ترامپ عاشق توافق با ایران؛ ادعای رسانه عربی به واقعیت تبدیل می‌شود؟

اینکه دونالد ترامپ چه برنامه‌ای در قبال ایران در دور دوم ریاست جمهوری اش دارد، همچنان سوژه تحلیل محافل رسانه‌ای و سیاسی کشورهای عربی است، اسکای نیوز عربی به این موضوع پرداخته که دیپلماسی با جنگ، کدام یک مسیر تهران و واشنگتن در چهارسال آینده را تشکیل می‌دهند؟

رویداد ۲۴ نوشت: با توجه به تحولات اخیر در سیاست آمریکا در قبال ایران، تاکید دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا بر ترجیح راه حل دیپلماتیک بر راه حل نظامی در برخورد با پرونده ایران، برجسته شده است.

موفق حرب، یک کارشناس امور آمریکا، در گفت‌و‌گو با اسکای نیوز به رویکرد واشنگتن در قبال ایران در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداخته و به تسلط وی به پرونده برنامه هسته‌ای ایران و تصمیماتی که وی در قبال ایران در دوره نخست ریاست جمهوری اش گرفته بود، اشاره کرده است.

این کارشناس به اقدام ترامپ در ترور سردار سلیمانی در دور نخست ریاست جمهوری‌اش اشاره کرد و خاطرنشان کرد که ترامپ با وجود این اقدام نظامی، همواره در اظهارات خود بر تمایل اش برای یافتن راه حل‌های دیپلماتیک در قبال تهران تاکید کرده است.

به گفته موفق حرب، ترامپ ترجیح می‌دهد یک “صلح ساز” باشد و به جای تشدید تنش نظامی با ایران، برای توافق کردن با ایران تلاش کند.

حرب همچنین ادعا کرد که ایران در حال حاضر در شرایط سخت اقتصادی و نظامی قرار دارد و همین امر باعث می‌شود ترامپ فکر کند که ممکن است زمان مناسبی برای توافق با تهران باشد.

حرب با بیان اینکه ترامپ شخصیتی است که توافق را دوست دارد، ایران را اکنون در موقعیت ضعیفی می‌بیند، موضوعی که به جای درگیری نظامی، شانس دستیابی به توافقات دیپلماتیک با ایران را افزایش می‌دهد.

این کارشناس عرب مدعی شده کارت‌هایی که نشان دهنده قدرت ایران بودند، مانند نفوذ این کشور در منطقه از طریق متحدان و بازو‌های نظامی اش، اکنون به دلیل شرایط سوریه، عراق و لبنان، اکنون تضعیف شده‌اند. مساله‌ای که گزینه دیپلماتیک را برای طرف آمریکایی جذاب‌تر می‌کند.

این کارشناس عرب مسائل آمریکا توضیح می‌دهد که ترامپ به دنبال دستیابی به دستاورد‌های تاریخی در چارچوب روابط با ایران است و در عین حال اذعان می‌کند که جزئیات توافق با تهران پیچیده خواهد بود.

این گزارش در پایان نوشته: به نظر می‌رسد ترامپ در شرایط کنونی طرفدار یک پیشنهاد دیپلماتیک برای ایران است که می‌تواند روابط بین دو کشور را پس از سال‌ها تنش و درگیری تغییر دهد. دستیابی به این مهم تا حد زیادی به توانایی واشنگتن و تهران برای امتیاز دادن و دستیابی به توافقی که منافع هر دو طرف را برآورده می‌کند بستگی دارد، که همچنان در انتظار مذاکرات بیشتر و تماس‌های سیاسی فشرده است.

۱ نظر
  1. داریوش

    مستقیم با آمریکا باید صحبت کرد از حق خودمان دفاع کرد نگذارید گشورهای دیگر مداخله کنند از ما سو استفاده کنند ومارا در دنیا بد نام کنند.ما حق گشور خودمان می‌خواهیم با کسی هم سر جنگ نداریم .این مکسهای گرد شیرینی از خودمان دور کنیم از قدیم گفتن کس نخوارد پشت من جز ناغوم انگشت‌ من.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.