سیگنال‌های کاهش تنش بین ایران و آمریکا رسید +جزئیات

وزیر امور خارجه پس از جلسه امروز هیات دولت گفت: بعضا اختلافاتی که با آمریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل شدنی نباشد ولی باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های آن و تنش‌ها کاهش یابد.

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سبب شد که احتمال مذاکره با ایالات متحده به نسبت قبل کاهش یابد. شاهدش هم حمله رسانه‌های اصولگرا به هر رسانه و تحلیلگری که کلامی درباره مذاکره بگوید!

مقامات دولتی و مشخصا دستگاه دیپلماسی، اما نگاه منطقی‌تری دارد و تا کنون صرفا بر این نکته تاکید کرده که ترامپ باید از سیاست‌های گذشته خود فاصله بگیرد.

به نقل از رویداد۲۴،‌ با این حال بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باور هستند که در دولت ترامپ نیز شانس مذاکره وجود دارد و می‌توان از فرصت‌های احتمالی بهره برد. این گروه مشخصا به روحیه تاجر مابانه ترامپ اشاره کرده و معتقدند که او اهل مذاکره است. خروج او از برجام هم حتی برای این بود که می‌خواست مذاکره را خودش انجام داده باشد. حال اینکه او در مذاکره با ایران چه بخواهد و اوضاع را چطور پیش ببرد، ایران چه پاسخی بدهد و … بحث مفصل دیگری است.

سخنان انتخاباتی ترامپ و آنچه درباره عدم تمایل به جنگ گفته یا تاکید بر اینکه دنبال تغییر حکومت در ایران نیست، همه از جمله نشانه‌هایی است که گمانه تمایل ترامپ به مذاکره را تقویت می‌کند.

از سوی دیگر سفر امروز رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به گفته تحلیل‌گران ممکن است فراتر از موضوعات تخصصی و فنی باشد، یا پیام اخیر نتانیاهو به مردم ایران و اصرار به اینکه اسرائیل خواهان جنگ نیست؛ همه سیگنال‌هایی است که از سوی طرف مقابل دریافت می‌شود.
اینجا در تهران نیز اگرچه در عرصه رسانه‌ها شاهد شکاف عمیقی بین موافقات و مخالفان مذاکره هستیم؛ در سطح حاکمیت شاهد یک نگاه و رویکرد منطقی هستیم.

مصداق این مدعا سخنان امروز عباس عراقچی در حاشیه جلسه هیات دولت است. او گفته: بعضا اختلافاتی که با آمریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل شدنی نباشد ولی باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های آن و تنش‌ها کاهش یابد.

وزیر خارجه در مورد سفر گروسی نیز گفته: روحیه گروسی روحیه مثبتی است. امیدواریم با این روحیه مثبت مسیر جدیدی برای همکاری ایران و آژانس ترسیم کنیم.

4 نظر
  1. محسن

    ایران هیچوقت بدنبال تنش نبوده انها فکر می کردند ایران همانند سایر کشورها مخصوصا کشوهای عربی از نظر دانش و کشور داری وابسته به شرق یا غرب است انها با ترور دانشمندان هسته ای و ترور شخصیت ها به اهداف خود که همانا تحت سلطه دراوردن کشور ما می توانند باز دوباره به دوران قبل که نفت گاز و بطور کامل سیاست خرجی را تحت کنترل خود دراورند اما به گفته کسینجر باید بپذیریم که کشوری قدرتمند و نوظهور پا به عرصه جهان سیاست گذاشته و در معادلات جهانی نقش حائز اهمیتی خواهد داشت در مورد حمله ذبونانه اسرائیل که با همکاری اطلاعاتی و ماهواره ای سه کشور غربی دهها موشک از هواپیما به سمت ایران شلیک کردند که بیشتر انها توسط پدافند چند لایه ایران منهدم شدند بهرحال امریکا که با امدن ترامپ بدنبال پول است باید با کشور ایران کنار بیاید و الا سیاست های اقتصادی ترامپ نقش بر اب خواهد شد

  2. اخبار فیک

    چرا خبرهای چرت و پرتی و غیر واقعی درست می کنی ؟؟؟؟

  3. علی

    کیه که ندونه اینا همش خدئست ..سر جریان رییس دفتر حماس هم همینا رو گفتن میخوایم صلح کنیم کاری نکنید و … کردن کاری رو که نباید….فقط میخوان ایران از انتقام وعده صادق ۳ کوتاه بیاد .همین و بس..

  4. فراستی

    کاهش تنش؟زرررت

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.