پشت‌پرده هشدار سیدمحمد خاتمی؛ اگر این امید اندک از میان برود…

سید محمد خاتمی به تازگی اظهار نگرانی کرده ممکن است روزنه‌ای که به سوی آینده‌ای بهتر گشوده شده بود، بسته شود و امید اندک باقی‌مانده نیز از میان برود.

فراز نوشت: سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، در دیدار با اعضای حزب مردم‌سالاری، به بررسی وضعیت کنونی کشور پرداخت و نسبت به پیامدهای بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هشدار داد.

سید محمد خاتمی با اشاره به مشکلات گسترده اقتصادی از جمله کاهش بهره‌وری، افزایش تورم همراه با رکود، آسیب به تولید و زیرساخت‌های آن، کاهش سرمایه‌گذاری و افزایش بیکاری، تصریح کرد که این بحران‌ها در کنار تحریم‌ها، شرایط کشور را پیچیده‌تر کرده است. او همچنین محدودیت‌های فزاینده در فضای آزادی‌های عمومی، عدم تأمین حقوق اساسی شهروندان و آسیب‌های واردشده به سرمایه انسانی را از عوامل تشدید نارضایتی‌های اجتماعی دانست. وی تأکید کرد که این شرایط نه تنها معیشت مردم، به‌ویژه طبقات متوسط و پایین را سخت‌تر کرده، بلکه به رضایت عمومی لطمه زده است؛ در حالی که رضایت مردم، پشتوانه اصلی اقتدار، امنیت ملی و حتی بقای حکومت است.

هشدار درباره از دست رفتن امید

سید محمد خاتمی ابراز نگرانی کرد که ممکن است روزنه‌ای که به سوی آینده‌ای بهتر گشوده شده بود، بسته شود و امید اندک باقی‌مانده نیز از میان برود. او با تأکید بر ضرورت هوشیاری در برابر تهدیدها، خواستار بهره‌برداری از فرصت‌های موجود شد.

لزوم حل جامع مسأله هسته‌ای

وی درباره مسأله هسته‌ای اظهار داشت که باید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و در چارچوب معاهده NPT که ایران عضو آن است، مشکلات موجود را به‌صورت جامع حل کرد. او ضمن تأیید اقدامات مثبت دولت، بر ضرورت اصلاح رویکردها و هماهنگی میان تمام ارکان نظام برای پیشبرد این مسئله تأکید کرد.

انتقاد از رویکردهای گذشته و تخریب دولت فعلی

خاتمی، وضعیت فعلی کشور را نتیجه سیاست‌های نادرست گذشته دانست و اظهار داشت که وقتی تحریم‌ها “نعمت” تلقی می‌شدند، توسعه پایدار مورد غفلت قرار می‌گرفت و خالص‌سازی‌های افراطی، عرصه اندیشه و مدیریت را از نیروهای کارآمد تهی می‌کرد، نباید انتظار شرایط بهتری داشت. او همچنین جریان‌های مخالف دولت را به تلاش برای القای ناکارآمدی آن متهم کرد و گفت که جریان‌های برانداز و گروه‌هایی که نسبت به هر تغییر مثبتی واکنش منفی نشان می‌دهند، در تبلیغات علیه دولت و انداختن تقصیر نابسامانی‌ها بر گردن آن، به هم رسیده‌اند.

تأکید بر تعامل مثبت در سیاست خارجی

رئیس‌جمهور پیشین ایران تأکید کرد که نباید مطالبات مردم و وعده‌های داده‌شده را فراموش کرد. او خواستار بهبود روابط خارجی، تعامل مثبت در جهت منافع ملی، توسعه پایدار کشور و همچنین تلاش برای صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی شد. وی افزود: «به‌جای نمایش چهره‌ای ستیزگر، باید در مسیر دیپلماسی و تعامل گام برداریم همچنین، او پیشنهاد کرد که در آغاز کار دولت جدید، برای نشان دادن اراده تغییر، رفع حصر صورت می‌گرفت.

سید محمد خاتمی در این نشست، با انتقاد از سیاست‌های گذشته و هشدار درباره پیامدهای ناامیدی اجتماعی، بر لزوم بهره‌گیری از فرصت‌های موجود، تعامل مثبت در سیاست خارجی و تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تأکید کرد. او خواستار هماهنگی بیشتر ارکان حاکمیت برای تحقق تغییرات مثبت شد و حمایت از دولت در مسیر اصلاحات را ضروری دانست.

۱ نظر
  1. ایرانی

    متاسفانه وقتیکه فرصت گرانبها ی هسته‌ای شدن را از دست دادیم تنها گزینه رهایی از مشکلات عدیده کشورمان فقط مذاکره با آمریکا است با اینکه از لحاظ ارق ملی برایمان سخت است ولیکن با درایت کامل باتآسف مجدد انجام شود

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.