مقام ارشد سپاه پاسخ تهدید ترامپ را داد!

فرمانده نیروی دریایی سپاه به اظهارات ترامپ درباره به صفر رساندن صادرات نفت ایران واکنش داد و گفت: از نظر نظامی توانمندی بستن تنگه هرمز را داریم ولی ما فعلاً چنین کاری را انجام نمی‌دهیم تا زمانی که خودمان داریم از این تنگه استفاده می‌کنیم.

ایلنا نوشت: سردار دریادار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگویی اظهار داشت: یکی از بندهای حکمی که رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان مسئولیت ما عنوان کردند، ساخت نیروی دریایی متحرک و سیال در تراز انقلاب اسلامی است.

سردار تنگسیری افزود: برای اینکه بتوانیم امنیت آبراه‌های بین‌المللی را برقرار کنیم و برای رد و بدل شدن کالا و عبور و مرور کشتی‌های جمهوری اسلامی و جهان از این مسیر، حتماً بایستی در اقیانوس‌ها حاضر باشیم و این هم نیاز به شناورهای بزرگ دارد تا به صورت دائم در اقیانوس بماند و هم بتواند امکاناتی داشته باشد که در خور این مأموریت باشد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد: ناو پهپادبر چندمنظوره شهید بهمن باقری در واقع برای همین کار مهیا شده است. این شناور از پهپادهای مختلف از جمله پهپادهای هجومی، شناسایی و تهاجمی استفاده می‌کند و قادر است بالگردهای مختلفی را روی خودش حمل کند.

وی عنوان کرد: بالگردهایی که ما در مجموعه این ناو داریم، سه نمونه شامل بزرگ، متوسط و تقریباً کوچک است؛ که ناو پهپادبر شهید باقری می‌تواند چهار پهپاد بزرگ و یکی هم در پاشنه و دو پهپاد متوسط و پنج پهپادکوچک را روی همین باند داشته باشد.

ساخت پهپادهای رادارگریز

دریادار تنگسیری افزود: ضمن اینکه پهبادهای «جاس»، پهپادهایی که بدنه‌ی رادارگریز و از جنس استیل هستند و امروز با افتخار هم طراحی و هم ساخت این پهپاد در جمهوری اسلامی توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صورت می‌گیرد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: همان‌طور که گفتم ناو پهپادبر شهید باقری می‌تواند پنج بالگرد را داخل خود جا دهد و چهار فروند از بالگردهای بزرگ را روی باند جا دهد و پنج بالگرد کوچک را به آشیانه ببرد؛ این شناور در واقع هشت آشیانه به صورت چهار آشیانه دو طبقه‌ای دارد.

امکان حمل ۲ ناوگروه موشک‌انداز از سوی ناو پهپادبر شهید باقری

وی ادامه داد: تفاوت این شناور با پهپادبرها یا ناوهای هواپیمابر کشورهای دیگر در این است که ضمن اینکه پهپاد را روی ۱۸۰ متر باند می‌تواند پرواز بدهد، قادر است یک ناوگروه شناورهای موشک‌انداز را در فاز اول و یک ناوگروه شناورهای موشک‌انداز دوم را در فاز دوم در آشیانه دوم خود جا دهد و همزمان نیز قادر است از دو سمت شناورهای هجومی موشک‌انداز را به آب بیندازد و از آب بگیرد؛ به همین خاطر شناور پهپادبر شهید بهمن باقری در غرب آسیا منحصربه‌فرد است.

سردار تنگسیری خاطرنشان کرد: پهپادهای بزرگ و بزرگتر در آینده و متوسط و کوچک و پهبادهای عمودپرواز و پهپادهای هیبریدی (که یک موتور آن‌ها برای بلندشدن و موتور دومشان برای پرواز است) می‌توانند روی باند این شناور بشینند و پرواز کنند؛ ضمن اینکه پهپادهای دیگری هم که نیازی به باند ندارند، می‌توانند روی این ناو بنشینند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان کرد: ۲۰ بالگرد بزرگ و حدود ۲۰۰ بالگرد مونتاژی می‌تواند روی باند این ناو پهپادبر پرواز کند؛ همچنین پهپادهای این شناور از نوع شناسایی، هجومی و تهاجمی هستند.

کاهش محدودیت پروازی پهپادها با ناو پهپادبر شهید باقری

وی افزود: برد پهپادها زمانی که روی پهپادبر در خشکی قرار می‌گیرند، معنا دارد؛ اما وقتی به یک سکوی عملیاتی در اقیانوس تبدیل می‌شود، این محدودیت برطرف می‌شود. پهپادها به‌طور طبیعی دارای محدودیت برد هستند که معمولاً بین دو هزار تا سه هزار کیلومتر است.

دریادار تنگسیری ادامه داد: اما وقتی روی شناور مستقر می‌شوند، می‌توانند این مسافت را در اقیانوس طی کنند، عملیات انجام دهند و بازگردند. در غیر این‌صورت، مجبوریم از ساحل پهپادها را به پرواز درآوریم که این کار محدودیت‌هایی را به همراه دارد؛ اما با حضور این پهپادبر، این محدودیت از بین می‌رود.

شلیک موشک‌ها با برد ۱۰۰۰ کیلومتر از ناو پهپادبر شهید باقری

فرمانده نیروی دریایی سپاه اضافه کرد: علاوه بر این، این ناو پهپادبر یک قابلیت دیگر نیز دارد: خودش به‌عنوان یک سکوی شلیک موشک‌های دوربرد عمل می‌کند. این شناور قادر است موشک‌هایی با برد بیش از هزار کیلومتر شلیک کند.

وی افزود: همچنین موشک‌های کروز آن می‌توانند در مسافت‌های طولانی در دریا باقی بمانند. این شناور همچنین توانایی ایجاد پوشش هوایی را دارد و با موشک‌هایی که در اختیار دارد، می‌تواند امنیت خود را تأمین کند.

سردار تنگسیری عنوان کرد: از دیگر ویژگی‌های این شناور، سرعت آن است که ۲۲ گره دریایی (nautical mile) و ۱۸ گره در حالت اقتصادی است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: طول این ناو ۲۴۰ متر و باند آن ۱۸۰ متر است. این ناو قابلیت حضور طولانی‌مدت در اقیانوس را دارد و می‌تواند در هر شرایط آب‌وهوایی مستقر باشد.

وی گفت: این ناو پهپادبر یک پایگاه متحرک چندمنظوره محسوب می‌شود که می‌تواند بالگرد، پهپاد، شناورهای سطحی و زیرسطحی هوشمند را حمل کرده و عملیات مین‌ریزی را اجرا کند.

دریادار تنگسیری اظهار داشت: موشک‌هایی که در این مجموعه مورد استفاده قرار می‌گیرند، علاوه بر دقت بالا، مجهز به هوش مصنوعی هستند و برخی از آن‌ها در نیروی دریایی سپاه تولید می‌شوند. ایران توانایی تولید زیرسطحی‌ها را نیز دارد و همگرایی بسیار خوبی با وزارت دفاع داریم.

فرمانده ندسا افزود: این موشک‌ها هوشمند هستند و پس از پرتاب، قابلیت تغییر مسیر دارند، می‌توان آن‌ها را به سمت هدفی خاص هدایت کرد و در صورت نیاز، مسیر آن‌ها را تغییر داد تا هدف دیگری را مورد اصابت قرار دهند، حتی قادرند از پشت به هدف حمله و نقاط راهبردی را در مسیر خود شناسایی کنند. موشک‌های جدید نیازی به شلیک از کنار آب ندارند و می‌توانند از عمق سرزمینی یا حتی از داخل تونل‌ها پرتاب شوند.

وی اضافه کرد: برد این موشک‌ها بیش از هزار تا ۲۰۰۰ کیلومتر است و در آینده، برنامه‌هایی برای افزایش سرعت آن‌ها نیز در نظر گرفته شده است. این افزایش سرعت، هدف‌گیری و رهگیری این موشک‌ها را برای دشمن دشوارتر می‌کند.

سردار تنگسیری ادامه داد: علاوه بر این، روی این شناور سامانه‌های جنگ الکترونیک نیز نصب شده است. شیوه درگیری سامانه‌های دفاعی این شناور جزو اطلاعات محرمانه است؛ اما آنچه مشخص است، طراحی این سامانه‌ها به‌گونه‌ای است که توانایی دفاع مؤثر در برابر تهدیدات را دارد.

ابرشناور اقیانوس‌پیمای شهید باقری با توانایی دریانوردی یک‌ساله

فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: این شناور در دسته ابرشناورهای اقیانوس‌پیما قرار می‌گیرد. برخی از شناورهای اقیانوس‌پیما تنها قادرند شش ماه در دریا باقی بمانند، اما این شناور توانایی دریانوردی یک‌ساله را بدون نیاز به سوخت‌گیری دارد.

وی گفت: برای بالگردها، پهپادها و شناورهای همراه این کشتی، ایستگاه‌های سوخت‌گیری جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است که به سوخت اصلی شناور وابسته نیستند. این شناور دارای منابع سوخت مستقل برای تأمین انرژی موتور و ژنراتورهای تولید برق است. همچنین سردخانه‌ها و تأسیسات نگهداری مواد غذایی این کشتی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که امکان تأمین مایحتاج خدمه برای مدت یک سال را فراهم کنند.

به گفته دریادار تنگسیری، توانایی این شناور در افزایش قدرت عملیاتی ایران، به‌ویژه در آب‌های دوردست، بسیار مهم است. حضور دائمی در دریاها مفهوم سیادت دریایی را محقق می‌کند. این شناور همچنین مجهز به یک بیمارستان تخصصی دریایی است که تمام بخش‌های ضروری برای درمان در دریا را در اختیار دارد.

وی عنوان کرد: در رابطه با منطقه حساس خلیج فارس، همواره تأکید شده است که این منطقه خانه ما و کشورهای اسلامی است. کشورهای اسلامی می‌توانند با همگرایی، همکاری و برادری و تمرینات مشترک، امنیت این منطقه را تأمین کنند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان کرد: بیگانگانی که تولیدکننده سلاح و درصدد دستیابی به بازار سلاح هستند، تا زمانی که دشمنی وجود نداشته باشد، این‌ها قادر نیستند، سلاح خود را به فروش برسانند.

وی اظهار داشت: پیام جمهوری اسلامی ایران همواره صلح، دوستی و صفا و همکاری برای کشورهای دوست و برادر است؛ ما مسلمانیم، مسلمان به کشور مسلمان حمله نمی‌کند.

سردار تنگسیری افزود: جمهوری اسلامی ایران، برخلاف رژیم طاغوت که وزارت جنگ داشت، نام آن را به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تغییر داد که نشان‌دهنده ماهیت دفاعی سیاست‌های نظامی کشور است. ایران به هیچ کشوری چشم‌داشتی ندارد. هدف اصلی، حفظ امنیت و ثبات منطقه و صادرات امن نفت و گاز است که منابع نفت و گاز ما دراین جا واقع شده و این ظلم است که اجازه ندهند نفت ما صادر شود.

فرمانده نیروی دریایی سپاه در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا که اعلام کرده می‌خواهد صادرات نفت ایران را به صفر رساند و اینکه پاسخ ایران چه خواهد بود؟ تصریح کرد: آن‌ها قادر نیستند به اهداف خود برسند. ما ۴۶ سال در برابر آن‌ها ایستادگی کردیم؛ آن‌ها نمی‌توانند مسلمانان را بشکنند.

وی ادامه داد: ببینید در غزه مسلمانان با دست خالی در مقابل رژیم سفاک، کودکش و خون‌ریز، بیش از ۱۵ ماه مقاومت دفاع کردند؛ لذا قطعاً با تحریم‌ها نمی‌توانند یک کشور بزرگ‌تر را بشکنند. آن‌ها هرچقدر ما را تحریم کردند ما به دستاوردهای بزرگتری دست یافتیم.

دریادار تنگسیری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات متقابل ایران و اینکه آیا کشورمان در برابر تهدیدات و اقدامات خصمانه ترامپ در خصوص ممانعت از صادرات نفت و تحریم‌های شدید علیه ایران تصمیماتی نظیر انسداد تنگه هرمز را عملی خواهد کرد؟ گفت: تصمیم‌گیری در این زمینه بر عهده مقامات عالی‌رتبه است و نیروی دریایی مطابق دستورات عمل خواهد کرد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه عنوان کرد: من به عنوان یک سرباز، مجری فرامین و دستورات فرمانده کل قوا هستم. از نظر نظامی توانمندی بستن تنگه هرمز را داریم ولی ما فعلاً چنین کاری را انجام نمی‌دهیم تا زمانی که خودمان داریم از این تنگه استفاده می‌کنیم. شما می‌دانید که موشک‌ها، شناورها و پهپادهای ما و سایر امکانات ما فراتر از این موضوعات است.

وی یادآور شد: در سال‌های اخیر، جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدامات خصمانه، واکنش متقابل نشان داده است. به‌عنوان نمونه، در پاسخ به توقیف یک نفتکش ایرانی، ایران نیز نفتکش طرف مقابل را توقیف کرد. این سیاست بر اساس عدم پذیرش زورگویی و دفاع از حقوق ملی است.

سردار تنگسیری اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه‌های دینی و اسلامی، همواره از مظلومان نیز دفاع کرده است.

سیاست ایران حمایت از کشورهای مظلوم و جلوگیری از ظلم و ستم

وی افزود: جمهوری اسلامی همواره حمایت خود را از ملت‌های تحت ستم اعلام کرده است. سیاست ما بر پایه حمایت از کشورهای مظلوم و جلوگیری از ظلم و ستم است، ملت یا کشوری که با ما برادری کند ما با آن‌ها برادری می‌کنیم، ما که یک کشور شیعه هستیم، جان خود را برای دفاع از اهل سنت دادیم و این مسأله را ثابت کرده‌ایم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه در پایان خاطرنشان کرد: پیام ما به کشورهای مسلمان همواره برادری و همگرایی است و آرزوی موفقیت برای کشورهای مسلمان داریم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.