بازهم ناعدالتی علیه زنان در بازیهای لیگ برتر!
ورزشگاه نقشجهان اصفهان دیروز میزبان یکی از مهمترین و البته خاصترین بازیهای باشگاهی فوتبال ایران میان سپاهان و پرسپولیس بود. دیداری که در غیاب آقایان و با حضور چشمگیر زنان برگزار شد.
هر چند الکلاسیکوی وطنی پر از صحنهها و اتفاقات جذاب و ماندگار بود، اما باز هم تصمیمی مبهم باعث ناراحتی خبرنگاران و عکاسان خانم شد.
به نقل از تابناک، عصر دوشنبه ورزشگاه نقش جهان اصفهان میزبان یکی از مهمترین بازیهای باشگاهی ایران بود، همان الکلاسیکوی وطنی. در شرایطی که با حکم کمیته انضباطی، مردان حق ورود به ورزشگاه را برای تماشای دیدار سپاهان و پرسپولیس نداشتند، تعدادی از زنان که عاشق فوتبال و هوادار آن هستند، روزی شگفتانگیز را رقم زدند؛ گردهمایی با جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر.
دیداری مهم و حساس از هفته دوازدهم رقابتهای لیگ برتر فوتبال که پیشبینی میشد، این بار نه تنها در مستطیل سبز بلکه روی سکوها هم شرایط خاصی را تجربه کند. البته شاید استقبال زیاد زنان و جوی که خالق آن بودند، چندان قابل پیشبینی نبود، اما در جریان بازی ویدیوهایی در فضای مجازی منتشر شد که شگفتانگیز بود. این مهم زمانی بیشتر نمود یافت که تلویزیون تصمیم گرفت در دقایقی صدای ورزشگاه را برای بیننده ببندد و حتی یک نیمه کامل هیچ نمای نزدیکی از هزاران تماشاگر خانم حاضر در ورزشگاه را پخش نکرد.
در هر حال حکم تاریخی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال مبنی بر محرومیت آقایان از حضور در ورزشگاه، باعث شد دیدار سپاهان و پرسپولیس در اتمسفری خاص و ماندگار برگزار شود. شرایطی که پاتریس کارترون سرمربی تیم فوتبال سپاهان در نشست خبری پس از بازی درباره آن گفت: «از صمیم قلبم از هواداران زن سپاهان و پرسپولیس تشکر میکنم. ۴۰ هزار زن با جان و دل تشویق کردند و باعث افتخار من است که جزئی از این تاریخسازی بودم. حتی هنوز هم نمیتوانم این جو فوقالعاده را باور کنم و به نظرم جو ورزشگاه خارقالعاده بود.»
با تمام این اوصاف بازهم مسئلهای وجود داشت که توی ذوق بزند و تعدادی را ناراحت کند. اتفاق عجیب این بود که در یکی از خاصترین روزهای فوتبال ایران، عدهای تصمیم گرفتند مانع حضور خبرنگاران و عکاسان زن به ورزشگاه نقش جهان شوند. در واقع آنها نتوانستند از هم جنسهای خود روی سکوها عکاسی کنند و صدای اعتراضشان از ساعاتی پیش از آغاز بازی را هم هیچ مسئولی در اصفهان نشنید و اعتنایی نکرد. این در حالی است که پیش از این در رقابتهای آسیایی سپاهان که با هواداران مرد و زن برگزار شد، اصحاب رسانه زن نیز اجازه ورود به جایگاه را داشتند.
عجیبتر اینکه چند هفتهای است از رفع این محدودیت در دیگر ورزشگاههای کشور میگذرد و پس از باز شدن درهای ورزشگاهها به روی زنان و توقف تفکیک جنسیتی در ورزشگاهها، آن هم بعد از مطالبهای که سالهای طولانی وجود داشت، به نظر میرسید این مشکل هم برای همیشه حل شده است، اما بازهم کج سلیقگی و شاید هم قدرتنمایی چند نفر، موجب سلب شدن حق طبیعی تعدادی از خبرنگاران و عکاسان زن شد و با گذشت یک روز هنوز هیچکس در اصفهان حاضر به شفافسازی و رفع این ابهام نشده است.
از سویی نباید فراموش کرد که استادیوم نه محیطی صرفاً مردانه است و نه زنانه؛ هواداری و تماشای فوتبال، نه مختص زنان است و نه مردان. شکل درست، مطلوب و ایدهآل آن همان چیزی است که در تمام کشورها و همه جای دنیا شاهد هستیم.