ممنوعیت موتورسواری زنان؛ ایران، افغانستان و چند کشور دیگر این محدودیت را اعمال میکنند! +اینفوگرافی
با اینکه قانون رسمی برای آزاد بودن حق موتورسواری در ایران برای زنان وجود ندارد، اما موتورسواری زنان در چندین سال گذشته افزایش یافته است. در همین زمینه باید دید که زنان در کدام کشورها حق موتورسیکلت سواری ندارند و جایگاه ایران کجاست؟
تجارتنیوز نوشت: طی چند سال اخیر در کوچه و خیابان موتورسیکلتهای فراوانی به چشم میخورند که راکب آنها زنان هستند. شاید تا اواخر دهه ۹۰ اولین زنان تابوشکن با شکل و شمایلی مردانه و استفاده از کلاه کاسکت سعی داشتند در برابر قانونی غیرطبیعی بایستند، اما حالا دیگر چشمها به رانندگی موتورسیکلت توسط زنان عادت کرده و این امر تبدیل به یک عرف شده است. عرفی که انتظار میرود دیگر تبدیل به یک قانون شود.
اکنون در سال ۲۰۲۴ تعداد کشورهایی که در آن زنان از حق طبیعی رانندگی موتورسیکلت برخوردار نیستند به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد و متأسفانه ایران هم جزو این کشورها قرار دارد.
این مطالب را از دست ندهید:
- دستور تعطیلی ادارات و مدارس تهران برای فردا دوشنبه ۸ بهمن صادر میشود؟
- استاندار تهران با اتباع افغان اتمام حجت کرد +ویدیو
- باران و برف شدید در این استانها؛ کدام شهرها سفیدپوش میشوند؟ +جزئیات
- کامبک بزرگ فولاد با گلهای مهاجم استقلال؛ پرسپولیس به رده چهارم رفت +جدول لیگ برتر
در حالی که عربستان سعودی هم سالهاست که چنین حقی را برای نیمی از جامعه خود قائل شده، اما ایران در کنار افغانستان، یمن، سوریه و ترکمنستان قرار گرفته و این حق را از زنان گرفته است. البته در برخی مناطق مانند کربلا و آچه اندونزی گرچه قانون خاصی در این زمینه وجود ندارد، اما به علل فرهنگی و عرفی زنان تقریباً به شکل خودخواسته سوار بر موتورسیکلت نمیشوند.
اما آیا منطق خاصی پشت ممنوعیت موتورسواری زنان قرار دارد؟ مخالفان رانندگی زنان که اکنون در لایههای مختلف تصمیمگیری قرار گرفتهاند چه توجیهی برای این تصمیمات و دیدگاه خود دارند؟ اینفوگرافیک پایین جزئیات قانون کشورها در این زمینه را مشخص کرده است.