وزیر امور خارجه شرط مذاکره ایران را اعلام کرد
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «رفع تحریمها نیازمند مذاکره است، اما نه تحت سیاست فشار حداکثری»، گفت: مذاکره نمیتواند از موضع ضعف صورت بگیرد زیرا دیگر اسمش مذاکره نیست و یک نوع تسلیم است، ما هرگز اینگونه پای میز مذاکره نمیرویم.
![](https://www.tazenews.com/wp-content/uploads/2025/02/عراقچی.png)
ایسنا نوشت: «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و در ششمین سمینار متانول ایران گفت: عبور صحیح از شرایط فعلی نیازمند فهم درست از این موقعیت است. تحریمهای ظالمانهای علیه مردم وضع شده که این تحریمها مانع بزرگی بر سر راه توسعه اقتصادی ایران است.
او افزود: در مقابل این تحریمها دو وظیفه داریم؛ یکی اینکه باید تحریمها را از سر راه برداریم که باید با دیگران مذاکره و تعامل کنیم و دیگر وظیفه این است که باید این تحریمها را بیاثر کنیم که اینجا دیگر خودمان هستیم و باید به خودمان اکتفا کنیم و این وظیفه برای ما اولویت بیشتری دارد.
طبق گزارش انرژی پرس، عراقچی با اشاره به اینکه باید تحریمکنندگان را ناامید کرد، عنوان کرد: ماموریت بیاثرسازی تحریمها یک وظیفه عمومی است.
این مطالب را از دست ندهید:
- معرفی نامزدهای نهایی انتخابات فدراسیون فوتبال؛ دو رییس سابق ردصلاحیت شدند
- «استعفای پزشکیان» دوباره ترند شد؛ پشتپرده این خبر جنجالی چیست؟
- متاسفیم حاجآقای صدیقی! +ویدیو
او ادامه داد: رفع تحریمها نیازمند مذاکره است، اما نه تحت سیاست فشار حداکثری. مذاکره نمیتواند از موضع ضعف صورت بگیرد زیرا دیگر اسمش مذاکره نیست و یک نوع تسلیم است، ما هرگز اینگونه پای میز مذاکره نمیرویم.
عراقچی با تاکید بر اینکه مذاکره باید هوشمندانه باشد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز مذاکره را ترک نکرده و نمیکند. تجربه برجام نشان داد آمریکا اهل عهد نیست و ایران اجازه تکرار این بدعهدی را نمیدهد. ایران خواهان مذاکره با کشوری نیست که همزمان سند تحریمهای جدید را امضا میکند.
او با تاکید بر نقش بااهمیت صنعت پتروشیمی گفت: این صنعت جزو ارزآورترین صنایع کشور بوده اما هنوز از ظرفیتهای کامل آن استفاده نشده است.
عراقچی عنوان کرد که باید تاب آوری را در خود افزایش داد و زمینه کار را فراهم کرد.
او بر اهمیت نقش بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: دولت باید قوانین را برای بخش خصوصی تسهیل کند و باید نگاهها را به بخش خصوصی تغییر داد.
وزیر خارجه ایران افزود: نباید تمام تخممرغهایمان را در یک سبد بگذاریم بلکه باید تنوع صادراتی داشته باشیم. ظرفیتهای جدیدی از طریق بریکس، اتحادیه اوراسیا ایجاد شده و تعرفه ۹ هزار قلم کالا توسط این اتحادیه به صفر رسیده است.
عراقچی گفت: تحریم داخلی یک واقعیت است و ما موانع غیرضروری برای تولیدکننده و کارآفرین ایجاد کردهایم، مافیا هم که هست.
او تاکید کرد که معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در خدمت این بخش از صنعت بوده و کارش مانع زدایی و هموار کردن راههای جدید است.
ماست – کیسه
آقای عراقچی اول باید تندروها مهار بشن، زمینه و بستر سمی ای که برای کشور به وجود آوردن باید رفع بشه، بعد مذاکره نتیجه میده، برجام رو هم همین تندروها به اون روز انداختن، تحریمها هم نتیجه ی عمل همینهاست، در حقیقت دشمنان اصلی کشور همینها هستن. به یاری ملت زمینه و بستر خطرناک و مضر باید بی اثر و غیرفعال بشه. اونها هستن که این آتش رو همواره کرم و سوزان نگه می دارن. اونها هستن که تمام رشته ها و اقدامات منطقی رو پنبه و خنثی می کنن، این سم مهلک باعث این بیماری مملکته، سعی باید سعی بشه جلو حرکات و اقدامات تحریک آمیز و دشمن تراشانه و برخلاف مصالح و منافع کشور اونها سد و گرفته بشه، چون لشکرشون همواره برای خراب کردن اوضاع بسیجن، ملت این رو خوب فهمیدن. تا شعارها و سخنرانیها و توهینها و اقدامات دشمن برانگیز اونها هست کاری چندان پیش برده نمیشه. اول باید تندروها این رو بفهمندکه دست از این کارهای مضر به خال کشور بردارن بعد زمینه برای مذاکره و حرکت به سمتمسیر مطلوب و مفید و صلح به جای ضربه و تنش فراهم میشه. چرا باید مرتب شعار مرگ بر ..، و …، آیا این قبیل کارها به نفع کشور و منطقیه؟! بعد میگن اونها چنین و چنان! چه طور میخواد با همچین زمینه ای کار به خوبی پیش بره و به نتیجه برسه؟ چه عامل و انگیزه ای باعث شد که ترامپ برجام رو کنار بگذاره؟! اصلاً این توافق باشه یا نباشه آیا با اقدامات تندروها باز هم نزاع و تنش و ضربه زدنها و دشمنی ها به وجود نمیاد؟ زمینه رو باید آرام و منطقی کرد، به سمت مذاکره و در جهت صلح پیش برد.
آقای وزیر و آقای دولت فکری به حال مردم کنید. این افزایش دلارو کاهش ارزش پول ملی اثرات آن بر سفره مردم هر چند با تاخیر ولی شدیدا برزندگی آن ها آشکار و انکار نشدنی هست و کمر ۸۰ درصد مردم بیگناه در ۲ ماه آینده شکسته می شود در صورتی که تصمیم عامل و اساسی گرفته نشود.
وی به این کشور ما که اصلا منافع ملی ندارد مردم زیر فشار اقتصادی آیا منتظر طغیان مردم هستید مشکلات مردم حل کنید مردم این میخواهند