملی است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.