عربستان سعودی با تقدیر از اقدام کشورهای دوست و برادر در محکوم کردن شدید اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر آواره کردن ملت فلسطین از سرزمینشان تاکید کرد: این دیدگاه افراطی و اشغالگرانه، مفهوم و جایگاه سرزمین فلسطین برای فلسطینیها و ارتباط معنوی، تاریخی و قانونیشان با این سرزمین را درک نمیکند.
به گزارش ایرنا، به دنبال واکنش گسترده کشورهای عربی و اسلامی به پیشنهاد نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس مبنی بر آواره کردن فلسطینیها از غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین در خاک عربستان سعودی، وزارت امور خارجه عربستان با انتشار بیانیهای منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: عربستان سعودی، از اقدام کشورهای دوست و برادر در محکوم کردن و مردود دانستن کامل اظهارات بنیامین نتانیاهو درباره آواره کردن ملت فلسطین از سرزمینشان و همچنین تاکید آنها بر اولویت بودن مساله فلسطین در میان کشورهای عربی و اسلامی تقدیر میکند.
این بیانیه می افزاید: عربستان قاطعانه این گونه اظهارات را که با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایات متوالی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه برادران فلسطینیمان در نوار غزه از جمله پاکسازی نژادی آنها صورت میگیرد، مردود میداند.
وزارت امور خارجه عربستان خاطرنشان کرد: این دیدگاه افراطی اشغالگرانه، مفهوم و جایگاه سرزمین فلسطین برای فلسطینیها و ارتباط معنوی، تاریخی و قانونیشان با این سرزمین را درک نمیکند و ملت فلسطین را اصولا شایسته و سزاوار زندگی کردن نمیداند. به همین دلیل نوار غزه را به طور کامل ویران کرده و بدون هیچ گونه احساسات انسانی یا مسئولیت اخلاقی، بیش از ۱۶۰ هزار فلسطینی را شهید و زخمی کرده است که اکثر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
در این بیانیه آمده است: ملت فلسطین، در سرزمین خود دارای حق است و آنها متجاوز یا مهاجری در آن نیستند که هر زمان که اشغالگران وحشی صهیونیست بخواهند آنها را اخراج کنند.
وزارت امور خارجه عربستان میافزاید: این نشان میدهد که صاحبان این افکار افراط گرایانه کسانی هستند که از طریق رد همزیستی مسالمتآمیز مانع پذیرش صلح توسط اسرائیل شدند و طرحهای صلح مطرح شده توسط کشورهای عربی را رد کردند و ظلم نظاممند علیه مردم فلسطین برای بیش از ۷۵ سال و نادیده گرفتن حق، عدالت، قانون و ارزشهای نهادینه شده در منشور سازمان ملل متحد، از جمله حقوق بشر درباره زندگی شرافتمندانه در سرزمین خودش را سرلوحه کار خودشان قرار دادند.
این بیانیه خاطرنشان میکند که عربستان سعودی حق ملت فلسطین را ثابت و غیر قابل تغییر میداند که هیچ کسی نمیتواند با گذشت زمان، آن را سلب کند و صلح دائمی تنها با بازگشت به منطقه عقل و قبول اصل همزیستی مسالمت آمیز از طریق راه حل دو دولتی محقق خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده نخستین بار در تاریخ ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) پیشنهاد کرد که مصر و اردن باید مردم غزه را بپذیرند. وی سپس پیشنهاد تسلط آمریکا بر غزه و جابجایی دائمی فلسطینیها از این منطقه را بدون حق بازگشت داد؛ اظهاراتی که بازتاب بسیاری از سوی کشورهای گوناگون و فعالان حقوق بشر داشته است.
طرح ترامپ برای «تصرف»، «مالکیت» و «نقض حاکمیت» مردم غزه که با استقبال نتانیاهو و صهیونیستها مواجه شد، رهبران عربی و حتی غربی را شگفت زده و شوکه کرده است. طرحی که آنچنان به مذاق نتانیاهو خوش آمد که او نیز در اظهاراتی استعماری، از ریاض خواست مردم غزه را به عربستان ببرد و در آنجا دولتی فلسطینی تاسیس شود.
این اظهارات، واکنش تند ریاض را به همراه داشت و وزارت خارجه عربستان در بیانیهای اعلام کرد: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه، معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمی کند.
کشورهای عربی و اسلامی با محکوم کردن پیشنهادهای اخیر نتانیاهو و ترامپ، حمایت خودشان را از عربستان، اردن و مصر اعلام کردند.
همچنین پس از آن، رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی با اشاره به طرح خود مبنی بر انتقال و اسکان فلسطینیهای نوار غزه در مصر و اردن، این دو کشور را تهدید کرد که در صورت خودداری کردن از پذیرش این موضوع با اقدامهای تنبیهی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد.
تهدید ترامپ پس از آن مطرح شد که وزارت خارجه مصر بعد از دیدار بدر عبدالعاطی وزیر امور خارجه این کشور با مارکو روبیو همتای آمریکایی او در بیانیهای اعلام کرد که قاهره هیچ مصالحهای که حقوق فلسطینیان را نقض کند، نخواهد پذیرفت.
رئیس جمهوری آمریکا بعد از صدور این بیانیه از سوی وزارت امور خارجه مصر، قاهره و امان را تهدید کرد که در صورت امتناع از پذیرش فلسطینیان نوار غزه، کمکهای دولت آمریکا به این دو کشور را متوقف خواهد کرد.