هشدار نسبت به رشد مهاجرت ایرانیان؛ مهاجرت رفتار تصادفی نیست بلکه پاسخی برای رفع محرومیت‌هاست

زهرا نژادبهرام تاکید کرد: مهاجرت همان طور که برخی از کارشناسان نیز به آن تاکید دارند یک رفتار تصادفی نیست، بلکه پاسخی برای رفع محرومیت‌ها محسوب می‌شود.

زهرا بهرام‌نژاد در یادداشتی با عنوان «برای مهاجرت راه گریزی بیابیم یا نظاره‌گر باشیم؟» در روزنامه اعتماد نوشت: طی سال‌های گذشته آمار مهاجرت از کشور روند صعودی داشته است. نخبگان در همه عرصه‌ها و دیگر گروه‌های اجتماعی تمایل به مهاجرت پیدا کرده یا آنکه مهاجرت کرده‌اند. مهاجران از ایران در تلاش برای ایجاد فرصت‌های تازه کشور را ترک می‌کنند. شاید تمایل آنها به مهاجرت نه به عنوان تنها راه بلکه از منظر راهی تازه برای زندگی است.  مهاجرت به‌رغم همه دشواری‌ها و محدودیت‌ها برای آنانی که به دلایل مختلف این تصمیم را می‌گیرند بستری برای تحولی در زندگی است؛ آنها شرایط اقتصادی – اجتماعی خود را در مقایسه با آنچه انتظار دارند و در پی آن هستند با عینک جست‌وجوی فرصت رقم می‌زنند. این مهم از منظر آنان که مهاجرت می‌کنند قابل پذیرش است اما سیاست‌ورزی در کشور و برنامه‌ریزی در ایران در برابر این میل به مهاجرت نه‌تنها راهی برای بهبود جست‌وجو نکرده بلکه شاید به نوعی با آن همراه شده است.

بسیاری از نخبگان علمی و دانشجویی کشور در جهت کسب فرصت‌های دیگر و شاید بهتر رخت مهاجرت می‌پوشند اما تلاش ما برای ایجاد آن فرصت‌ها در کشور چه بوده است؟ سوالی که امروزه ذهن بسیاری از ما را درگیر ساخته است. وزیر بهداشت دولت چهاردهم درخصوص مهاجرت پزشکان می‌گوید: در حوزه پزشکی افراد بسیاری هستند که کار مشخص، معین و خوبی دارند و در علم و عمل هم رتبه استادی دارند اما مهاجرت می‌کنند. وی گفت: بالای ۸۰ درصد آنها مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند چون در آنجا نمی‌توانند کار پزشکی کنند زیرا مبنای اقتصادی ندارد.‌ از نگاه او در حوزه پزشکی شاهد یک سرمایه‌سوزی هستیم؛ اگر چه در کلان، مهاجرت نخبگان یک سرمایه‌سوزی است که شاید قابل محاسبه مادی و علمی نباشد و این سرمایه‌سوزی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.